Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Noční

26. 05. 2004
3
0
3470
Autor
Cheeky

Záchvat... dlouho jsem nic nenapsala a tuhle scénu jsem měla dlouho v hlavě... jen jsem neměla čas (ani důvod) ji napsat.

 

  Kráčela nocí. Vlasy rozpuštěné volně na ramenou jí tvořily ochranu před okolním světem. Hlava je odjakživa nejvíce ceněným orgánem, hned po srdci... Na srdci měla ruce a hlavu jí chránily vlasy. Nedala na ně dopustit, byly pro ni hodně důležité, byla to její chlouba i ochrana před světem, při pláči je z čela neodhrnovala a při chůzi milovala, když ji šimraly na ramenou.

  Ani nevěděla kam jde. Možná hledala někoho, kdo by jí půjčil rameno, aby se mohla vybrečet, nebo člověka, co bude naslouchat, nebo... sebe a realitu... Když došla na konec lesa, zastavila se a naslouchala. Zvedla oči k nebi, ke hvězdám a čekala až jedna spadne, ale nespadla a ona si nic nepřála. Bůh ví co bylo všechno v pohledu za pramínky vlasů... bezmoc? strach? štěstí? láska? nejvíce tam ale bylo zklamání. Zklamání nad větou, kterou nečekala a nechtěla ji nikdy slyšet. 
  "Seš jen kus průměrný holky..."
 

  Zakládala si na tom, že byla zvláštní... když jí někdo řekl, že není normální, s pýchou odpovídala: "To víš, já byla vždycky jiná". Už od dětství kamarádila s klukama, dělala bláznivý věci, chtěla vyniknout, nebýt jedna z davu. Neodlišovat se vzhledem ale povahou... Možná se jí to povedlo. Myslela si to ona i její bližší přátelé.. ale člověk, který ji znal nejlépe, jí řekl že je průměrná.

 Oči za pramínky ztvrdly a potemněly, ona se otočila a rozběhla jak blázen. Co to dělá? blesklo jí hlavou... i když možná bylo pozdě se ptát. Běžela naproti dešti, který se blížil z této strany a vzduch už tu byl prosycený čistotou.

 

 

A ona se zastavila a začala tančit... tančit jako víla v dešti.

 

 Láska má mnoho podob, že?


Eva_S
22. 01. 2006
Dát tip
dotýkáš se citlivejch témat.... tadle moc nee, zvlášť stylově....

arthamir
06. 07. 2004
Dát tip
mnjo, je zcela evidentní, že jen "obyčejný" člověk může o druhém říct, že je obyčejný. takže si z toho nic nedělej. je přece spousta neobyčejných lidí :-)

Nedlloyd
24. 06. 2004
Dát tip
Já... ještě chvíli na to budu koukat, než to rozdejchám a pak k tomu něco napíšu...

Nedlloyd
24. 06. 2004
Dát tip
Já jsem v životě...(asi to můžu říct) zažil celkem dost...ale ne a ne a ne... Víte, vy...můžete si psát kritiky jaký chcete, protože vidíte jenom písmenka...kterejch je písmák plnej, ale...ježiš, tohle je tak silný...tak wážně moc silný...kdyby ste věděli, pochopili byste... kdybyste... Je zvláštní, když...to opravdu žijete a cítíte... To pak můžete všechny kritiky klidně roztrhat, protože vám je to jedno... Pro vás jsou to možná jen písmenka, ale pro mě...a pro ní...je to mnohem víc...

skippy007
14. 06. 2004
Dát tip
*19*

Tragicus
28. 05. 2004
Dát tip
cheeky: no podivam se... a ty se muzes podivat na ma ;]

Cheeky
27. 05. 2004
Dát tip
děkuju za tipy i kladné ohlasy... vlastně i za ty negativní, každej má přece jinej názor.. a já nikomu nenutím aby se mu to líbilo :o) ajlla: ona občas stačí i jedna věta :o) Steven: za každým stromem nečeká úchylák :o) StvN: třeba mě jednou pochválíš ;o) a až to bude, tak to půjdu oslavit :o) Kandelabr: atmosféra je důležitá.... já vím že tam není žádná velká akce... ale tohle bylo jen vyflusnutí pocitů... hmm?

Kandelabr
27. 05. 2004
Dát tip
nejde o to, jestli je tam akce nebo ne, chápu "vyflusávání" pocitů, ale tím jak jsi to napsala mě o těch pocitech nepřesvědčuješ.

Cheeky
27. 05. 2004
Dát tip
Kandelabr: zdá se ti to umělý?

Kandelabr
27. 05. 2004
Dát tip
ano.

Cheeky
27. 05. 2004
Dát tip
Kandelabr: tak to potom jo...

StvN
27. 05. 2004
Dát tip
Půjdem slavit spolu. Dokonce si myslím, že nebudem sami. Ale stejně se příště víc snaž.

Tragicus
27. 05. 2004
Dát tip
prvni cast nebyla spatna, az na to "bla1?, bla2?, bla3? etc. druha to zkazila...

Cheeky
27. 05. 2004
Dát tip
Tragicus:první část je hodně podobná věcem který jsem psala dřív... koukni se

ajlla
26. 05. 2004
Dát tip
Líbí se mi, nevím proč ale stačilo by mi to k tomu..."Seš jen kus průměrné holky.." ale i tak, pěkné :o)*

Kandelabr
26. 05. 2004
Dát tip
přišlo mi to takové...prázdné...a místy křečovité, takové to budování atmosféry všehomíra a přitom kde nic, tu nic...hm...promiň.

Steven
26. 05. 2004
Dát tip
není radno choditi studentkám v noci po lese a mít vlasy zakrytý výhled :-)

fungus2
26. 05. 2004
Dát tip
Výborné. TIP

StvN
26. 05. 2004
Dát tip
Nic moc. Takový obyčejný, průměrný pohled.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru