Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kolovrátek

03. 09. 2000
0
0
1528
Autor
Barka

Když jedna vadne, druhá vzkvétá, a tak to možná má i být, když jeden padá, druhý vzlétá, ne, nesnaž se to pochopit. Když jedna vyschne, druhá se plní a za chvilku zas naopak, když jeden vrčí, druhý vrní, a možná to má být zas tak. Když jedna směje se, druhé zalejou se oči, ale další čas už takhle ne, když jeden stojí, druhý bláznivě se točí a kolovrátek nevadne. Je to snad schválně, že každou chvíli, točí se jako o závod? Nerozbije se, nezastaví, funguje hladce bez nehod? Co takhle povolit mu spoje a pevnou nitku přetrhat? Do nesnadného by ses pustil boje, vždyť je tam nápis: "NETRHAT". Je krásné myslet, že by možná, jeho chod se zastavil, jenže každý jednou pozná, že jinak by se nestavil. Nemůžou obě plakat a obě najednou se smát, to by pak času kolovrátek na věky mohl klidně spát.
Prokletí
28. 11. 2000
Dát tip
*Klovrátek: proč to neTRHAT/přeTRHAT - zaSTAVIL/neSTAVIL? ... co znamená, že v 1., 2., 3. sloce píšeš formou abab a pak najednou ve čtvrtý abcb?, proč tentýž nesoulad v poslední sloce? ... téma povedené ... kolovrátek působí velice tajemně ... dík Erbenovi a jeho Kytici? m.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru