Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tati...

07. 06. 2004
1
0
1012
Autor
InTime

Co tě tak lákalo

snad rysy

tak dětské

snad tváře

do ruda zbarvené...

 

Jak jsi mne jen mohl pohladit

po tvářích

rudých

to proto, že jsou tak dětské

a nezkažené

 

Stále cítím dlaň

jak táhla se po kůži

zkaženým směrem

 

Maminka pláče, protože jsi mne pohladil

bylo to příjemné

však ty musíš pryč.

Co to bylo

                    tati...


Waawe
08. 06. 2004
Dát tip
vzbudilo to ve mne takový docela silný dojem nebo pocit... vystihla jsi to, co jsi chtěla...ale po literární stráce bych nad tím ještě trošičku zapracoval jinak fajn silná záležitost měj se hezky m.

InTime
08. 06. 2004
Dát tip
stříbrné_volvo: Děkuju za kritiku. Co by jsi dal místo "však ty"...mě napadaj samá podobná slova...fakt nevim. Opravovat nebudu, ale v příštim dílku určitě něco uplatnim. Waawe:Určitě to potřebuje literárně zpracovat...od toho jsem tu, abych věděla jak...díky a měj se.

No, povím ti to takhle. Velkou předností tvýho zpracování je jeho civilnost. Neni to patetický. Však je ale slovo, který dneska patří tak do odbornýho stylu... nebo do nějakýho stylu vyššího, kterej si rád zaarchaizuje atd. "Normálně" by asi bylo: ale (ty) musíš pryč. Nabízí se taky nějak zvlášť to s předchozím spojkou neuvstažňovat, dát to asyndeticky, prostě vedle (pod) sebe. Nebo tam dát a.

Jejda. Veselý příběh. Sorry, ale jediný, co mi přijde dobrý je zkaženej směr. Samozřejmě, námět je silnej... a nerozkecáváš se. Myslím si, že ještě klidně odstranit to, co se opakuje v první a druhé strofě. V poslední odstranit to debilní "všakty" a trochu víc vzpíchnout to, co je podle mě ta pravá pointa, totiž to, že pohlazení "bylo to příjemné". Možná by dobrá cesta byla ještě ubrat sloves. Radši místo nich použít slovesný substantiva. POhlazení. Místo pohladit. Bylo by sušší – a snad o to účinnější.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru