Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

MÉ SMYSLY

14. 05. 2004
1
0
1350
Autor
Kamenna_Tvar

Miniúvažka

Někdy se cítím se jako slepec, co vše měří doteky svých dlaní, snaží se jimi vidět, ale nakonec si vždy musí připustit, že jediné, co mu zbývá je jeho představivost.

 

Pak si zas připadám jako hluchý, co se snaží zachytit třeba jen nepatrný zvuk, ale ten stále nepřichází, vlastně nikdy nemůže přijít.

 

Občas jako bych na chvíli oněměla, obzvlášť když mi někdo ublíží natolik, že se nedokážu bránit. Rty se pohybují jakoby jimi protékala slova, ale já jim nedokáži dát ten správný tvar a zvuk, aby se zhmotnila.

 

Často se marně snažím nahmatat svoje přání a myšlenky, abych z nich vyčetla, co vlastně od života očekávám a už konečně pochopila sama sebe.

 

Taky přijdou chvíle, které jsou absolutně bez chuti, jen sedím a dívám se do zdi, snad v očekávání, že se stane něco závratného, co mě donutí se rozhýbat a radovat ze života.

 

Právě teď však myslím na to, že všech svých pět smyslů mám v pořádku, tak co to se mnou vlastně je, že se někdy cítím tak marně?


pegasík
16. 05. 2004
Dát tip
jo :) ja se po takovychto basnickach citim taky tak nejak marne

arijanek
14. 05. 2004
Dát tip
Líbí! :)

anae
14. 05. 2004
Dát tip
asi člověk musí hledat nějaký vyšší smysl .... snad to, k čemu došel Faust - obdělat kus země, vykonat mnohé pro druhé ... nemyslet tolik na sebe a své city, pocity, deprese, nedostatečnosti .... měla takové pocity matka Tereza? Je tolik práce na Zemi! :-)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru