Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ironie autobiografie

29. 08. 2000
0
0
752
Autor
Sen_č_238

Věnováno tomu, jehož "vnímání dospělo do bizarních sebezničujících forem za současného uvěznění myšlení".

Po břiše údolí se plazila řeka. Její boky, dosažitelně vzdálené, se po jemném nátlaku nechaly vést místem s příhodnými geologickými podmínkami. Společně pak rytmizovali krajinu tak dlouho, až se s nimi sžila. Není to dávno, co se řeka rozhodla vyzkoušet novou polohu. Polohu draka. Ale narostla jí příliš časně křídla, využila nezvyklé síly z mladické nerozvážnosti pouze k tomu, aby mne spolkla. Uvnitř temnočervené pulzující chodby vedlo mnoho dveří do roztodivných končin vesmíru. Vchod, který jsem si vybrala, otevíral prostor poušti. Sírově žlutá na obzoru vyháněla zelené plameny hor. Žízeň proměnila mé orgány v monochromní chuchvalec, vnější nebezpečí - absence vody - je semkla v masu s jediným cílem. Zcela neuschnout. Smrt ale vyrazila odjinud, než společenství očekávalo. Zaútočila tělem nezvykle mobilního štírka. Tím, že jed nebyl v krvi ředěn vodou, měl dramatický úspěch. Fluktující bezbřehost barev a tvarů se nakonec ustálila na útrobách ryby. Nemilovaly mne. Stažení vnitřního svalstva (není ovladatelné vůlí, jenom samo sebou) vypudilo ven to, co ze mne zbylo. Voda řeky citlivě nadnášela. Už se nezdála být tolik cizí. Naopak. Stala se mi domovem. Zaznamenáno jako Sen č. 238-B
Joohankaa
21. 08. 2002
Dát tip
Je to vic nez dobry, ale je fakt, ze jsem si to musela precist dvakrat.

Semipalakva
28. 06. 2001
Dát tip
Dobrý... uf

Mahoney
31. 08. 2000
Dát tip
přiznám se bez mučení, že jsem nějak mimo... to se mi zatím stávalo jen u některých básní, tak nevím :-))

Tadeáška
30. 08. 2000
Dát tip
Když já zrovna dvakrát moc na ty cizí slova nejsem.Nadruhou stranu obdivuji tvou slovní zásobenost a využití využitelnosti.

Merle
30. 08. 2000
Dát tip
no jo ty ženské... styl nic pro mě

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru