Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

S ní je všechno jiné

13. 04. 2004
2
0
1954
Autor
Palladáh

S ní je všechno jiné

 

Ten, kdo ji nemá, závidí druhým. Ten, kdo ji má, bojuje, aby si ji udržel. Vždyť je tak úžasná. Například už jen její vzhled, jak je štíhlá. Mohla by být sice menší a mohla by v určitých ohledech mít větší výdrž, ale i tak je prostě k popukání.

Seznámil jsem se s ní minulý rok, bylo zrovna máj, lásky čas. Nejdříve jsem váhal, byla pro mě nová; mám to risknout? Ale byl jsem odvážný a skočil jsem do toho oběma nohama. A vše bylo jiné, lepší, jednodušší.

Když s ní přijdu na městský hromadný podnik a chci šalinkartu, žádná potvrzení. Každý ji zná a za její jediný vlídný úsměv se vše vyřídí.

Díky ní se vždycky pořádně najím a jsem pak fit. Sice si chci dát v restauraci jen jednu porci, ale ona pokaždé řekne: „ještě jednu“ a já si ji teda dám. Když to říká a platí ona.

Nebo jdeme do kina. Váhám, jestli na ten úžasný film mám jít, ale to už mi šeptá: „Já ti třetinu zaplatím.“ A já neodolám a vzdělávám se. Miluji kulturu, stejně jako ona. Pro kulturu byla přímo stvořená.

A navíc, strašně ráda cestuje. I v zahraničí ji znají a hned v prvním rychlém občerstvení se s ní celá obsluha snaží seznámit.

Jenže mě zasáhla strašlivá rána. Opustila mě. Je tomu už asi půl roku. Znudil jsem ji a nepracoval jsem dost tvrdě na tom, abych ji získal zpět. Ale co není, může být. Vím, že tam někde na mě čeká. Moje milovaná ISIC karta.


Zbyhoň
09. 07. 2004
Dát tip
Jo, styl je okoukanej, ale za překvapení na konci tip. Já si totiž už po prvním odstavci řekl, že je to nabeton nějaká flaška a byl jsem odhodlán Tě za to v kritice zadupat do země :-)

johanne
02. 06. 2004
Dát tip
tohle téma už je docela ohrané, řekla bych... možná ne, pokud jde konkrétně o ISIC kartu, ale tenhle styl, to prostě... nic novýho, nic moc zajímavýho

chalmin
25. 04. 2004
Dát tip
je to skvělý! ..jeden odstavec fejetonu 8^) ** míním: jemně zredukuj druhou půlku a naflákej kolem toho ještě čtyři takový a máš ***!

No, jestli píšeš fejeton poprvé, tak musím uznat, že se ti docela daří! Určitě bys to měl zkoušet dál a uvidíš. Jestli se chceš inspirovat, nahlédni ke mě (tím ti teda ale rozhodně nechci říkat, že já píšu dobrý fejetony)... Tip (na povzbuzení do budoucna)

Yossarian
15. 04. 2004
Dát tip
no jo tak nebruč, překlepy se mi taky často dařej, a žádnej učenej z nebe neslít, mně se ten fejeton s tim ISICem nelíbil, tak napiš další, a ten se mi jistě líbit bude :o)

Yossarian
13. 04. 2004
Dát tip
bylo zrovna máj- to zní divně děj dost nudnej, konec snadno tušenej

Palladáh
13. 04. 2004
Dát tip
Yossarian: OK, též stručně: Překlep: "byl zrovna máj" Nuda: fejeton píšu poprvé, díky za kritiku Možná způsobená duševní újma z nudy: za méně odolné jedince nenesu odpovědnost, příště to dám do prologu:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru