Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

vzpomínka

19. 05. 2004
7
0
4122
Autor
angel1

V poslední době se to jenom hemží těmi novátory, co se snaží vymyslet zase nějakou novou finesu. Ale já to beru  jako módní výstřelek. Držím se svého osvědčeného stylu. I když je trošku pomalý,  je bezpečný. Ne, jako při tom  startu vzhůru za zdviženou  pěstí. To se těžko odhaduje rychlost a vzdálenost a tak, když včas nezabrzdíte, zamotáte se do elektrických drátů nebo se rozplácnete někde na zdi. Jako ten trouba soused Michael. Už jsem do něj hučel stokrát - nejsi už nejmladší a vidíš jak krtek, nezkoušej ty novoty, ale né, on musí být in.

To já pěkně, jako když lidi plavou prsa...Ale kdepak, žádné horečné  máchání rukama. Vznáším se pěkně jemňoučce, s rozvahou, chce to cit, najít ty správné vzdušné proudy. Už na to ani nemusím myslet. Prostě pohoda, free....jen tak si letět.

Neříkám, že mít křídla nemělo taky svoje výhody, ale víte, jak to bylo. Aby se jeden pořád skrýval a když se někde objevil, hned z toho lidi dělali bůhvíjaký zázrak. Co teprve, kdyby objevili, že lítat se dá i bez křídel!

Jo, jo, to byl objev i mezi náma! Jedno šmik... a ta úleva moct spát na zádech! A taky žádné pelichání a čmelíci. Jo, jo, má to prostě svoje výhody. I když…pár set let zpátky…. stačilo pěkně zavířit křídly..a byla moje….jak se jmenovala?…ta nejhezčí? ….  Marie…jo, jo


evalota47
28. 04. 2005
Dát tip
Andělé nás provází celým životem - ten můj má opravdu plné ruce práce - já dávám tip a zase vrátím

Prokletí
26. 10. 2004
Dát tip
Mů, Ty jsi cvoček ;o)))) m.

angel1
24. 10. 2004
Dát tip
děkuju za ten úsměv. Jsem ráda.

LaMouette
23. 10. 2004
Dát tip
musim se usmivat.. :-))) bo dyz us je rec wo andelech.. tak ja su prt andel..:-))) ale dyz litam ve snu.. je to presne styl prsa..:-))) ale musim se silene rychle rozbjehnout.. a pak wodrazit.. (netso jako strycek Fido) a takhle rychle takhle rychle mavat rukama.. nez prekonam zemskou tizi.. a pak us to jde samo.. tiky za pismenka.. nad kerejma de.. se pousmat.. :-)*

Garth
21. 10. 2004
Dát tip
Došlo mi to už i Michaela, ale za Marii uděluji tip. stačilo pěkně zavířit křídly :)

Myslím, že chápu a dávám tip.

Pisces
20. 07. 2004
Dát tip
viz první kritika...

arthamir
14. 07. 2004
Dát tip
tak to je super... fakt výbornej nápad. moc líbí :-)) -tip

domeska
19. 06. 2004
Dát tip
chapu ale nelibi se mi to podani ... nezlob se .-)

StvN
23. 05. 2004
Dát tip
Teď koukám, že se mi nepodařilo vyjádřit to, co jsem chtěl. Chci říct, že třeba literatura před Nietzchem je jiná, než ta po něm. Je to postava, kterou nelze ignorovat a přesto, že stále píšeme o stejných věcech, nahlížíme na ně jinak. Mám za to, že před sebou máme dlouhou cestu, vždyť nás omezuje pouze naše fantasie.

angel1
23. 05. 2004
Dát tip
nelze než souhlasit :o)

Dr_Lecter
22. 05. 2004
Dát tip
Moc se mi to líbí, ten nápad je fajn...T...přidám trochu ad absurdum...Budu lítat, a budu a budu a budu! A vůbec mě nezajímá, že nemám křídla!!

angel1
21. 05. 2004
Dát tip
ano, máš pravdu.A nemáš. Mohli bychom se vrátit ještě k Sofoklovi a Sapfó a pračlověku, který možná neměl jméno, jenom pach.Prožívali a prociťovali stejné věci jako my. Mění se jen forma.Ale ve skutečnosti na tom nezáleží.A v této debatě, nemůžeme vyřešit, co řešení nemá.Píšeš krásně, tak tiskni dál své stopy do duší čtenářů :-) moje občasné dílko i přes svou nedokonalost možná taky někdy někoho potěší(i kdybych to měl být já sám)

angel1
20. 05. 2004
Dát tip
Ovšem ve světle sentence pana Wericha o středověku...za malou chvíli budeme minulostí. A všechno už tu jednou bylo, prožité i popsané, pořád znovu a znovu :o) opakování matka moudrosti

StvN
20. 05. 2004
Dát tip
Mýlíš se. Nebylo tu vše. Kdyby jsi pozorně četla, věděl by jsi, že se v literatuře objevují stále tatáž jména. V devatenáctém století je to Voltair, Rousseau, Goethe, ale o pár desítek let je tu Nietzsche, Einstein. A dnes tu máme jiné, o kterých se bude za padesát let mluvit. Nevěř na duchy, jsme teprve na počátku, vymyšleno nebylo prakticky ještě nic. Byly poute položeny základy.

John_Ceder
19. 05. 2004
Dát tip
tak já to asi nechápu.. ani na potřetí..

StvN
19. 05. 2004
Dát tip
Já chápu moc dobře. Víš, možná kdybych to tady četl poprvé, líbilo by se mi to. Kdyby....

angel1
19. 05. 2004
Dát tip
já mám to štěstí-nebo neštěstí- že tyhle stránky znám jenom chvilku.Ono ale asi o všem se už jednou psalo.Nejenom o nás.

Tragicus
19. 05. 2004
Dát tip
ja jsem to tady jeste necetl a chapu... at je to tady trebas milionkrat, za snahu a za vcelku dobre provedeni :

StvN
19. 05. 2004
Dát tip
Já má tu smůlu, že tu jsem už dlouho. Ale vím, že je ještě mnoho o čem lze psát. Přece tvoříme budoucnost.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru