Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Fábie

30. 04. 2004
1
0
2643
Autor
tibbaR_etihW

Narodila se, jako krásné červené kulaté, hranaté auto. Každý den si ji prohlížel jeden mladý muž. Až jednou, když uplynulo asi šest měsíců si ji konečně koupil. Přikoupil spousty doplňků, až Fábie vypadalam jako sportovní vůz. Čím více doplňků jí přikupoval, tím více byla nafoukanější.

Když vyjela z garáže všechna auta zmlkla, ěkterým upadly některé díly, některé se závystí zastavily, jejich majitelé pak kolem nich běhali, kopali do nich a vztekeli se.

Fábie byla samím blahem v sedmém nebi. Všechny ulice jí patřili, všechny vozy, které potkala zpomalili, nebo se vybourali.

 

Pak přišel den, kdy mladého muže, nyní známí ve městě, jako likvidátor starých vozů, když přicházel k Fábii, srazilo jedno naštvané auto. Mladý muž se již neprobral, Fábii zaparkovali do garáže, pak k ní nosili spoustu let harampádí.

 

Jednoho krásného dne se vrata garáže otevřela, Fábie neviděla, kdo to byl, ale cítila se poněkud nesvá, hluk který se rozléhal po garáži značil, že někdo vynáší staré a rozbyté věci ven.

 

Pak se objevil, byl to mladý vysoký muž, v ruce držel cosi co vypadalo, jako klíč. Ach ano, byl to klíč.

Mladík nasedl, otočil klíčkem a Fábie si po dlouhé době pořádně zařvala.

Vyjeli na ulici, chodci, zvířata i kočárky se zastavovaly. Fábii rostlo sebevědomí, začínala být opět nafoukaná, když tu kolem ní, tedy vlastně těsně nad ní proletělo cosi, co jen vzdáleně připomínalo aut, přistálo to na křižovatce a rozverně pozdravilo Fábii:,,Ahoj bäbi!"

"Co prosím?" "No ty tvoje družky se už 150 let nevyrábíte, nyníé jsme na trhu my Škody Fantom 3000. Vyšli jsme vlastně z Vaší studie, zatímco vy se ploužíte po silnici, my létáme a hlavně zatím co vy jste závyslí na lidech a na palivu, lidé a světový průmysl závysí na nás a nám podobných. Jseš plečka co se jen plouží.

Fábii ruply nervy chtěla do Fantomu narazit, ale na místo toho jí upadl pravý blatník, až teprve nyní si uvědomila, že je vlastně stejná, jako byli vozy které předjížděla před 150 lety.

 

Vemte si děti ponaučení: Nevytahujte se na slabší, vaše síla zmizí v momentě, kdy se objeví někdo silnější, nebo jen někdo kdo se Vám postaví tváří v tvář.


dík, víš tohle jsem napsal v pátý třídě, jako slohovku (O Felicii) ale naše češtinářka přihlásila dva šprty a tak sem to strčil alespoň sem, nemyslím že psát pro šuplík je v dnešní demokracii aktuální. Dík za TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru