Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

HYENUS PARLAMENTUS BOHEMICUS

27. 05. 2004
0
0
727
Autor
Mrenka

Když dneska ráno Ivan Hoffman v raní poznámce mluvil o Amnesty International, zřejmě ještě netušil, že ostudu si neutrhneme na kapitole o životě chovanců sociálních ústavů, ale o životě běžných ovcí, tedy občanů. Popravdě řečeno, nevstává se mi ráno zrovna dobře a pokud budou na idnes.cz poránu stále tak dobré zprávy jako dnes, tak asi přestanu vstávat určitě. Naši drazí volení zastupitelé, parlamentní, si zvýši platy. Svezou se tak se soudci, s nimiž mají společný zákon o platech.

 

V této souvislosti jsem dlouho přemýšlel, jak popsat své pocity a nenapadá mě napsat nic smysluplnějšího, než, že je to jako dostat „náčeňovou hadrou po tlamě“. Jako státní zaměstnanec jsem si sice nebyl zcela jist, zda mám vůbec právo na takový názor, když sám tyji na 13. a 14. platu ochotných a poctivých daňových poplatníků. Nicméně fakt, že jsem letos přišel vinou tabulkových změn o třídu, poté o dvě poloviny 13. a 14. platu a samozřejmě mi ještě zvýšili DPH, ve mně vzbuzuje pocit, že jsem ty pomeje, rozuměj korunky, nalil Špidlovi přímo do koryta. Mám dojem, ačkoli nejsem v přírodních vědách vzdělán, že ani ta heyna se nevrhá na živé zvíře a netrhá z něj kusy, ale počká, až se trochu „naleží“. To naši zákonodárci kují železo dokud je žhavé a já už začínám být doběla.

 

Tak budu dál čekat, kdy k nám z EU dorazí ona slibovaná politická kultura, doufám, že to bude ještě v tomto století, respektive, doufám, že až bude u moci moje generace nebudu nucen psát tyto řádky znova.


Nedlloyd
16. 06. 2004
Dát tip
no...trochu mi v tom chybí to, co obvykle ve fejetonu hledám... moc jsi mě nepobavil...

Yossarian
03. 06. 2004
Dát tip
velice solidní úvaha, ale o fejetonu bych moc nemluvil a nauč se pravopis se slovem ráno, nějak ti to nejde :o)

Mrenka
28. 05. 2004
Dát tip
Ale ja to nevim"

chalmin
27. 05. 2004
Dát tip
mám rád ranní Hoffmanovy poznámky, jelikož jsou vtipné a fejetonové, nejsou to čisté litanie, že? 8^(

Mrenka
27. 05. 2004
Dát tip
Ano ano, to je pravda, ale ja jsem si nemohl pomoct, pohar trpelivosti pretekl.

chalmin
27. 05. 2004
Dát tip
ok 8^)

Politika je jedna velká prasárna, takže se nedivim, že jsi spadnul do tak brutální kritiky. Je jenom škoda, že to tak celé ztrácí na hodnotě.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru