Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pomsta

06. 06. 2004
0
0
1211
Autor
Ettelen

Chtěla jsem napsat horor, ale nevím jak to vyšlo.

 

Seděla na pohovce stojící v zapadajícím slunci a dívala se na jeho tělo ležící na zemi u jejích nohou. V ruce stále ještě držel pistoli a kolem jeho hlavy se rozrůstala kaluž krve.  Zalil ji přímo neuvěřitelný pocit zadostiučinění.Poprvé po velmi dlouhé době se musela usmát.

Teď by už ale vážně měla jít ...

 

 

Probudil se ze strašného snu celý zpocený. Tenhle sen se mu už zdál několikrát přetím a děsil ho čím dál tím víc. Cestou do práce v obvyklé ranní zácpě ještě stihl zavolat svému asistentovi Tomovi, který se za ta léta, co s ním pracuje, stal jeho dobrým přítelem, aby připravil veškeré dokumenty k odeslání a pak vytočil číslo své přítelkyně Tiny a pozval ji na osmou večer na slavnostní večeři.

V práci ho hned na chodbě zastihla sekretářka s tím, že ho v jeho kanceláři čeká nějaká žena a žádá jej o schůzku, prý chce mluvit pouze s ním. Přepadlo ho nejisté tušení. ,, Jak vypadá ?", zeptal se. ,, Taková mladá, pohledná, zelenooká bruneta, už tu čeká přes hodinu."

,, Čarodějnice jedna", zasyčel mezi zuby a vtrhl do kanceláře. Nikdo tam nebyl. Už musela odejít.  Dostal na ni zlost, ona mu snad nedá pokoj ani v hrobě.

 

Po dlouhém a únavném dni se vrátil docela uklidněný. Večeře s Tinou, věčně rozesmátou a pohrávající si se svým blonďatými vlasy, ho už  docela uklidnila.

Jen co položil klíče na stolek, znovu vycítil její přítomnost. Seděla v křesle a dívala se na něj. Uhnul pohledem a začal hledat skleničku. ,, Neměl bys tolik pít,  je už to na tobě znát ", ozvala se z křesla.

Nedbal na její varování a nalil si plnou sklenici, kterou taky hned vypil.

,, Měl bys dávat větší pozor na Tinu" , uslyšel její hlas za svými zády. Zamrazilo ho z toho. Ani neslyšel klapnutí dveří.

Měl by si o tom s někým promluvit.

Předtím než vlezl do postele si vzal dva prášky na spaní a žádný další sen se mu už nezdál.

 

O týden později měla Tina autonehodu a z kómatu se probrala jen  na chvíli před svou smrtí o tři dny později.

To on ale už skoro nevnímal, dokonce ani nešel na její pohřeb. Prášky a alkohol ho utlumili ,  ale obrovský strach v něm zůstával pořád. On ale našel lék, který ho dokázal vyléčit.

 

Stáli v jeho bytě nad přikrytým tělem. Všude pobíhali policisté a Toma, který ho našel, zrovna jeden vyslýchal. Všem bylo jasné, že se jedná o sebevraždu. Ale ten mrtvý byl člověk v docela vysokém postavení a oni nechtěli nic zanedbat.

,,Netušíte, proč to udělal ? ", ptal se zrovna policista Toma. Ten stále hleděl na ležící tělo, jako by tomu stále nechtěl věřit. ,, Bylo to kvůli ní", řekl. ,,Vy myslíte kvůli smrti Tiny Jonesové ?" ,, Ne, ale kvůli téhle" , natočil Tom hlavu k fotografii mladé zelenooké ženy, která se usmívala z poličky obestavené květinami. ,, Neměl se s ní rozcházet. Ona byla vždycky taková silná a usměvavá holka. Ale po té nehodě, kdy přišla  navždy o možnost znovu chodit a on ji k tomu opustil, tu sílu žít ztratila. Podřezala si žíly předevčírem by to byl rok.

 


Ettelen
11. 06. 2004
Dát tip
No myslím, že o čarodějnicích se většinou píše jako o zelenookých a hnědé vlasy mě prostě jen tak napadly

idle
09. 06. 2004
Dát tip
Zelenooká bruneta? To je trošku nepravděpodobný, ne? Teda modrookou černovlásku bych znala, ale ty zelený oči mívají fakt už hodně světlý typy.... no nic, to je jenom detail. Jinak viz ostatní kritiky.

StvN
08. 06. 2004
Dát tip
Některé věty jsou kostrbaté, máš tam taky pár hrubek, ale jinak je to docela dobré. Sice jsi příběh, který by stálo za to popsat dlouze sestříhala na jednu stránku, ale aspoň to důležité zůstalo.

Ettelen
06. 06. 2004
Dát tip
Napište mi prosí, jak se vám to líbilo, nebo taky nelíbilo. Budu moc ráda.

Tragicus
06. 06. 2004
Dát tip
",, Neměl bys tolik pít, ten alkohol, co pořád piješ, je už na tobě znát "" ... tato veta je velmi kostrbata... a tate je stylisticky nespravne [je tam dvakrat "pit" a to uplne zbytecne...] lepsi by to bylo asi takto: Nemel bys tolik pit, uz je to na tobe znat... celkove to slohove nebylo nejhorsi, to tema nebylo spatne, ale takove stare...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru