Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

reportáž z nesraženého odpoledne

28. 08. 2000
1
0
692

Kdyby si toho náhodou někdo nevšim, tak pražský_chodec je virtuální postava, která se od nynějška bude účastnit se všech pražských písmáckých srazů, a to i těch nesražených. Tvoří ho duo Zolli & Mahoney.

byl krásný den, letní čas o hrdličku nezakopl nikdo z nás zvali jsme písmáctvo veškeré nepřišel nikdo - to nasere Kapitan na webu nechal vzkaz pro spojky "No já bych zas přijel - ahojky" tak psali jsme v metru poutače jen ať si Kapitan zapláče (smíchy) (*1) u koně stáli pacifisti svou věcí si byli jistí hladověli, dávali letáky mračili se na nás, na máky že jsme tam přišli s cedulí netuše, jak moc je zabolí hlásaly naše podpisy po patnácti minutách a notných lopotách vzdali jsme boj s přesilou a odešli za jinou (akcí) (*2) na výstavu Toyen bylo vstupné sto jen že pokladník nebyl zmetek platili jsme osum pětek z Toyen stala se pro nás Múza i bez polibku psali jsme až hrůza Mahoney napsal smutnivou indispozici Zolli zas na kašně, v podivné pozici ladně báseň psala ke zdi s ní pak pospíchala (*3) zírali ptáci na lampě jak si tam ryla, na Kampě na závěr večera k čajovně mířily naše kroky a náhle, rychleji než bys napsal dvě sloky podivné zjevení vyšlo z Kampy hořejší a silným hlasem proneslo mocné dvojverší: "Ještě jedno Řecko a proserem to všecko" (*4)
Vio
29. 08. 2000
Dát tip
Mahoney, Zolli :-))) Já nic neslíbil... teda slíbil - že nepřijedu. Míwo: ;-) fekalismu zdar!

Mahoney
28. 08. 2000
Dát tip
poznámky: obecně: vše co je psáno je pravda, a to doslova, nic jsme nepřikrášlili ni nepozměnili pro účely básnické a umělecké, prostě toto se v sobotu vskutku stalo. *1: z Kapitanovy poznámky ke srazu nebylo jasné, zda se chystá přijít nebo ne, tímto mu moc DĚKUJEM. *2: Na Václaváku u koně demonstrovala skupina pacifistů hlavně proti zbraním, s naší cedulí narychlo vyrobenou ze dvou A4 archů jsme tam skvěle zapadli :-)). Pacifisti nejprve opatrně sondovali: (P - pacifista, M - Mahoney) P: "Co to má bejt?" M: "Čekáme na Kapitána." P: "To je ňáký divný." M: "Přesně tak." (nesnažil jsem se vysvětlit, že čmarýci prostě nejednají normálně :-)) Později, ve chvíli, kdy už jsme se se Zolli dohodli, že čekání na Kapitana vzdáme, nás jemně vybídli, abychom vypadli... *3: Šli jsme na výstavy české surrealitsky Toyen, kde uvedené vstupné bylo 100,- Kč. Platili jsme dohromady 160,- Kč, tedy 80,- Kč na osobu, snad pro naše krásné oči :-)). Obě básně psané na výstavě lze najít na Písmáku pod příslušnými autory (tedy Mahoney a Zolli). *4: Zolli svou báseň napsala, lépe řečeno vyryla, na Kampě na zeď k těmto účelům sloužící. Cestou od zdi jsme potkali ono zjevení hlasitě recitující záhadné dvojverší :-)).

Miroslawek
28. 08. 2000
Dát tip
poslední verš je asi nejsilnější, skláním se před mocí poezie

Lee
28. 08. 2000
Dát tip
hň hň... takhle je to lepší než když jsi mi to vyprávěl Mahoney...

Anonym
28. 08. 2000
Dát tip
basen dodam vydrzte upravuje se zolli

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru