Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Juice

17. 04. 2004
20
0
7220
Autor
angelik

indispozice to není...možná indispozice na nultou... (s takovou mírnou zpětnou vazbou)

Než jsem se nadála,

tam někde daleko se

zatetelila vlaštovka

štěstím,

že ji

nikdo dlaní

přes zimu

nepovalil.

 

Otevřela jsem plně

jedno oko

a druhým

mrkala rychleji,

než kolibřík třepotá křídly,

abych tě viděla.

A řasami odfoukla

tvou paži o kousek dál,

než na obrubník mé tváře.

 

Jsi muž, ne nádeník,

jsi pevná skála, mlynář

s hrdě opřenou paží o pytel

pomletého

obilí,

pevný v kořenech

strom

v rozbitém

vajíčku

mé láskyplné

rodičky.

 

 

 

 

Jsem děvka

slov,

tati,

ale miluju tě.


4/5+T skvělý :)

Bagg
25. 04. 2004
Dát tip
dá nedá dá

aramis
21. 04. 2004
Dát tip
wow, ten koniec! tip...!*

Jeheheman
20. 04. 2004
Dát tip
vyjímečně souhlasím s Elyn.-) ale když si odmyslím konec tak tip Mně se to tam jakoby moc nehodí, "poskytnout" otci zrovna tuto podivnou informaci na koci této věcky.. Ale možná to je jen proto, že ti ta "tvrdost" jakoby nejde z huby.. (to není nadávka, to se jen tak říká:)) nebo se k tobě nehodí

Jeheheman
20. 04. 2004
Dát tip
Děvka slov.. mno, chybí mi asociace..asi jak komu:)

angelik
20. 04. 2004
Dát tip
ne. patří to tam uplně celé:) ale děkuju, jehehoušku, moc. Vážně, jsem ráda:) WiruZ: děkuju za tvou poměrně nezvyklou návštěvu, vážím si jí:)

Nicollette
19. 04. 2004
Dát tip
angelik: asi sem použila špatný slovo.... spíš .. he teď sem ho zapomněla.......................... místo nádherný sem chtěla použít něco jako.... obdivuhodný, zajímavý a šokující dohromady.... no nevzpomenu si, promiň :-)

angelik
19. 04. 2004
Dát tip
Nic:to jsi ani nemusela:) já vesměs věděla, jak to ve skutečnosti myslíš. To bylo jen takové upřesnění:) a díky ještě jednou kassiope: děkuju i tobě za potěšující kritiku a vůbec i za kritiku jako takovou

WiruZ
19. 04. 2004
Dát tip
silne...ten konec ouuu perfekt t!

Craerassy
18. 04. 2004
Dát tip
Já budu asi divná, ale mně to sedí celé naprosto do slovíčka. Asi jsem si to vysvětlila po svém.:-) tip

angelik
18. 04. 2004
Dát tip
sid: děkuju, ani netušíš jak moc a pokud ano, pak musíš být teď na měkko mnohem víc než předtím:)**** Zamr_mnich: jakou intervenci? a cococo???:) asi tě privela teraz nechápu:) Crae: jsi mi tady takovým sluslusluníčkem:) děkuju* ať už jsi to pochopila jakkoli...ale docela by mě zajímalo jak...

Craerassy
18. 04. 2004
Dát tip
Já to nebudu rozebírat, andílku, ale v každé sloce vidím tátu... A řasami odfoukla tvou paži o kousek dál, než na obrubník mé tváře. Jsi muž, ne nádeník, jsi pevná skála, mlynář s hrdě opřenou paží o pytel pomletého obilí, pevný v kořenech strom v rozbitém vajíčku mé láskyplné rodičky. Je tam láska, obdiv, úcta ...konec básničky mě bolí a zároveň bych si tolik přála tu šanci mít...a začátek ...tam jsi Ty... Takhle to vidím já. Možná špatně, ale i kdyby to bylo jinak, nic to nemění na tom, že je to krásné dílko.:-)

angelik
18. 04. 2004
Dát tip
moc dobře, Crainko, já věděla, že to poznáš:)

Craerassy
18. 04. 2004
Dát tip
Andílku, já si tady jen ještě pošlu jedno avi, protože mě zajímá názor někoho, kdo rozumí poezii.:-)

Delahaye
18. 04. 2004
Dát tip
je to...velmi osobní. A to se vždycky špatně hodnotí. Má to srdíčko a není to na efekt - to ano. Jinak, mě konkrétně vždyky hrozně ruší ty ouplně vpravo centrované odstavce. A někdo si v nich přímo v tvorbě libuje .. :-) A navíc, ten dnešní první by mi seděl jako samostatná pocitová momentka (i s Tipíkem). Ale v kontextu se zbytkem se mi tam nelíbí .. :-) Ale já su jen chlap, tak mě netluč .. :-))

angelik
18. 04. 2004
Dát tip
jůůůůůjdankova mankova:) děkuju moc, to jsi mi udělal/a obrovskou radost***

kassiope
18. 04. 2004
Dát tip
Vážně nádhera, ten konec opravdu šokující a nečekaný, moc pěkný.t*

Elyn
17. 04. 2004
Dát tip
drobet zmatena tím koncem, jako by nebyl k tomu zbytku.. (pro mě..) povalit dlaní.. a jiné hezké obraty..

angelik
17. 04. 2004
Dát tip
ten konec...tam být musí...o tom to celé je...a děkuju, Elyn...moc...

Elyn
17. 04. 2004
Dát tip
pak tomu rozumím ještě jinak... a ještě jinak... ale celé je to moc křehké.. už tou vlaštovkou.. když si vezmu, že dlaň je "křehká", přesto může "povalit" vlaštovku... kontrast..

Nicollette
17. 04. 2004
Dát tip
Jsem děvka slov, tati, .......... nádhera..........***

dismorphia
17. 04. 2004
Dát tip
také si nedovedu propojit konec s tím zbytkem.. snad ještě k předposlední části by šla, ale to předtím jako by byla jiná báseň.. - můj dojem.. přesto musím říct, že ten závěr je, přes všechny krásné obrazy, tím nejsilnějším místem téhle básně..

synáček
17. 04. 2004
Dát tip
Taky jí zcela nerozumím...ale nerozumím jí tak nějak krásně...v ničem mi nevadí...(je mi dokonce, nevím čím, blízká) a protože mám rád tajemství, tak je mi jedno, že z ní chápu jen něco… plně jí totiž důvěřuji...dá-li se to tak říct...je tedy pro mne krásná… TIP…a díky!

Marthin
17. 04. 2004
Dát tip
Velmi..

Bagg
17. 04. 2004
Dát tip
smekám klobouk, jedna z nejlepších autorek, co jsme tu četl..

Dero
17. 04. 2004
Dát tip
**** !!! (hlubší nesvedu)

zuzuzu
17. 04. 2004
Dát tip
seš kočka!

Simona
17. 04. 2004
Dát tip
nádhera...;o)*t

vesuvanka
17. 04. 2004
Dát tip
Povalit dlani - pekny obrat. Basen se mi libi - tip

angelik
17. 04. 2004
Dát tip
děkuju moc všem za kritiky, vážím si jich i vás tady:) Nicoll:...to je spíš hodně silný prožitek, který se asi moc nepodařil vyjádřit, jinak by se nezdál nádherným...a děkuju dis: nevim, proč se jedno nehodí k druhému. Já to sama vnímám jinak, ale připouštím, že určitě bez chyb úplné vyjádření toho, co jsem chtěla říct, to taky neni. A děkuju, jsem moc ráda za tvé "návštěvy":) s_b: děkuju synáček: krásná není. Ani krásně působit nemá a tajemná...tajemná svým způsobem být může, jen mně to v tu chvíli přišlo spíš až moc realistické. Až neuvěřitelně realistické...ale děkuju moc za vaše názory, vážím si jich Marthin, Dero, Simona, beatrice, Vesuvanka: ojojoj, tak to mě těší ažmoc i:) Bagg: hupsss....tak tomu se snad ani věřít nedá:) zuzuzu: aaaaaaaaach...jo:)

dismorphia
17. 04. 2004
Dát tip
Vůbec Tě nepodezřívám z toho, že bys nevěděla, co a proč píšeš a jsem přesvědčená, že to nějakou nitku, protkanou celým dílem a celou báseň spojující, má, ale je prostě natolik Tvoje a osobní, utajená, že má být ostatním skrytá a je to tak v pořádku. Já zase vždycky ráda zajdu :)

angelik
17. 04. 2004
Dát tip
děkuju...ještě jednou moc, dis:)

synáček
17. 04. 2004
Dát tip
Je krásná...! A tajemná je (pro mne!) tím, že ji rozumím jen částečně...ne zcela... Jisté věci jsou prostě nesdělitelné tak, jak bychom si (možná) přáli...ale tady to ještě jde...v hudbě je to přece mnohem, mnohem horší...

sidonia
17. 04. 2004
Dát tip
chápu.... a děkuju, že právě já chápat můžu... mám tě ráda (sakra, jsem nějak naměkko, poslední dobou to říkám podezřele často:))) *t:)

Aha, tak to se omlouvám za intervenci. Vše zapomenuto, vše prominuto za... za... tip? Slušnost (vyměněna) za tip, budu ode dneška používat... Mnichu, jsi asi z jiné školy.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru