Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stejná jako ostatní

16. 05. 2004
0
0
1617
Autor
Bering

Oděná v černém rubáši a opírající se o pokřivenou hůl nevypadala vskutku příliš strašidelně. Vlastně člověku jí bylo až líto. Hrbila se v koutě a jen všechny kolem sebe tiše pozorovala. Někdy v noci se vybelhala ven a unaveně usedla na lavičku. Dlouho pak se zakloněnou hlavou pozorovala hvězdy a snažila se je spočítat. Vždycky byla ke každému upřímná a to jí spousta lidí zazlívalo. Trápilo ji to, ale nemohla s tím nic udělat. Toulala se světem a pomáhala, kde bylo třeba. Shrbená stařena páchnoucí zatuchlinou. Pocházela ze zvláštního rodu, jehož počátky sahaly snad až ke stvoření života. A za to musela nést příliš těžké břímě.

Neznamenala nic a přece hodně. Existovala a neexistovala. Rozdělovala a spojovala. Vnitřně rozervána a přece tak silná se potácela na hraně světla a temnoty a za bouří kvílela bolestí.

 

...ani Smrt to v životě nemá lehké.


Tragicus
18. 05. 2004
Dát tip
hloupe... mohls alespon vymyslet vlastni popis smrti... toto je ohrane a myslenky tez nijak nove...

pozorovatel
17. 05. 2004
Dát tip
Souhlas Desiré, ale bohužel i se StvN. Není to špatný.

Theres
16. 05. 2004
Dát tip
Nu nevim, ale již po pár větách mi došlo, že půjde o smrt:) Žádné překvapení, nicméně hezky spojená slova a syntax.

StvN
16. 05. 2004
Dát tip
Slabé.

Desiré
16. 05. 2004
Dát tip
Neznamenala nic a přece hodně. Existovala a neexistovala. Rozdělovala a spojovala. Vnitřně rozervána a přece tak silná se potácela na hraně světla a temnoty a za bouří kvílela bolestí. - tohle bylo nejlepší.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru