Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Příběh velké lásky

12. 06. 2004
2
0
1139

No, co se to dneska všechno nestane..

 

     Přihodilo se to na horské Kvildě, za strašlivé sněhové bouře. Stromy se po tuctech vyvracely i s kořeny a hory, ty hopkaly, otřásaly se a přemisťovaly se libovolně po pohoří jak figurky na šachovnici. V osamělé chatrči nalezli útočiště: On s Ní, Muž s pleší a Pán s plnovousem. Běžky jim odvál divoký severní ledový vítr. On miloval ji, Ona jeho a navzájem si to četli z očí. Muž s pleší si četl bibli, protože miloval Boha. Pán s plnovousem nemiloval nikoho, tak si četl noviny. On a Muž s pleší se vsadili, kdo z nich produkuje větší množství lásky. Rozdají si to s sedmiboji, každý den jedna disciplína. Pán s plnovousem se prohlásil za sudího, zavedl si speciální notýsek, narýsoval tabulku, připravil stopky, počítal, měřil, hodnotil, škrábal se na nose a tvářil se důležitě. Jednou byl na pořadu dne hod medicimbalem, druhdy zas patnáctistovka kolem stolku. Večer vždy Muž s pleší ostatní ujišťoval, že Bůh sešle na druhý den pěkné počasí. Pán s plnovousem předčítal z novin předpověď o sluníčku a vysokých teplotách. On ji držel za ruku a poslouchal. Za nerozhodného stavu tři ku třem se celá partička těšila na závěrečný souboj. Bojovníci relaxovali, Ona držela palce a Muž s plnovousem zastřihával plnovous. Ráno, než se trosečníci probudili, vtrhli do světnice medvědi a všechny rozcupovali na kusy. Byli to medvědi lední, jelikož se to semlelo v lednu, chcete-li přesněji, na Tři krále. Nu co, i zvířátka mají hlad, obzvláště v zimě, tak jim to přejme. Běžkaře našli až na přes rok, ohlodané kosti, zbytky smradlavého masa, nahnilé kombinézy…ale to už nestojí ani za řeč.


Monik
13. 07. 2004
Dát tip
:)) Super.

Jeanne_6
24. 06. 2004
Dát tip
mazec....překvapilo.

Zajímavé!!!Vadila mi tam některá slova...Medvídci,hopkali...mohlo by to být v odstavcích at se to lépe čte ....ale zanechalo to ve mě takový neurčitý pocit ,chaos :-)pěkné..

ondrech
12. 06. 2004
Dát tip
Pěknýýýýýý, líbilo ***. Jen me zaráží ta poslední věta, ta úplně kazí tu nadsázku, ktará se v díle objevuje.

Tragicus
12. 06. 2004
Dát tip
posledni dobou vsechny rozcupovali medvedi... tek konec to kazi

Empty
12. 06. 2004
Dát tip
tebe já budu číst:)))))) Si opravdu legrační:)))))) opět náhul:))) Si přesně moje krevní skupina a nebál bych se říct, že co se týče povídek, patříme do hodně podobné oblasti... Super!***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru