Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bezmocnost

06. 04. 2004
4
0
3295
Autor
Blackcurrent

Me prvni dilko po xxx letech. Nemohu psat s diakritikou, jsem ve V. B., kde hacky a carky na klavesnici nejsou!!!!! Dekuji vsem za pochopeni.

Me dlane zvednute volaji o pomoc....

Hledam sve poslani, hledam svou pravomoc...

Nevim, kam jiti mam, co zitrek prinese?

Mam se stat manzelkou nebo zit v pralese?

Treba jsem poustevnik, chci byti sama...

Co vsak mi rodice, nevdecna dcera?

Laska je zaludna, ublizi, spali.

Samota bezedna, ticho vsak hoji


Pro Noe1. No, urcite ano. Ja jsem na Jersey, tom nejvetsim, ostrov bohacu a milionaru, Klidne tu nekdo vlastni cely kopec apod......ale docela fajn lidi. Kriminalita nizka........ocean na jedne strane, more na druhe. No proste parada!!! Co vice si prat..?

Noe1
23. 04. 2004
Dát tip
Upřimné, veřejné hledání sama sebe, proč ne. Mám kamáradku opérku v Londýně. Psala podobně zoufale. Jen ne ve verších. Formálně viz _JiKo_ Tak ty si na Jersey??? Ty ostrůvky v Kanále mne dycinky lákaly. Asi trošku jiný svět než zbytek Británie, ne?

JiKo
22. 04. 2004
Dát tip
Nějak néé... Ty jednotlivé verše zdají se mi rozvleklé a zvolené rýmování AABBCC.... zavání jednoduchostí a strhává k říkance. V závěru je výpadek z rýmování... ono je to celé takové jednoduché

Kala
20. 04. 2004
Dát tip
Pro Blackcurrent: Kala Arben, jo tak to jsem ja. Ja nerikala, ze se neco jmenuje Preslazeny s rosou, srdcem atd. To jsem jen tak charakterizovala, ale vlastne by to nebyl blbej napad. Takovej vod podlahy ;) Diky za hodnoceni "Vlasu". Libi? To je super, hned mam vetsi chut do psani.

Kala
19. 04. 2004
Dát tip
Pro Blackcurrent: Kdo je vlastne Skutecny pritel? Zajima me tvuj nazor. To nemas nikoho ani v Cesku? Neni nikdo, komu by ses vyrvala na rameni?

Skutecny pritel, je ten, komu se vyrves na rameni a pochopi te, aniz by si za rohem myslel neco jineho, ten, co te neodsoudi, kdyz udelas neco, co je odsouditelne, protoze si to neudelala schvalne, ten, kdo ti nerekne, ze ti nemuze 1 mesicne zavolat, protoze 200 kc za telefon je moc, ale ja volat muzu, sem tady totiz v baliku, vis??? ten, co ti bude psat maily, kdyz rika, ze mu schazim a nebude se vymlouvat, ze ja nepisu a on/a nemuze, protoze nema cas, ten co nebude zarlit, ze se umim bavit s klukama a lidma, protoze mi to proste jde, ten, co vsecko nevykeca a co se me zastane i pred jinyma....ja mam vysoke naroky na pritele......takove sem nemela ani na chlapa.....a hlavne, pratele te nevyuzivaji a znaji jenom tehdy, kdyz neco potrebujou....? Jo, v cesku sem si myslela, ze mam dobrou pritelkyni...........a mi fajn kamaradi v cesku jsou vcesku a ne tady a ja to este 10 mesicu musim vydrzet......ale ja sem v poho, me to nevadi, clovek se proste nikomu nezavdeci......

Kala
19. 04. 2004
Dát tip
Pro Blackcurrent: Co tak delas celej den. A co delas na tom tvym ostrove. To ses tam jako na hlidani? Nebo nekde pracujes. Jaky jsou tam kluby? A jaky kluci??Mas tam nejakyho, ke kterymu uteces, kdyz je zle? Snad jo. to potrebuje kazdej. Co zrovna pises?

Rano vstanu, vypakuju dite do skoly, uklidim kuchyn a takove drobnosti, pak mam do 3 hodin volno, jdu pro malou do skoly a jsem s ni az do vecera, do vecere, tak do 6h a pak nekdy muzu ven a nekdy musim vecer hlidat. Jsem jako au-pair. Jediny klub do ktereho chodim je mistni gej klub, protoze jedine tam je poradne disco, jinak vsude hrajou techno a to ja fakt nemusim. Kluka nemam, ti by tak akorat sedeli v hospode nebo v posteli. Smyslem meho zivota opravdu neni se uchlastat a usoustat ke smrti. Nepisu zrovna nic, dodelala jsem dalsi basen a musim pockat, az me computer pusti to tu pridat. Jinak si precti i moje dalsi basne, jestli se budes nudit. Joooooooooooo, ostrov jsem docela maly......

Kala
19. 04. 2004
Dát tip
Pro Blackcurrent: To si pis, ze si je prectu. Cetla jsem uz nektere a .. jo, jsou fajn :) Uzs byla i na mych strankach? Nektery jsou hodne stary, zvlaste ty 'preslazeny' s rosou, srdcem atd., ale kdyz jsem je psala, bylo to to nejlepsi, co jsem mohla napsat. V te dobe, tak se za ne nestydim. Jo, tak gay club. To musi byt maso. ;)

Pro Kala. Hele, nasla jsem jenom Kala Arben. Jsi to ty? A jsou tam jenom 3 dila a zadne se nejmenuje preslazeny s rosou, srdcem atd.....??? Uz mi asi fakt hrabe. Za zadne basne se nestyd. Gaj klub je super. Uz tam mam 2 kamarady, jsou to kluci a jsou par. Ale nikdy by si nepoznala, ze jsou tepli. Naprosto normal obleceni, normal mluvi.....a sikovni jsou taky!!!

Pro Fladdermus z Alvherionu: Copak je spatne s koncem u moji basne ? Jen mi to prosim hezky povez......dekuji.

Kala
17. 04. 2004
Dát tip
Brouku, je to dost dobry. Mas nejake special zazitky...? Ja jen, ze to asi vychazi z drsne reality, co? Drsna realita casto tvori krasne veci.

Kala
17. 04. 2004
Dát tip
Brouku, je to dost dobry. Mas nejake special zazitky...? Ja jen, ze to asi vychazi z drsne reality, co? Drsna realita casto tvori krasne veci.

Hm.......hodne veci prozivam, nekdy az moc...jsem hrozna citlivka, ale nekdy naopak dost drsna...velke dite, andel s rohama, zivot nechapu............asi tak nejka, no. Jak si to mohl/a poznat?

Kala
17. 04. 2004
Dát tip
Pro Blackcurrent. To vis, takovych je kolem spoustu a spoustu. Znam to na vl. kuzi. Velke dite? Ze jsi velke dite? Kolik meris, prosim te. Promin, ja vim, ze je to metafora. Jen tak blbnu. Andilek s ruzkama, jo? Tak to musis byt zakonite blond. A kde jses v UK?

Simona
17. 04. 2004
Dát tip
Něco Ti napíšu...utrpení dali skalám, ale ty jej neunesly - tak je dali lidem...;o) také to bolí , líbí se mi to *t

Pro Kala: jsem 174 cm, blond ale PEROXID!, ne prirodni, ale ucho sem byla i bez barvy a jsem na ostrove Jersey pod V. B., velmi blizko Francie. Pro Simona: To si napsala moc hezky.

Kala
17. 04. 2004
Dát tip
Pro Blackcurrent. Nikdy jsem o takovym ostrove neslysela. Tam musi byt asi dost inspirace, co? A co lidi, jaci jsou? A mas kamose? Urcite jo. Kdyz jsi 'ucho' tak ty byvaji vzdycky dve! Nejmene :)

Pro Kala. Ja to taky pred tim neznala. Souostrovi se jmenuje Channel Islands. Je to 6 ostrovu.A inspirace? Kdepak, basne jsou z nitra a to sem si tu prinesla uz z Ceska. Jenom to hodila na papir az ted. Kamaradi by byli, ale pratele..........ti nejsou.....ne pro me.

vesuvanka
16. 04. 2004
Dát tip
Libi se mi a davam tip

Mně se to líbí, tedy až na ten konec...

andromeda
15. 04. 2004
Dát tip
Některé rýmy trošičku zaskřípou - sama-dcera, spali-hojí, ale celkově se mi báseň dost líbí.

synáček
13. 04. 2004
Dát tip
Není třeba vstupovat do kláštera...není třeba se vdávat...a potom - takový plán, který se nedá změnit, je špatný plán...! Zvednuté dlaně bych nechal…ale děkovat... ne volat o pomoc. Cíl je sice důležitý, ale důležitější je cesta...každý její krok...takže bych prostě žil...a po té cestě šel…(...a za to děkoval...) Básnička je to krásná… TIP…a díky!

Waawe
07. 04. 2004
Dát tip
Ach ona. Láska. Prostupuje vším a my bez ní nemůžeme žít....pěkná básnička !

Pro Milly. Ja nevim, jak se tam dostat a opravit to, kdyz chcu nejake slovo prepsat nebo vymazat? Pomuzes?

Milly
06. 04. 2004
Dát tip
Toť otázka..... a láska svazuje........ škrtla bych "leč" nebo "však" Řekla bych, že ublíží spíš závislost a konec lásky.. * :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru