Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sexuální život žížal

Výběr: sleeping_beauty
05. 06. 2004
8
0
3727

Nevíte někdo jak se žížaly rozmnožují ??

 

     O pracovní pauze debatovali dva, Renda Pávek a Ten Druhej, o tom, jak se rozmnožují žížaly. Ten Druhej spatřuje v žížalách hermafrodity a tvrdí, že se rozmnožují v laboratořích nožem – rozříznutím na dva organismy. Renda Pávek je přesvědčen, že žížaly souloží stejně jako lidé. Rozhodnou se, že se na věc zeptají kompetentních autorit.

     Doktor žížalologie, špička v oboru pohlavní a vyměšovací ústrojí žížal, předseda institutu pro sběr a analýzu dat z intimního života žážal, přivítal Toho Druhého ve své pracovně. Renda Pávek nechoval důvěru v dostatečně zdravý rozum úzce vyprofilovaných vědců a vyrazil tedy na cestu za světově uznávaným významným českým vědcem, filozofem a spisovatelem. Zatímco Renda Pávek putuje, Toho Druhého doktor odkázal – jelikož se plně věnoval statistické analýze longitudiální studie vybraných žížalých samců a neměl čas na podrobné vysvětlování – na rozsáhlou akademickou knihovnu svého institutu. Tan Druhej otevřel první encyklopedii a začal se nahlas smát…

     Vlastimil se uculoval, dočetl první část své divadelní žížalí hry a je dychtiv reakcí přátel. Valdemarovi, jenž dávno ztratil víru v romantickou asexuální lásku, se zdá Vlastovo drama příliš absurdní. Vlastimilovi se však zdá absurdní spíše Valdův dosavadní život gradující do manželství, a do obrany své hry se vkládá celou svou bytostí. Bronislav, jemuž se dlouholetou, účelně zaměřenou akupunkturou podařilo dosáhnout emocionálního otupění, a který pokládá sociální vývoj jedince za pouhý funkcionální sled lokálních příčin a globálních důsledků, vnímá vyhrocenou debatu svých kamarádů jako nešťastný, velice absurdní spor. Už se neudrží a prská smíchy – chachá, hoho, hihihi, chachacha…

     Hahahaha, chécheche, jéje, chichi, vypouští úšklebky slavný postmoderní spisovatel Egon Vrbata, který právě dokončuje svůj poslední román o začínajícím dramatikovi a jeho společnících. Úplně poslední – v těžkých depresích pochopil, že nezvládá tíhu odpovědnosti, kterou na něj společnost přesouvá. Rozložit vinu a trest do svých postav, rozhřešit, odsoudit, osvobodit, oddělit dobro od zla, to pro něho začalo býti příliš těžkým břemenem transformujícího se do nesnesitelné existenciální úzkosti.

     Román hotov, posledního práska, típnutí cigarety, hurónský smích, záchvat smíchu, záškuby břišního svalstva od přívalu smíchu, hlaveň pistole ke spánku, chytit spoušť a CINK. Zvonek u dveří. Co si přejete? Dobrý den mistře, promiňte že vás ruším ve vaší úctyhodné činnosti, ale jsem Renda Pávek a rád bych se dověděl, jak velký má žížala penis ???


Empty
12. 06. 2004
Dát tip
Tak to je vážně úlet:)))))) ani nevím, co všechno v klubu mám, ale tohle je mega:)))))))***

Beepee
07. 06. 2004
Dát tip
neni zlá :) dobře absurdní konec a tak trochu schiza :)))

Jeanne_6
06. 06. 2004
Dát tip
Je to bezesporu originální,ale chvíli mi trvalo,než jsem to pochopila...bylo to na mě moc rychlý

to je joudovina dávám do klubu at jiní posoudí ju?

Seregil
06. 06. 2004
Dát tip
Parádní věc.. dobřes učinila Černá_mambo...

Tragicus
06. 06. 2004
Dát tip
ten zacatek se mi prilis nelibil... ale ten konec si to zaslouzi :

Sydney
05. 06. 2004
Dát tip
.....hned jakmile mi docvakne pointa a obsah tohohle díla, napíšu vhodnou kritiku ;) .... Sydney

StvN
05. 06. 2004
Dát tip
Bezva. Tohle se mi líbí a s chutí bych dal do výběru, kdybych moh. Nejvíc se mě líbila věta ....pokládá sociální vývoj jedince za pouhý funkcionální sled lokálních příčin a globálních důsledků Jo, musel jsem si to přečíst znovu. Dobré čtení.

Je to náročný čtení...ale t.

Je to zajímavý čtení. Má to originalitu a spád, ačkoli první půlka o žížalách mě nijak extra nezaujala, tak pak to chytlo grády. Bacha na překlepy. Tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru