Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O kytičce

16. 06. 2004
3
0
2671

Jaké z toho plyne poučení

Byla jednou jedna kytička. Každé jaro vyrostla a když se blížila zima tak se schovala do země.

 Jednou, takhle na jaře, vyrostla ještě do snehu a co nevidí, vedle ní stál sněhuláček.

 A tak  se spolu dali do řeči a zjistili že se asi mají rádi, že se asi milují.

Ale sluníčko pálilo a sněhuláček se začal rozpouštět. Kytička  z toho byla strašně smutná a plakala nektar. snažila se sněhuláčka co nejvíc zastínit ale nepomáhalo to.

Sněhuláček se pořád a pořád zmenšoval a zmenšoval a než se rozpustil docela ještě Kytičce řekl : "Kytičko moje milovaná, až se celý změním ve vodu stejně na tebe budu myslet!" a s těmito slovy na mrkvi umřel, tedy rozpustil se.

A Kytička plakala a plakala až neměla co plakat potřebovala se napít.

nasála kořeny vodu ze země a ta voda chutnala moc hezky. Byla taková sladká a voněla jarem. Byla to voda ze sněhuláčka. A kytička to moc dobře věděla. Vysála proto všechnu vodu v okolí aby měla sněhuláčka celého. 

A povedlo se! voda si s ní povídala jako by to byl sněhuláček.

Ztolika vody kytička náramě vyrostla a zvětšila se.

Až do léta bylo kytičce krásně ale jak začalo sucho nemohla se takhle velká uživit. netrvalo dlouho a začala schnout. a pak uschnula docela.

Zmenila se v prach a vitr ji rozfoukal pryč.


t. + k.

Peggy
18. 06. 2004
Dát tip
Pěkný..../*

Steven
17. 06. 2004
Dát tip
Pohádky moc nečtu,ale zkusil jsem to. Zkus si to přečíst a trochu napravit tu gramatiku. Držím palce otužilé kytičce v další dekádě růstu. Chudák mrkev... Co s ní bude?

vesuvanka
17. 06. 2004
Dát tip
Pěkný příběh, ale na pohádku má smutný konec - pro děti by to možná chtělo dovětek, že v prachu se usídlilo semínko další kytičky a opět sněhuláček - tání a také občas déšť ( ale ne zas tak moc, aby nebyly povodně) pro děti by to chtělo veselejší konec

maia
17. 06. 2004
Dát tip
To je uzasna rozpravka. *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru