Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Letní zákoník

22. 03. 2004
1
0
1059
Autor
Frances

Slovo \"in\" by se nemělo brát tak vážně...:-))

Hitem letošního léta jsou minisukně. Kritické pohledy do zrcadel a jásot majitelů podniků na přípravky na hubnutí. Hrůza, nové plavky a ta příšerná celulitida. A ten zadek…Z postele rovnou do posilovny. Obličej bez uhrů, kruhů pod očima a popraskaných žilek je naší občanskou povinností. A to nemluvím o vlasech, z nichž každý má své přesné místo. Jako v kartézské soustavě souřadnic. Jenže neexistují vektory, které by mohly vlas posunout o milimetr vedle. Co by na to řekli výrobci laků, gelů a tužidel?Léto má spoustu zásad, jejichž dodržování nás stojí ohromné úsilí. I to ovšem někdy nestačí a tak vystresované usedáme večer ke kávě a žvýkáme žvýkačky Nicorette. Od prvního letního dne jsme přece přestaly kouřit, k dámě v sexy šatičkách se to přece nehodí! Potom se však nevyhneme výčitkám svědomí, když se potajmu ukrýváme ve vytahaném tričku ve sklepě a hledáme po kapsách zapalovač. Z vytoužené dovolené se stává katastrofa, když musíme čtrnáct dní pozorovat modelky válející se na plážích v miniaturních bikinkách, kolem nichž se to jen hemží mladými, krásnými a dozajista úspěšnými muži. Vracíme se potom více zdeptané, než jsme odjížděly. Nejlepší obranou bude bojkot všech letních pravidel a zákonů. Je tak těžké odstranit ze své blízkosti Cosmopolitan, Elle, televizi, počítač, pro jistotu i mobil, zamčít se v pokoji bez zrcadel a jak řekla Bridget Jonesová umřít tlustá, hnusná, opuštěná a nechat se ohlodat vlčáky?


johanne
30. 04. 2004
Dát tip
no, ironie je fajn věc, ale tvé dílko je jakýmsi souhrnem toho, po čem jedni šílí a co druzí nesnášejí - tedy jinak, nenašla jsem v tom ani náznak originality, podobný věci netřeba sepisovat (můj názor :o)

gabio
13. 04. 2004
Dát tip
sarkasticky to vyzní výborně...je to z toho cejtit, pobavila si mě, protože jsi to vystihla...hlavně ten citát Bridget Jonesové na konci-úžasná perlička! t

Frances
25. 03. 2004
Dát tip
nechtěla jsem to napsat humorně, ale spíš ironicky...ale dík:-))

samain
22. 03. 2004
Dát tip
máš pravdu - všechny tzhle "letní zásady" jsou s prominutím na h... proč prostě nebýt sama sebou? bez make-upu, bez posledních módních výstřelků, popřípadě i bez chlapů,pokud vážně prahnou po těch načančanejch barbínách.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru