Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Silnice s příčeskem a muž v předpokoji

Výběr: Lyryk, Print
07. 05. 2004
7
0
8174
Autor
drfaust

                                                        věročce

 

 

 

 

 

Silnice s příčeskem a muž v předpokoji

 

 

 

 

na cestě tulák
hledá svůj krok
jakoby měřil rejstříky map

                                                                                                               

rozkročeno na
čtvercovém poli
se souřadnice vyhraňují

jezdcem do L
přes řeku
přičešu směry k cestám

tak napovídám si:
Jak najít
na oběžné dráze střed?

 

 

 

 


 


Miroslawek
12. 09. 2004
Dát tip
že jsem tě nikdy neviděl... a přitom ty při sobě stále musíš nosit kružítko....

egil
24. 05. 2004
Dát tip
no vida... tahle mi utekla... skvělá!***

drfaust
24. 05. 2004
Dát tip
jsem rád, že tě mohu zpětně překvapit ...a co to vůbec znamená: zpětně překvapit?:))

cufktish
16. 05. 2004
Dát tip
"Jak najít na oběžné dráze střed?"!

tulák je muž (v předpokoji), tak mu odpustíme, že nemá v bezcílí cíl pokud se mu vůbec chce dovnitř (nevyřčeného pokoje), možná z nějakých důvodů nechce nebo nemůže dveřmi hledá svůj krok (odmítá roli oběžnice) pokud je ale rozkročen na mapě 1:1 nebo může pouze skokem koně bude muset ještě jednou odejít z předpokoje a podívat se na svou cestu očima zvenčí tak napovídám si: Jak najít na oběžné dráze střed? což je možná čas, který potřebuje P.S.Děkuji za první vlaštovku, slovo, které není přeneseno do obrazu: již zmíněný muž v názvu :)

drfaust
12. 05. 2004
Dát tip
Děkuji všem. von Tikowitz: děkuji obzvlášť a mrkám levým okem:)

Elyn
12. 05. 2004
Dát tip
:) Tikowitz...

Rowenna
10. 05. 2004
Dát tip
Lyryk: Tímhle směrem moje vzteklá rapsodie nemíří. :-) Drfausta občas docením, občas neporozumím, ale nelámu přes koleno ani své neporozumění, ani jeho poezii. Žij a nechej žít - to je to, co mě momentálně rajcuje. :-) A je mi líto, přeceňuješ mě - tohle bych při vědomí nikdy nezvládla. Jsem prostě omezená krunýřem své poezie. :-)

drfaust
10. 05. 2004
Dát tip
no to si nemyslím... spíš se mi zdá, že asi málo čteš (poezii)... ale v tom se mohu sakra plést... takže radši mlčím.

Rowenna
10. 05. 2004
Dát tip
V tom se opravdu sakra pleteš. :-) Je tak těžké k pochopení - že přestože mohu milovat starou čínskou poezii, Holana, Jefferse, Šiktance, Holuba atd. atd. - nikdy se nebudu pokoušet psát jako oni? Protože to co píšu - to jsem já - to, co mi tryská tak nějak samo - a buď to je poezie, nebo není - ale nikam dál prostě sahat nechci. Tohle mi zavonělo hodně hloupostí, co jsi napsal. Nu což.

drfaust
10. 05. 2004
Dát tip
ale já jsem přeci nenapsal, že nečteš... co blázníš... naopak vyjádřil jsem překvapení z toho (a to pak píšeš sama), že to v tobě nezůstává takovím způsobem, aby se to promítlo do tvojí tvorby.... takhle to bylo myšleno a ne jinak:)) klid prosím tě. a to avi bylo zbytečné... já nikomu avíza neposílám, když mlivím s jedním člověkem...

Rowenna
10. 05. 2004
Dát tip
To je právě ono - nepromítá. A proč by nutně muselo? Mě tohle překvapilo při rozhovoru s Egilem. Kdy se mě ptal na mé oblíbené autory - a hledal jejich stopy v mé tvorbě. To mě přinutilo k úsměvu. Jsem si škodolibě říkala, ať si zařazuje a hledá styčné body. Můj nejmilovanější autor vůbec a bezkonkurenčně je Robinson Jeffers - ale nikdo nebude psát jako on - ani já ne. Napsal jsi: no to si nemyslím... spíš se mi zdá, že asi málo čteš (poezii)... ale v tom se mohu sakra plést... takže radši mlčím. kurnik, tak jaktože jsi podle tebe "nenapsal" že nečtu. Tomu nerozumím. A proč zrovna psát o bláznění? Píšu o něco výše - že toleruji jakoukoliv poezii, i kdyby mi zrovna k srdci nepřirostla. Nešlo by to i opačně? bez zdůrazňování nesečtělosti autora? Ne každý přistupuje k poezii jako k technickému rysu na prkně. :-) Omlouvám se za avi. :-)

drfaust
10. 05. 2004
Dát tip
no mysli si o mém vztahu poezii co chceš... třeba i to, že k tomu přistupuju jako technickému rysu... to je tvoje věc no mně to nepromítání do vlstní tvorby překvapuje dost... myslím si, že je to dost neobvyklé... (nikoli nemožné)

Rowenna
10. 05. 2004
Dát tip
Ano, nikoli nemožné. :-) Jsou lidi, co mají svůj jazyk, a netřeba jim hledati jinde. :-) Jinak - Lukáši - Já přece neodsuzuji tvůj způsob tvorby, čti pozorně. I TAKHLE se tvoří krása - i tímhle způsobem. Já takhle tvořit zřejmě neumím - ale chápu a přijímám to u jiných. :-)

drfaust
10. 05. 2004
Dát tip
:)

Elyn
10. 05. 2004
Dát tip
ahoj :) :) hezky si tu povídáte..;)

drfaust
10. 05. 2004
Dát tip
s tím zůstávám v klidu... to je přirozená věc..

drfaust
08. 05. 2004
Dát tip
já jedu do sk příští týden:)) teď do Pardubic, ale pokolejích:)

Elyn
07. 05. 2004
Dát tip
na cestě tulák hledá svůj krok vícesměrná...

Lyryk
07. 05. 2004
Dát tip
výborná parodie na drfausta !!!.-)))))))

Lyryk
07. 05. 2004
Dát tip
ohó, tak teď jsem rozchechtal sám sebe .-))))))))) četl jsem šňůrku básní od Rowenny a myslel jsem stále, že je to od Rowenny a říkal jsem si, ona nám předvádí, že by náš styl mnohoznačných básníků taky zvládla, tak to ocením a pak jen zuby smíchem vycením, když zjistím, že je to drfaust; ale na Výběru nic měnit nebudu, protože beztak je to skvělá báseň, i když je od drfausta .-))))))

Elyn
07. 05. 2004
Dát tip
Lyryku : :)))))))

drfaust
07. 05. 2004
Dát tip
no jako že se faust směje:)))

tip...vrátím se :

jedu do sk )

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru