Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ČAS

02. 09. 2000
0
0
578
Autor
kotwa

Muj prvni pokus o basen. Napsal jsem to jen tak (kdyz jsem byl sam a bylo mi smutno :-)), ale z obsahu je patrne ze to bylo psane spise pro damy nez pro pany.

ČAS Čas, neúprosný a neomylný, je v každém z nás... Kde se tu vzal ? Vrtá nám hlavou, je přece náš král ?! Někdy rychlý jako ďas, někdy pomalý, ale vždy: platí pro každého z nás. Není to klam, skrze čas matka příroda mluví k nám. Nenápadně, přesto jasně, někdy jen šeptá, potichu a krásně. TIK TAK tik tak ... --------------- Tik, tak stále stejně, jenom tak. Hleď! Čas běží, právě teď. --------------- Zatímco TEĎ čteš, ja Ti skládám básně, jaké jen Ty chceš... Třeba tuhle o času, píšu za krásného počasí, i v nečasu. --------------- Budoucnost je před náma, okamžik míjí nás, minulost zapsána. To je ČAS.
Sarken
14. 09. 2000
Dát tip
čas moc hezké připomněl jsi mi geniální "báseň" od Hory, ten to podle mne vystihl nejlépe: Na holé dlani usedl mi Čas bez smilování milující nás

Jákob
04. 09. 2000
Dát tip
tak jo... to jen ta moje pofiderní teorie o času :o)))

Jákob
03. 09. 2000
Dát tip
Docela fajn, ale čas není to je pouhý výmysl člověka :o)

kotwa
03. 09. 2000
Dát tip
v te basni CAS se to nehlasa, ze cas je vymysl cloveka, je tam ze je v kazdem z nas, ze skze nej k nam mluvi matka priroda. To je jine, myslim...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru