Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na protějším parapetu..

21. 05. 2004
10
0
4300
Autor
Blue_mode

venku byla úžasná bouřka a já se nudila..tak jsem začla psát....a sbouřkou to nemá nic společnýho :o))

Na okně přes ulici je přitisknutý nosánek. Takový malý rozplácnutý nosík, kolem kterého se postupně vytváří zamlžené kolečko. Nad rozpláclými nozdrami svítí jasná očka. Očka kloučka odnaproti. Každý den je tam, kolínka na parapetu, ručkama se přidržuje rámu a nadšeně kouká ven. Pozoruje ten zázračný svět venku. Nejdřív se podívá dolů na ulici. Zkontroluje, jestli je všechno na svém místě a když spatří nějakou novinku, třeba rozkvetlý šeřík, opatrně, aby nespadl, ale o to víc nadšeně zatleská a pak namíří ukazováček směrem ke svému objevu. Tázavě zvedne hlavu, jestli také vidím, a když mu opětuji úsměv a stočím pohled ve směru, kterým ukazuje, spokojeně se zavrtí a pokračuje v prohlídce. Pomaloučku, okno po oknu prohlíží celý náš dům a každou chvíli zamává nebo se zašklebí na některého ze sousedů. Pak se zase podívá mým směrem, kývneme na sebe a začneme sledovat oblohu. Někdy se radši dívám na chlapečka, než na nebe. Je kouzelný, když pokukuje po mracích a co chvíli se mu zkroutí pusa do nějakého slůvka, který mu ten který mráček připomněl. Za chvíli zas bezhlesně zírá na čistočistou modř a nemůže se vynadívat. Pomaličku putuje po obloze, vstřebává každičký její blankytný kousek a pořád nemá dost, stále víc zaklání hlavičku, až hledí úplně nejvýš, rtíky otevřené nad tou obrovskou krásou. Pak si stoupne, naposledy se usměje, zatřese hlavou jako každý normální neposedný klučina, seskočí z parapetu a běží, nejspíš za mámou, aby jí vyprávěl, co úžasného dneska zas viděl.. A já tam sedím dál, až po krk zachumlaná pod peřinou a sleduji kosa, co právě usedl na parapet. Usedl, zazpíval a hned se zas vydal pryč.

Pryč od snů, pryč od nemoci, vydal se sám honit krásu světa. 


sk8ergirl
26. 02. 2005
Dát tip
souhlas s Leenai a s johanne...

johanne
25. 02. 2005
Dát tip
Mě se moc nelíbí to podání. Jednak ze začátku ty všechny zdrobněliny (kterých by se mělo užívat přiměřeně...) a pak prostě celé je to jen taková nostalgie, mi přijde... v podstatě takové nereálné zasnění, možná tobě pro radost, ale pro mne naprosto bez významu. Mám taky moc ráda bouřky a déšť vůbec, ale tohle je jednoduše málo.

Empty
25. 02. 2005
Dát tip
tohle mi ic moc neříká:-/

leenai
24. 02. 2005
Dát tip
mrzí mě, ale nijak extra nevybočuje z řady próz... je to pěkný, styl v pořádku, ale chybí mi tam ta šťáva :)

Aleya
22. 02. 2005
Dát tip
mně se líbí naopak hlavně ten závěr...opravdu potěšilo :). *t

mishka
22. 02. 2005
Dát tip
Úžasně jemné popisy. Krásné i ten závěr, který to vše jakoby vysvětlil. Líbí. *t

gabio
20. 02. 2005
Dát tip
bože tohle je úžasný!!! t+nej+klub

gabio
20. 02. 2005
Dát tip
bože tohle je úžasný!!! t+nej+klub

Petr_Pan
20. 02. 2005
Dát tip
závěr by moh bejt lepší - ale - máš tam moc pěkný popisy - líbí se mi moc .. :-) TIP

Yasmina
20. 02. 2005
Dát tip
Krásně roztomiloučký, padlo do noty..:)

Blue_mode
20. 02. 2005
Dát tip
uaaaaa..děkuju..to je najednou až moc chvály :o)))..velikánskej dík všem..a hlavně za klub :o)

dadik
28. 01. 2005
Dát tip
pěkné.....t

dlhagi
21. 05. 2004
Dát tip
Toto je naozaj pre radost:) najprv som sa trosku na zaciatku obavala nejakej infantility, ale prijemne som sa precitala az do konca:) Davam tip a dufam, ze bude toho od teba pre radost este viac:) PS: ja osobne som s literarnou tvorbou zacala ked som mala 6 rokov a dennodenne som musela hodinu drepiet vo vani (kvoli ovcim kiahnom) a sprchovat sa.. myslim si odvetdy ze choroby su na nieco dobre:) ked na nic ine tak aspon na zbludile myslienky pre radost co nas drzia nad vodou:) Tip

papouch
21. 05. 2004
Dát tip
papoušci jsou rrrádi, když mají lidi rrradost :>

Kimísek
21. 05. 2004
Dát tip
Moc se mi to líbí....tak dětské a přitom tak strašně moudré... *tip*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru