Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O mé dushi (.....t)

03. 09. 2000
1
0
946
Autor
Ahojíček

Toto je báseň z mého nitra, z mé přehuštěné duše.

Jsem přehuštělá duše volím George Bushe (toho mladšího). Mám galuskový ventil říkají mi Lentil (-ka). S sebou nosím lepení až se pýchnu tak vzdýchnu a zahajím zvracení obsahu svého trápení. Jsem tu v skoro nahý a lepím svoje (pýchlé) rány.
Ahojíček
11. 09. 2000
Dát tip
Ale no tak umělče, toleranci. Nesmíš všechno brát hned tak vážně. V klidu. Čekal jsem, že se ozve někdo 100% intelektuální, beroucí tvorbu sebe i jiných velmi zodpovědně. Každý není Verlaine. Trošku více nadhledu. Ale tvoje kritika je vskutku velmi od srdce, zdá se, že umění doopravdy prožíváš. To je správné, nicméně něco je možné přejít také mlčením. Abych si také zacitátoval, a prokázal, jaký jsem sečtělý, uvedu třeba výrok P. Syra: "Člověk, který neumí mlčet, neumí ani mluvit". (To jsem intelektuální, co? Hodně drsný chlapec se ze mě stal, viď?) A Javerte, máš aristokratický ruce (to jsem četl v jedné knížce)? Anebo zese z jiný, proč se nenazýváš třeba Cosettou. (Ze mě to intelektuálno přímo číší.) Tedy slovo na závěr (zase vyčtené, tudíž naprosto intelektuální): "Člověk mluví svou řečí, píše ale řečí cizí". J.P.Sartre "Umělec by neměl ztrácet čas špatným uměním". Ahojíček Podepsán: Ahojíček

Javert
11. 09. 2000
Dát tip
Je třeba tematizovat, to ano. Aristokratické ruce mám, pochopitelně.

Javert
09. 09. 2000
Dát tip
Mno, napadlo mě jen Verlainovo: Je třeba odpouštět nám, hleďte, není zbytí... Asi fakt není (i když v tomto případě jde spíše o to zblití).

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru