Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Septima A

05. 03. 2004
1
0
1230
Autor
littledee

...nesuď a nebudeš souzen..

Septima A, druhé patro, třída vpravo, hned u nástěnky se suplováním. Velká, bílé vymalovaná místnost, plná výtvorů žáků a světle zelených lavic. Katedra. Před ní řada lavic a Eva s Alešem a Štoky s Jankem, za nimi Jarda s Honzou a Kamča s Luckou a v poslední lavici Charvi. Jací jsou?

Eva- ukázkový příklad všeobecně neoblíbeného člověka, Dcera jedné z profesorek. Myslí si o sobě docela hodně, ale hlavně si toho dost vymyslí. Hodně spolehá na to, že je kantorské dítě. Zná spoustu lidí, ale ty se neznají k ní.K životu potřebuje pozornost.

Aleš- machr. Pod slupkou bezva kluk. Dost chytrý. Šílenec, který si pořád potřebuje něco dokazovat. k životu potřebuje obdiv a uznání.

Janek- předseda třídy. Zná kdekoho, vlastně skoro všechny. Velice společenský člověk, který miluje samotu a toulky v přírodě. Bavič. Na školu kašle. Důvěrník mnoha lidí. K životu potřebuje slečnu, kamarády, být povětšinou středem pozornosti a Boha.

Štoky- v zásadě se o svém pravém jméně nezmiňuje. S Jankem tvoří perfektně sehranou dvojku. Cynik, ironik, satirik, hudebně založený. Rád se předvádí. Má spoustu velkých, smělých plánů. K životu potřebuje vzduch, kytaru a Boha.

Jarda- je dost svůj. Během dne kreslí spoustu krásných obrázků. neúspěšný v lásce. Věřící umělec. Sticker. K životu potřebuje měkkou tužku a skicák (nebo jakýkoliv jiný papír) a Boha.

Honza- extrovet. Živě a upřímně věřící v Boha. Šťastný, pořád. Chytrý. Stále v pohybu. Konečně našel dívku svých snů. K životu potřebuje uspokojit základní potřeby a lásku.

Kamča- tichá, chytrá, moc se neprojevující spolužačka. Milá a fajn. Celkem svědomitá. Klavíristka. K životu púotřebuje...nevím....moc jí neznám.

Lucka- odbarvená, krátkovlasá blondýna. Je jiná než většina členů naší třídy. Škola jí moc nebere. Neznám jí, vlbec.

Charvi- Petr Charvát. Skejťák. Jeden z mála lidí ze třídy, který kouří. Moc se neprojevuje. Když promluví, tak je to perla. Je svůj. Kašle na všechno.

 


eŠtoky
23. 03. 2004
Dát tip
Díky Dano, Janek. Kdybych měl hodnotit uměleckou stránku, řekl bych, že to dělat nebudu, na to nemám, snad jen, že máš pravdu

_Grim
09. 03. 2004
Dát tip
...jj, to je ta upřímnost :-) eŠtoky má pravdu je to drsný a tak drzý... a občas to určitě neuškodí. Dílko je pěkné a v něčem až moc pravdivé :) Líbí se mi už třeba jen nápad s tím, co ten člověk potřebuje k životu:) Bylo by určitě zvláštní srovna takovéhle charakterisky na jednoho člověka od různých lidí :-) (ale už by to potom asi nebylo takhle originální.. ...těším se na pokračování ;o)

littledee
09. 03. 2004
Dát tip
tak kdy napíše Štoky Septima A verze č. 2? nikdy mi to neřekneš? .-((

eŠtoky
08. 03. 2004
Dát tip
Svědka preciznosti?......ne že bych nesouhlasil. Moc se mi nelíbí když o sobě slyším pravdu od někoho kdo mě dobře zná....ale myslím si, že by se mělo na písmakovi objevovat víc takových dílek a nejen tam...zkuste to někdy říct svým přátelům co si o nich myslíte...je to dost drsný, ale dost zajímavý....(pozn. Já ti to little D stejně nikdy neřeknu:-)))

Drago
06. 03. 2004
Dát tip
viz Dero...

synáček
06. 03. 2004
Dát tip
Dohromady s tím prologem, je to výbornej (přímo bych řekl ďábelskej) trik...neboť pokušení je vskutku obrovské...něco jako rozhození bonbónů mezi děti, či bankovek mezi dospěláky...těžko se ovládnout... Mimoto ty charakteristiky jsou zdá se mi dokonalé...nikde žádné zbytečné slovo...jsou jistě i velmi výstižné...máme tu dokonce i svědka jejich preciznosti (master sam)...je to i hezky napsané...nenudí to... TIP...a díky!

Dero
05. 03. 2004
Dát tip
Hmmm ... pěkné. Co my s tím?

littledee
05. 03. 2004
Dát tip
good question..možná si to jen přečíst a jít zas o dílko dál...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru