Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pokoj

23. 04. 2004
3
0
3586
Autor
Blackcurrent

Neni dokonceno. Zalezi na tom, jak se tento kousek bude libit. Je to jenom bla, bla, bla.

Zarezla pohovka u dveri mistnosti prozrana krysama skrz na skrz.

Vlastne by se dala pouzit jako cednik, kdyz na tim tak premyslim.

Neposadim se. V plesnivem rohu lezi pomackana plechovka od fazoli,

cela oblezla korozi s obrovskym pavoukem uvnitr. No, aspon nekomu

se takovy bordel libi. Stul bez nohy a zidle bez operadla zeji uprostred

mistnosti prazdnotou. Soumerna centimetrova vrstva prachu jen

dokazuje, jak dlouho tady nikdo nejedl. Jak taky. Bez priboru, bez

nadobi. Mozna by se daly poskladat a slepit strepiny modreho talire,

ktere se vali vsude po zemi mezi prohnilymi zbytky plovouci podlahy.

Chce se mi smat. Kolikrat jsem si rikala - dnes jsem tu naposled. Ha.

Naivko. Tomu snad neveris.  Plynova bomba natrena na cerno a 

oblepena obrazky z porno casopisu se nekam vyparila. Asi se

nekomu sikla stejne tak jako obrazy a stereo, co pamatujou Prvni republiku.

Prestoze okno poslouzilo jako terc, nevim, snad parte pubertaku se

vzduchovkama, je tu stale nedychatelno. Pach plisne salajici ze zdi,

rozkladajici se zbytek kdoviceho, nejmene sto let nevyneseny

odpadkovy kos a mysina. Chce se mi zvracet. Zavan moci uz radsi ani

nevnimam. Bojim se pohnout. Nechci byt pohlcena cernym mrakem a

vypadat zase jako prase.

 


machal
04. 07. 2005
Dát tip
Nechci bejt prehnane pruderni ale rekl bych ze tech tydnu uz uplynulo docela dost odposledne a porad zadne pokracovani ... uz zacinam bejt dost smutny ze se tu nic nedeje :)

Jo, ze zalozniho souboru! Blaznis? od te doby, co sem vysla stredni, veskere pravidla zalohovni nedodrzuji. No, asi bych s tim mela neco udelat. Este vydrz. Ja neco vymyslim. Do pristiho tydne, jo?

machal
17. 07. 2004
Dát tip
Tak co je??? Proč nepokračuješ na "Pokoji"?? Stale čekám na další perfektní popis věcí a ono nic :(

machal
07. 06. 2004
Dát tip
Těžko říct proč to tam chybí - možná jen špatná úprava textu :) Zkus to jako že opravit a vem ten svuj text z nejakyho svyho založního souboru a překopíruj to znova sem přes tenhle text - ten samozřejmně smažeš - no a pak si to zkontroluj a uvidiš a kyž tak to už doupraviš tady. Mě napríklad zlobilaze začatku velikost písmen :)

Proc mi tu chybi ty konce vet??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????/

andromeda
25. 05. 2004
Dát tip
To je teda pokoj!! Napiš pokračování, je to zajímavé. Škoda, že vpravo chybí části vět, ale domyslela jsem si to.....

machal
22. 05. 2004
Dát tip
Blackcurrent: Tak kde začít?? 1) příšyě mi prosím pošli avízo - jinak sem netušil, že tu na mě čeká otázka a jen náhodou jsem sem opět koukl, zda tu není přídavek 2) s tím popisováním - například začatek - spousta lidí by napsala, že je tam "zarezla pohovka" - to je fajn. Ty si ji i umístila, to dělá také spousta lidí, ale ty navíc, a s tím se moc nesetkávám, si ji přímo, ale velice stručně specifikovala "prozrana krysama skrz na skrz" - to je perfektní - čtu a představuji si. Vidím pohovku. Pohovku u dveří. Perfektní detail prožrané díry v tý starý špinavý odložený pohovce. Jde o to, že tou kratičkou poznámkou o krysách, jsi tý pohovce dodala barvu (musela být zašla, spinavá - krysy by čistou nežrali), věk (do něčeho nového by se taky jen tak nepustili a navíc už ji ničí dost dlouho. "SKRZ NA SKRZ" neudělaš během pár dnu) a to je jen příklad za všechny. Blbnem s klukama s natačením různych krátkých filmu atd... a podle tohohle co jsi napsala se dá krásně tvořit a navíc člověk nemusí hledat v dlouhém zmateném textu - prostě na scenu flaknu pohovku - jakou? - starou, špinavou, prožranou, páchnoucí a takovou, že by si na ni už raději nikdo ani nesed. Tobě se povedlo popsat takhle nádherně vše, kolem čeho si svou myšlenkou prošla, ale jsou to vždy extrémy. - Plechovka fazolí s pavoukem uvnitř. Úplně vidím jak vykukuji jen některé jeho nožičky z té naoranžovělé temnoty, kterou ta plechovka skrývá. Možná je to jen v tomhle díle - třeba dokážeš takhle dotaženě popsat i něco nádherného jako třeba východ slunce nad ránem, ale tady sou to jen samé extrémy, zašlosti a "bordel" .... Je fakt, že jsi to možná tvořila bez harmonogramu, ale když si to představíš tak je v tom báječný sled událostí - prostě pěkna kamerová jízda - nejdřív drobné detaily jako přejezd přes pohovku, pomalu a volně k plechovce, pak s otocenim a oddalováním od detailu kolem chybející nohy stolu pěkně za židli co nemá opěradlo a pak už širší záběr střepů na podlaze, kamera se ustaluje v urovní očí, otáčí se, srovnává horizont, letmí pohled na bombu a přejezd po zdech až na rozšvihané okno (možná by mohl v záběru být vidět i nejaká ten kámen ležící nedaleko okna) a nakonec jak se kamera celou dobu otáčela v místnosti zakončí plynulý obrat na tobě stjící ve dveřích na pokraji toh všecho, nejistou tím zda má nebo nemá vstoupit :) Byl bych rád kdyby jsi zde ještě něco napsala + udělej z toho kompletní povídku a tohle použíj jen jako jednu část. Vymysli jednoduchý příběh, proč tam ta postava nakonec stojí. Rád si to přečtu a ukaž mi, že umíš popisovat i pěkné věci - nechám se překvapit PS: ještě jednou apeluji - posilej mi aviza abych veděl, že jsi reagovala :.)

Notreal
28. 04. 2004
Dát tip
hmm...zajímavý - ten konec tomu dává šťávu :-)*

Pro Kala. Ano, takovou zasranou mistnost mam pouze ve svoji hlave...takove depresivni zasrane misto, kde bych si sedla zem posranou mysima ve svych maskacich a potrhanem triku, dala si pivecku a cigarko, obcas od slosti do neceho kopla nebo neco rozmlatila, a jen tak bych sedela cumela kolem dokola na ten bordel.....a pak bych se sebrala, sla domu, dala si sprchu, hezky se oblekla a nalicila a sla na uzasne romantickou veceri nebo nekam napekno........takove misto, kde ti bude jedno, jestli je tam binec nebo ne...vlastne se ti to misto svym zpusobem libi...... Pro Machal. No pani, tys me ale pochopil moc dobre. Ano, jsou to takove zlomky, kterych si vsimnes bez nejakeho harmonogramu.......proste co vidis, to popises....ja to naprosto pred sebou vidim.....musim na tom vice pracovat, ale neni moc casu....zkusim neco pridat vice pristi tyden.....jo a tu posleni vetu necham upone naposled....to rozhodne...... Proc si myslis, ze mi pujde popisovat extremni veci a jak to myslis? :}

jé tys byla u mě v pokoji?:))

machal
25. 04. 2004
Dát tip
No ja si myslím, že jako popis té "zasrané" místnosti to neni vůbec špatný. A klidně tam jěště něco přidej, ale to že nechceš byt zase jak prase bych dal až na konec, jako takovou pointu :) Mě to příjde opravdu dobře vylíčené a jelikož mám velice dobrou představivost, úplně sem ten svinčík viděl. Byl to takový průlet místností. Směr letu se ubíral podle toho o čem si zrovna psala. Dalo by se to i pěkně natočit. Takové sledování celku, přes drobné detaily. Mě se to zdá dobrý. Tip do začátku. Zkus klidně popisovat i jiná místa, než jenom "zasrané" místnosti, ale očividně ti pujde popisovat krajní extrém věci :))

Kala
23. 04. 2004
Dát tip
Je tam spousta momentu, ktere by se samy o sobe daly skvele rozpracovat a bylo by z nich urcite neco mnohem lepsiho nez tohle. Nevim, je to popis zasrane mistnosti, ktrous nekde videla, nebo ji mas ' v sobe '? Snazila ses o pusobive vyliceni, ale nic to se mnou neudelalo. Je to jen spousta pusobivych slov, ale nepusobi v kombinaci, do kteres je poskladala. Zkus to jinak. Jen do toho, uz se tesim na dalsi :) Rada poradim lidem, co o to stoji. A to ty ses, ne?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru