Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láska

03. 09. 2000
0
0
1664
Autor
Barka

Láska je jako poupátko, co rozvijí se s časem, rozvine se až za krátko, zraje jak pole s klasem. Klas zraje dlouho, dlouhý čas a slunce protkává ho strunkou zlatou, tak jako lásky tenký vlas, když dívku mladou prvně lapou. Láska je jako slunečnice, co otáčí se za sluncem, počká, až časem projeví se, pak je tak dlouhý každý den. I láska šťastná potká Tebe a noc se změní v krásný čas, pak vím, že místo země bude nebe a uslyšíš ten srdce hlas. I když jsi smutná a smutkem stáhne se Ti tvář, věř, že každý smutek jednou skončí a v očích bude šťastná zář. Někdy řekneš - TEBE neznat, byla bych tak šťastná - snad, nevěř, všechno časem přebolí a ty víš, že měl Tě rád. Já věřím v lásku a ona věří v všechny kol, a ta láska je krásná přeci, i když občas stíhá srdce bol. Každý, kdo jednou má Tě rád, je hlupák, když to vzdává, vždyť nemusí Tě milovat, a přátelství? Je krásné - to se stává. Když dá Ti světlo života - i na pár krátkých chvil, stál za to, znát ho, mít ho rád, držet si přítele ze všech sil.
Luky
02. 05. 2001
Dát tip
Je moc hezke, kdyz nekdo pise o lasce. A je jedno jak.

Prokletí
28. 11. 2000
Dát tip
*Láska: první řádek skutečně hodně ohraný ... zlatou/lapou? ... 4.sloka dost kýčovitá ... 5. má divnou formu vůči ostatním ... proč je najednou v 6.sloce verš abcb? ... 7. je nerytmická ... v předposlední jsem nepochopil poslední řádek ... poseldní má přesahy v délkách ... máš na víc, o Lásce je těžké psát... m.

J
08. 10. 2000
Dát tip
Láska a bolest jdou ruku v ruce.

Anonym
12. 09. 2000
Dát tip
Na tuhle basnicku se snad ani neda napsat kritika. Me se moc libi. Mozna uz z toho duvodu, ze neco takoveho bych nikdy nesvedl. Mejte se tu nadherne, piste si sve kritiky ja se jdu vycurat, pomodlit a spat, protoze uz je hodne moc hodin. Radimek:)

Víla
05. 09. 2000
Dát tip
hmmm...:)

Slunečnice
03. 09. 2000
Dát tip
Moc se mi líbí tvé básně i povídky, budu tě číst.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru