Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

precitám

16. 06. 2004
7
0
2690
Autor
zvedavec

Precitám

 

 

zo spánku do bdenia:

 

očami vidím strašnú tmu

so sírou, plameňmi,

do ktorej budím sa,

 

desím sa:

toľko hláv predo mnou!

 

 

V čarokrásnej krajine,

 

kde Slnko za mrakmi

svojimi lúčami

chystá sa objať ma,

 

kde chcem žiť bez draka,

a ešte viac:  skrotiť ho,

no ponechať toľko hláv,

čo dokážem nakŕmiť.

 

 

Spotená uhýbam,

tasím meč a zotínam!!! 

 

A z  každého úspechu

napokon nanovo vyrastá

niekoľko nových hláv

 

neviem kam uskočiť,

netuším,

ako mám bojovať,

 

a ani to, ako sa spriateliť

s tvorom s toľkými hlavami.


čajoch
22. 06. 2004
Dát tip
Taký drak, ak jestvuje, je ozajstná potvora. No pokým zbadáš, že nie je až tak nebezpečný, môžeš sa s ním i spriatelit. Nesmieš na to ale spoliehať, je to mrcha proradná

ajlla
22. 06. 2004
Dát tip
nádherné :o)*

zvedavec
22. 06. 2004
Dát tip
"Draky možná přemohl bdělým nezájmem o ně" to je zaujímavý spôsob "boja" :-), veľmi sympatický. Občas aj mne to tak pripadá, že potravou drakov je práve záujem o nich. Ak nemajú potravu (záujem a obavy), strácajú všetku silu. Toľko teória. Prax, to je trošičku iné, vášnivo im hádžem a hádžem nové sústo. "no ale jedného dňa .. miesto toho draka uvidíš už iba malého usmievavého sa dráčika :-)) .. " a potm sa premení znovu na príšeru? lebo ja som už videla všeličo a potom nanovo... :-) vďaka Vám !!

kaktusik
18. 06. 2004
Dát tip
nuž hej, niekedy je ťažké byť s tým životom zajedno .. no ale jedného dňa .. miesto toho draka uvidíš už iba malého usmievavého sa dráčika :-)) .. a inak ako pocity je to dosť dobré :-)

beda
17. 06. 2004
Dát tip
zvedavec: ano už pochopil a také se plně probudil. Tam už vidíš, že to s čím bojujeme je jen velmi živý sen. Draky možná přemohl bdělým nezájmem o ně . Měj se hezky, moc se mi líbí tvoje reakce na moji 'kritiku'. :-)

zvedavec
16. 06. 2004
Dát tip
super, na konci života už pochopil! Čo však mohol robiť so sebou, keď predtým tam tých drakov vnímal? Možno to bol odraz svetiel, či hra tieňov, ale videl to... Ale veď ja skúšam pozerať tak, aby som videla svet a nie kdejaké odrazy. Čo však narobím, keď neviem už ani spať a budím sa s hrôzou z toho, že stojím pred drakom nesplnených povinností? :-) prakticky nezvládnutá teória mi nepomáha... :-)

zvedavec
16. 06. 2004
Dát tip
Cmukina: Ďakujem Ti!!!

Dero
16. 06. 2004
Dát tip
Krásně soucitně zoufalá ... úžasná pocitovka... ***-*

zvedavec
16. 06. 2004
Dát tip
vďaka :-)

Dero
16. 06. 2004
Dát tip
Nene, já děkuji. ;o)

Barbar
16. 06. 2004
Dát tip
Já mám draka kamaráda každý den ho krmím ráda Hrůzu pouští kolem sebe z jeho křiku přímo zebe On nežere princezny přesto není líbezný Křičí proto, že se bojí v podstatě je to drak dvojí Hrůzu pouští jednou hlavou ostatní bezradně plavou Rád by byl ten nejlepší JAK?- to ale netuší

..líbí se mi zpracování..grafika :-)..t.

čajoch
16. 06. 2004
Dát tip
Nie je spriatelit zvratne sloveso?

vesuvanka
16. 06. 2004
Dát tip
Pěkně vyjádřené protiklady nejen slovy, ale i graficky - něžný sen, kde se Tě snaží obejmout slunce a procitnutí do skutečnosti, kde musíš bojovat s drakem anebo hledat cestu jak se s ním spřátelit.... to je otázka k zamyšlení. Díky a TIP

ucinkuje;)

zvedavec
16. 06. 2004
Dát tip
ďakujem, ďakujem..:-) a jasné, spriateliť sa je zvratné sloveso. :-))) na svedomí to má ten drak, zožral mi ešte aj "sa". (vďaka za upozornenie, dopĺňam.)

cmukina
16. 06. 2004
Dát tip
krasne

beda
16. 06. 2004
Dát tip
zvedavec: a to mi připomenulo jeden příběh a já ti ho zkráceně zde napíši. :-))) Byl jeden muž a ten věnoval celý svůj život na to, aby se naučil jak bojovat s draky. A když se tomuto řemeslu naučil, zjistil, že žádní draci nejsou. :-) *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru