Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Seznamka

13. 03. 2004
2
0
2503
Autor
darkwater

Asi nejste ten typ lidí, co brousí někde po seznamkách a zuřivě hledá někoho na strávení zbytku života nebo jenom na jeden večer... Já taky ne. Ale kamarád si mi stěžoval, že nemůže najít holku. Trošku bláznivě jsem mu poradila najít si nějakou na internetu. Může vybírat podle textu, podle fotek, prostě tak, jak jen bude chtít a nemusí s ní hned někam chodit, může ji poznat třeba po emailu nebo telefonu a pak se rozhodnout. Tehdy jsem to myslela jen tak, ale on se do toho vrhl po hlavě. Za tři týdny přišel s jedním zjištěním, které mě vedlo k tomuhle zamyšlení... Všiml si rozdílů mezi inzeráty.

Někteří z vás možná ví, jak to chodí na servrech, kde jde hlavně o fotky. Protějšek se vám líbí, napíšete mu. Nelíbí, obodujete ho. Počkáte, až i on si vás všimne. Jde to různě. Každopádně máte jistotu, že neberete zajíce v pytli - aspoň vy, chlapi. Víte, jestli má prsa nebo je plochá jako fošna, jestli má červenou hlavu nebo vlasy až na zem a hlavně - jakou má postavu. ,,Krásně štíhlounká, fajn, tu beru,". A pak už jen čekat na její ortel.

A všimli jste si někdy, co se odehrává na normálních seznamkách, kde vás hodnotí jenom text? Bez fotek? V obou případech jsou seznámeníchtivější chlapi, jenže... Rozhodla jsem se zjistit, jestli opravdu všechny holky, co se neukazují na fotkách, ale prezentují se pouze textem, jsou "tlusťošky", jak je nazval můj kamarád. Trošku mě to popudilo, sama nevypadám jako modelka, i když jako tlusťoška si taky nepřipadám. Vydala jsem se na průzkum...

A měl skoro pravdu. Většina těch holek měla uvedeno pár kilo navíc.... Kluci tam měli pár kilo navíc jen občas, možná tak jeden z patnácti, abych zase nevykládala pohádky. Ale, jaktože v nemoderních seznamkách bez fotek převažují holky, co nemají postavu modelky? Co mají pár kilo navíc? Odvážila sem se asi třem inzerentkám napsat. Zeptala jsem se, jestli mají někde vystavenou i fotku za účelem seznámení. Žádná. Jen jedna to kdysi zkusila a po bouřlivých (ale ne příznivých) reakcích fotku zase stáhla. Na to, proč mají inzerát bez fotky, jsem dostala odpověď takovou: ,,Bez fotek čtou buď jen hodně velkí zoufalci a nebo někdo, komu nejde jen o vzhled a hledá u člověka to, co je v duši." napsala mi jedna z nich. Další: ,,Lidi tam nejsou tolik povrchní. A ... bojím se někde vystavovat."

Jedli jste někdy bonbony z bonboniér? Nebo z vánočních kolekcí? A stalo se vám, že bonbon, jehož obal vyloženě sliboval dobrotu, vám vůbec nechutnal? Určitě....

Chtěla bych věřit v to, že se najdou lidé, které vrchní obal nezajímá.

 

 

PS: Omlouvám se, jestli jste po přečtení zklamaní a čekali jste hlubokomyšlenky... Tohle je jen moje zamyšlení...


darkwater
15. 03. 2004
Dát tip
Karabekian ale jo, pred rokem a pul jsem neco takovyho zkousela a dokonce i brejlickare- je to ted muj perfektni kamarad. Nemusim jen hledat kluky pro sebe.

darkwater
13. 03. 2004
Dát tip
No...lidi tady jsou většinou hodně "literární" a čekají, že pokud to neoznačím za nějakou blbůstku, bude to co k čemu - podle jejich obrazu. A když to tak není, dají mi najevo svou nelibost nad zbytečným čtením něčeho, co za to ani nestálo....

Craerassy
13. 03. 2004
Dát tip
Darki, je to přesně jako s těmi bonbóny. Víš ale sama dobře, že to tak prostě je...někdo je děsně prima, ten nejlepší kamarád, co si můžeš přát, ale co když Tě má rád...nedokážeš překonat v sobě to, že Tě zkrátka fyzicky nepřitahuje. Protože každý vztah je poskládán z dílků fyzické přitažlivosti, emocí, inteligenční souhry a dalších věcí, jak mi to alespoň vykládala jedna kamarádka. A si na tom něco bude. Co se týká fotek, nemyslím, že by se z nich dala vyčíst ta jiskra, která občas přeskočí ,mezi dvěma lidmi. Nikdo z nás stejně tak, jako není horší , či lepší svým veršováním tady, které povětšinou vychází u všech z jednoho místa, nikdo není ani lepší ani horší tím, jak vypadá. Já dávám Tvé úvaze tip.

darkwater
13. 03. 2004
Dát tip
Díky:o)

Craerassy
13. 03. 2004
Dát tip
Chroustí, i takhle to může fungovat, pokud nečteš věci jako dílka, ale jako výpověď něčích pocitů...citově strádající lidé tady asi podléhají snadno a nachází v autorovi to, co hledají dlouho tam venku a nenacházejí. Já nesoudím ty, co mi napíší pozvánku na kávu, každý máme svá pokušení,kterým podléháme, já mohu jen s díky tu kávu odmítnout.

Craerassy
13. 03. 2004
Dát tip
asi jsem zapomněla avi

Plicnik
13. 03. 2004
Dát tip
myslim, že to není seznamka, pokud to v Písmáku nehledáme... jinak ty bonbóny - výstižnější přirovnání snad ani není... hezký postřeh... je to tvůj osobní pohled - nenech si od nějakých lidí, kteří neznají tvoje souvislosti, diktovat co a jak máš psát. Buď svá a buď se literárně líbíš nebo ne... :-) vše řečeno u Craerassy...

dobrý názor...

Karabekian
13. 03. 2004
Dát tip
naprosto s Tebou souhlasim, vasak dam Ti jednu otazku: Kdyby sis prohlizela fotky kluku na netu, vybarala by sis hezkyho intelektualne vyhlizejiciho anebo podobaneho brejlickare?

Nicollette
13. 03. 2004
Dát tip
Tohle napadlo asi každýho, kdo je nějak spřízněn s netem... za to, že si o tom psala..........tip :-) Karabekian: nejde o to, aby byl chlap uchvacující a krásný, stačí být zajímavý..... poďobanej brejličkář bude nejspíš kluk nesmělej, možná nezajímavej..... o krásu prostě nejde, spíš o to charisma a to z něj asi vyzařovat nebude.....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru