Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NIGHTMARE

29. 08. 2000
1
0
1220
Autor
Ferda

Kráčím ztichlým sadem, kráčím domů za svůj práh, kráčím známým sadem, strach mi funí na patách. Vzduchem šíří se pach divý, já jsem jaksi dveří chtivý. Chystám nohy na ramena dát, něco tady je a je to znát. Spousta hrobů zjevilo se, támhle rakve otvíraj se, přitom hřbitov až za kopcem je, pro mrtvoly z celýho kraje. - - - (A hle, slyším píseň onde ... a teď náhle všude jinde): Krev mám ráno ke snídani, vždy se hrozně třesu na ni. Celý den si pak jen hovím, za tím křížem pod kapradím. V klidu si sním svůj krvavý sen, dokud zase nepohasne den. Začínám žít a radost mám, teplou krev si s chutí dám. S parťákama dovádím, oběti jim naháním. Od soumraku do půlnoci, obětí jsou třeba mloci. Až teprve pak to začíná, pravá, nefalšovaná hostina. - - - Běžím, běžím, co dech stačí, v botě kámen, prevít, tlačí. A tma mě ještě dusit stačí, ne, ne, stačí, to už stačí! V očích blýská, jiskří se to, pohled hadí, hrozný je to, zuby jsou tak třikrát takové, zaří bílou barvou do tváře. Divný praskot, křik a sání, pak už jen to zlé mlaskání. Za pár vteřin pryč je, běží, žene si to k dál k věčeři. Jak rád bych z toho snu procitnul, z noční můry plné chmury. To by snem však musel být. Já jsem věřil - těžké zabít; pak přišla rána - jak šváb jsem lehnul. Noční prázdno, nikdo nikde ani nevydechne, všude stíny, temné stíny. Tady končí jedna z bitev těžko věřit, že jsem mrtev. Oči civí, ruka studí, hmyzí rota dnes se nadchne.
K55
13. 04. 2001
Dát tip
Vsechno je Beeeeest

Mahoney
31. 08. 2000
Dát tip
dost dobré :-)) jen by si to chtělo místy (skoro všude) pohrát s rytmikou (občas neškodí počítat na prstech slabiky) a některé rýmy se nerýmují - také by bylo dobré to doladit jinak se mi to moc líbí, hlavně ta POINTA !!! a nebýt uvedených chybiček dal bych tip...

blazinek
31. 08. 2000
Dát tip
o-ou, plác škleb tfuj prrrsk... nedám se sežrat, mrchy mizerný... teda ale že ten chitin je nějakej hořkej co... a jak hnusně skřípe mezi zubama... no ale co člověku zbývá, sežer nebo budeš sežrán :-))

Tadeáška
30. 08. 2000
Dát tip
Kdo se to sem déře přes ocelové dvéře co je to za tvora jakás to potvora? Ale ta poslední věta je BEST

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru