Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Recense na židli a žvýkačku na ní zející

11. 05. 2004
1
0
2034

Židle, která jest opatřena na desce ku sezení určené gumou žvýkací, tedy tato pochválena buď! Neboť usedneme - li na ni, nalepí se nám guma na šat náš a my jsouce donuceni dotyčný kus oděvu vyhoditi, zakoupíme si zajisté oděv nový a tak budeme držeti s módou patřičného kroku a podpoříme ji v jejím pokroku. Dodati dlužno jest, že na onu židli usedáme pouze v oděvu starém a tudíž již nemoderním, poněvadž chceme se jej přeci zbaviti a svědomí naše nedovoluje nám vyhoditi jej jen tak bez příčiny rozumné. Totiž guma žvýkací, nalepí - li se nám na šat, jde jen velmi těžko odstraniti, někdy vůbec ne. Dobře jsou známy nešťastné pokusy předkův naších, například kyselinou sírovou, kterážto bohužel krom gumy žvýkací odstranila i kus oděvu. Toť jest jistě ku vsteku. Proto raději nepokoušíme se gumu způsoby těmito odstraniti, leč hledíme raději záplatu slušivou na oděv přišíti (kde se hodí), nebo šat ten nezbývá, než vyhoditi.
Ovšem nejlepší ochranou jest před usednutím židli řádně zrakem překontrolovati a pak teprv spokojeně na ní prdélí spočinouti.
Skřivan
10. 10. 2005
Dát tip
..co židle, lavice to byla.. ale mi to dolu nějak dostali..

Nicollette
28. 09. 2004
Dát tip
dobře :)) btw starý hadry sou nejlepší a kdo de s módou de proti mně:) *

johanne
30. 08. 2004
Dát tip
ze začátku mi to připadalo docela těžko stravitelné, první větu jsem četla snad třikrát :) ale pak - jo, zvykla jsem si, tenhle způsob vyjadřování tu má cosi do sebe

Arien
21. 07. 2004
Dát tip
možná recesní mini úvaha

Miguel
13. 05. 2004
Dát tip
Čaugle na velký augle.....připomína mi to reklamu na ty mobily, jak mají lidé důvod se jich zbavit...pěkný

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru