Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zátiší s Temelínem

03. 09. 2000
1
0
747
Autor
Motl

Družbě oken, lásce dveří mastná klika z dveří věří. Dobou, po níž letí peří, dveře svoji lásku měří. Vedle dveří už jen stěna cihlová a čerstvě zděná, pevná jako česká měna v samotě je ponořena. Nad ní strop a v stropu víka, na něž voda zdola stříká. Mnohý o nich denně říká, že pod nimi hejkal hýká. Záření hvězdné, záření ve výši, copak já o Tobě hezkého napíši? Strašidelné stěny bílé přinášejí těžké chvíle těm, již chodí dlouhé míle, by propadly české víle. Kde to jsme? Tak kdo to ví? Kdo mně na to odpoví? Tam svou dívku uloví ten, kdo není makový. Píšeme vám z Temelína, kde seděla služba líná, která dosud knoflík spíná, připíjí si sklenky vína. Kolem svítá, oheň hoří, chladící věž už se boří, i strašidla na Okoři kupují si zájezd k moři. Anděl spásy, ten tu není, smrtka na nás zuby cení, nabízí nám odpuštění, které život v pekle změní. Vídeň již střílí na Prahu, Praha je poté na tahu, ozbrojí rychle svou ostrahu, padá však rázem na podlahu. Probouzím se, zlý sen mizí, způsobil ho agent cizí, jenž byl včera na dostizích, mluvil o svých černých vizích.
Miroslawek
03. 10. 2000
Dát tip
říkanka bez vtipu ... profesinální kritici .... haháááááá, teď jsi mne pobavil ;o))))

Sarken
14. 09. 2000
Dát tip
taky se bojím, jak to skončí ne mimochodem, máš dar rýmovat lehce a nenásilně, moc dobrý

Motl
12. 09. 2000
Dát tip
Tak to ses tentokrát sekl ve všem, Mahoney, ani není pravda, že mám hrůzu z jaderné energie, jsem její zastánce, ani není pravda, že kulhá rytmika, alespoň podle profesionálních kritiků - tuhle báseň jsem dal na Písmáka jen jako lakmusový papírek, ve skutečnosti nepatří do amatérské poezie. Pokud se samozřejmě mezi ně řadíš a považuješ svůj názor za stejně hodnotný, tak se Ti samozřejmě omlouvám. ;-)

Mahoney
12. 09. 2000
Dát tip
jen můj názor - profík samozřejmě nejsem, asi to jen neumím přečíst :-))

Mahoney
10. 09. 2000
Dát tip
slepá hrůza z jaderné energie mě vskutku neoslovuje... k technickému zpracování - dost kulhá rytmika, hlavně ke konci, chtělo by to doladit...

Saxanka
09. 09. 2000
Dát tip
Jezdím kolem něj každé Pondělí ráno,nejní mi z něj moc dobře-(

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru