Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Malá pohádka o hradu

30. 05. 2004
0
0
1972
Autor
Bellis

 

Malá ušmudlaná princeznička si hrála na písku za domem, ve kterém měla svého plyšového medvídka a oblíbené sponky do vlasů.

Princeznička již od rána stavěla hrad.Znovu a znovu. Jen co ho dostavěla, zase ho zbourala. Žádný nebyl dokonalý. Žádný se jí nelíbil tak jako ten, co nosila ve své zadumané hlavičce. Ještě jeden hrad postavila a zase ho zbourala. Potom musela jít obědvat.

Během oběda začalo pršet a princezna zůstala doma. Dávala si do vlasů sponky a hrála si se svým medvídkem.

Druhý den se opět vrhla do stavby hradu. Stále to nebyl ten pravý. Další dny, týdny, měsíce, téměř každou volnou chvíli trávila na pískovišti. Stavěla a stavěla. Na nic jiného nemyslela, nic jiného v srdíčku nenosila. Její kamarádi si dále hráli na schovávanou, na babu, na sochy a spousty jiných her. S princezničkou přestaly počítat.

A jednou se to stalo!! Princeznička postavila svůj hrad. Přesně podle svých představ a možná i hezčí. Nějaký čas se z něho těšila, pečovala o něho. Brzy jí to však přestalo stačit. Už nebylo co stavět. Hrad byl postaven. Nebylo na co se těšit.

Zase začala toužit po kamarádech a po věcech, co dělala dřív (hrála na babu,na schovávanou na sochy a tak…), ale nevěděla, kde má začít. Kamarádům se odcizila a oni se odcizili jí.

Nakonec našla odvahu a opět si hraje s kamarády. Teď je ale o něco moudřejší. Ví,že je dobré mít svůj sen a snažit se si ho splnit, ale zároveň mu plně nepodlehnout. Velké sny neutečou. Na snech je nejhezčí jejich uskutečňování. Touha po jejich splnění. Splněním snu skonči jedna cesta a než se objeví jiná, může uběhnout spousty a spousty času.
JiKo
30. 05. 2004
Dát tip
Spíšero úvaha či možná pokus o fejeton. Z počátku je to dost krkolomně psáno, zvláště mě nezaujmuly ty krkolomné přeskoky děje bez pozvolnější návaznosti

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru