Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

10 duvodu, proc te nenavidim!

13. 04. 2004
9
0
4658
Autor
Blackcurrent

Bez komentare. Nemohu psat s diakritikou, jsem ve V.B., kde hacky a carky na klavesnicich nejsou!!! Dekuji vsem za pochopeni. Za nazev teto basne vdecim zuzuzu! Diky.

Chce se mi plakat,

chce se mi smat.

Jiz nechci te docist.

Jiz nechci te znat.

 

Nech si sva slova,

fales a zal.

Tak prestan mne trapit!

Jiz nemohu dal.

 

Vem si svou tihu,

vem si svuj hrich.

Jiz nechci nic slyset.

Tak nechej mne byt!

 

Dal nechci te hojit,

dal nechci te hrat.

U dveri vitat,

polibek dat.

 

Jiz nechci tve rady,

kdy zbavis me pout?

Chci svobodne dychat!

Chci zivotem plout.

 

Ja zvladnu to sama,

ja silna jsem dost.

Uz nemam te rada,

uz nicim nas most.

 

Jak trapils mne casto,

jak nadaval, rval.

Cos ode mne cekal?

Ze pujde to dal?

 

Tak vem si sve veci,

uz vypadni, zmiz!

Jiz nechci te videt,

jiz nechci te cist.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Annie
27. 11. 2004
Dát tip
Páni, to je hodně emotivní!

Kateee
05. 05. 2004
Dát tip
melodii bych tam nedávala, připomínalo by mi to písničky skupiny Holky. Ale jako básnička to mluví od srdce. T*

Noe1
23. 04. 2004
Dát tip
Dojem: výkřik (opravdu jen nenávistný???? moc bych tomu nevěřil). Kžadý se potřebuje občas vykřičet. Formálně: možná jako protestsong, na báseň moc jednoduché rýmy, klopýtají (hřích -být, zmiz - číst)

WiruZ
21. 04. 2004
Dát tip
jo ten film znam taky....... mno a uprimne moc nemusim tyhlety vykriko-versovanky....ale nekoh oto bavi nekomu se to i libi tak proc ne

Kala
20. 04. 2004
Dát tip
Klidne by se ta basnicka dala pouzit jako text pisne...??? Jednoducha a krasna.

Proc ne! Tak to abych ted vymyslela este melodii??? chi, chi, chi.

pro Danny: Joooooooooooooo, to kbybych vedela? Vzdycky mam potize s upravou del. Pise mi to od prostredka, pak to nejde presunout, ba se to kopiruje a tak dale.....Fakt to sama nevim. S wordem jsem nikdy takove problemy nemela, tak nevim, proc tady jo......

Simona
17. 04. 2004
Dát tip
Ano souhlasím každý by si měl stát za svým dílkem, nikdo není dokonalý..a pokaždé se najde někdo komu se tvá dílka nebudou líbit, ale vydrž.Jestliže tě někdo kope do zadku, pamatuj si, že jsi vpředu. Dílko pěkné melodické ;o)*t

Líbí. Co říct víc? Zasloužíš si ocenění. Jednoduchost mi vůbec nevadí. Naopak.

Danny
16. 04. 2004
Dát tip
dobrá báseň ty rýmy sednou. jen nechápu proč je na konci tolik volného místa tip

andromeda
15. 04. 2004
Dát tip
Možná, že jsi tam ty vykřičníky mohla nechat, určitě se tam hodily, a nedávej na některé autory, kteří ti radí s úpravami, je to tvoje báseň a o tvých citech. Kdybys měla na každého dát, musela bys nakonec vše předělat, nebo smazat!!! Hlavně si dej pozor na sleeping beauty, ráda si šťourne, mě třeba kritizovala za interpunkci a když jsem se pak podívala na její díla, našla jsem tam i hrubky. Báseň se mi líbí.

To je fakt, holka. Je to Moje basen o Mojich citech, kritiku respektuji a rada si prectu, ale taky nemusim dat na vsecky rady, ze? Tak ja tam ty vykricniky zase dam zpatky!!!!!!!!

andromeda
15. 04. 2004
Dát tip
Dej

Waawe
15. 04. 2004
Dát tip
Roztomile jednoduché...a přesto vyplouvá na povrch hloubka myšlenek a city...líbí se mi to...zpracování už méně, ale v jednoduchosti je krása, že ?....řekl bych, že je to spíš takový Tvůj průměr ! ...m.

Nevim, ale kdyz jsem plna zlosti a nekoho nenavidim a navic chci, aby vypadl, tak se to zrejme bez kriku a vycitek neobejde! No, ale davam na tvou radu a vykricniky teda mazu, ju? Joooo, vsecko se v klidu resit neda.....

zuzuzu
13. 04. 2004
Dát tip
10 důvodů, proč tě nenávidím:

pro Kazzie. Tak ted musim neco napravit. Ja to tam dopsala, az po te, co se sepukku ozvala, ze tam neni diakritika. Me totiz nenapadlo, ze by to nekomu vadilo a ani me nenapadlo, ze nikoho nenapadlo, ze vim, ze tam nemam diakritiku a ze mam zrejme nejaky duvod. Takze je toto nedorozumeni doufam vyreseno jednou pro vzdy.

machal
13. 04. 2004
Dát tip
Pěkný. Zdravím do VB a dávám Tip.

soňa
13. 04. 2004
Dát tip
tak!

synáček
13. 04. 2004
Dát tip
Vždycky mě mrzelo, že neumím hrát na klavír... sednout si k němu a vytřískat do kláves všechno, co ve mně je, či bylo...a všeho špatného se tak zbavit...očistit se...a začít (znovu) volně dýchat… No...a teď si tady čtu znovu (a znovu) tu Tvoji báseň...a slyším Beethovenovu devátou...a Čajkovského klavírní B mol dohromady...a říkám si, to není možný...ta holka to dokázala bez klavíru...a je to přesně to, co jsem si vždycky představoval…! Je v tom obrovská síla...je to protržená přehradní hráz...blesky křižující obloha...na moři bouře...či ohlušující start rakety - do (nového) vesmíru...plného naděje... nového zítřejšího rána, ozářeného sluncem a mírného vánku na křídlech ptačího zpěvu...a tlukot srdce v novém rytmu… a všude tolik, tolik naděje… Prostě nádhera... TIP...a děkuji!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru