Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kdy to potká tebe?

01. 07. 2004
0
0
516

Byl krásný letní večer. Dnem rozžhavené slunce schovalo svůj poslední paprsek za vysoké kopce a na nebi se objevil velký kulatý měsíc, který svým stříbrným svitem ozářil jeho tvář, když se na ní zrovna usmál. Ona se na něj taky usmála. Drželi se za ruce a procházeli se spolu po rozkvetlé louce plné letních různobarevných květin. Bylo jim krásně. Jeden by pro toho druhého udělal všechno. Letní vzduch jim proudil plícemi a kůže na jejich bosých nohách se sdírala při chůzi po kamenité cestě, která vedla k jejich tolik oblíbenému jezeru.

  Přišli na jejich tajné místo, do zátoky, o které nevěděl nikdo jiný než oni dva. Chodili jsem v létě skoro každý večer. Pokaždé si tady spolu zaplavali tak, jak je pánbůh stvořil a po uvolňující koupeli se oddávali svým horoucím touhám. Stejně tomu bylo i dnes. Když se oba nazí ponořili do příjemně chladné vody, nevnímali nic jiného než sami sebe. Ona milovala jeho. On miloval ji. Bylo to prosté, krásné a skutečné. Slíbil jí, že jí nikdy neopustí a ona mu slíbila totéž. Byli si věrní a neměli před sebou žádné tajemství. Jeden byl odrazem v zrcadle toho druhého. Ona věděla to, co on a i on nebyl v ničem pozadu. Milovali čínská jídla, divadlo a večerní koupání. Plavali u kraje, ale jí se tentokrát zachtělo plavat k ostrůvku doprostřed jezera. Nikdy tam nebyli, ačkoliv tady byl jejich druhý domov. Nebylo to daleko, a tak s ní souhlasil.

  Připlavali na místo, kam chtěli. Nebyl to moc velký ostrůvek, ale na jeho druhý konec nebylo přes stromy vidět. Ona dostala na tomhle magickém místě chuť se milovat. Na něm bylo vidět, že po tom touží taky. Pohled na její krásné tělo ho nenechávalo ani vteřinu v klidu. Šli víc do nitra malého lesíka a on ji něžně položil do mechu, který přímo sváděl k lehnutí. Líbal ji na celém těle a ona sténala rozkoší. Náhle však z křoví vyskočila dravá šelma a strhla ho z ní svými mohutnými drápy, které celé zaryla do jeho těla. Trhala ho svými tesáky. On křičel bolestí. Ona šokem nedýchala. Šelma ho trhala na kusy před jejíma očima. Zbytek jeho těla skončil v jezeře. Šelma byla nenasytná. Rozsápala jeho a teď se svýma zelenýma očima dívala přímo na ni. Jí po tvářích tekly slzy a nenasytné šelmě jeho krev. Jedním pohybem tlapy jí odhodila o tři metry dál. Drápy měla ostré jako břitvu a zanechaly na jejích zádech čtyři hluboké díry. Poslední, co viděla, byly její vražedné a krvelačné oči. Nebolelo jí, že umírá. Bolelo jí, že viděla umírat jeho . .
Henry99
02. 08. 2004
Dát tip
Je to pěkný, jen by chtělo trochu zasvětit do taje těch dvou milenců, nedělat z nich jen muže a ženu, ale lidi s osudy, představami, nějaká psychologie postav velice chybí, aspoň mně. I když je příběh stovky let starý, přijde mi hezky zpracovaný, kdo teď vymyslí něco úúúplně nového..?:o) Pokračuj!

navážeč
10. 07. 2004
Dát tip
Budu křičet o pomoc! Za prvý kvůli straščlivýmu textu a za druhý kvůli strašlivý slípink bjutý, která si myslí, že ví, co je metafóra. A pak to napíšu po svým, a šelma bude na konci prcat...

Elyn
10. 07. 2004
Dát tip
opravdu to není nic moc... Rozcvička?

navážeč
10. 07. 2004
Dát tip
A mě zase tvý, podrž si sama, co chceš.

FLO
01. 07. 2004
Dát tip
to je opravdu hrozný. takový věci by se neměly vůbec psat.

Lishaak
01. 07. 2004
Dát tip
Cos tímhle jako chtěla dokázat? Popsat milionkrát napsaný příběh o dvou milencích, co se milovali až do nebe a pak společně zemřeli? Jakmile Shakespeare napsal Romea a Julii tak se s tímhle roztrhl pytel. Je to jalové, vůbec mě nijak neohromilo, že je rozsápala šelma. Ce je mi po nějakých dvou milencích co se milujou na břehu jezera? Chápeš? Ty postavy pro čtenáře nic neznamenají, prostě se mají rádi a pak umřou, konec. Já bych to napsal jinak, bylo by to delší, každý z nich by přemýášlel sám za sebe, ne oba dohromady, měl by nějaké vzpomínky, nějaká přání, nějaký cíl, čeho chce dosáhnout například. Třeby bych tam přidal, jak o ni ten kluk musel bojovat, jak bylo těžké, než ji získal. Až by tohle bylo nastíněno, pak bych je zabil šelmou, ale taky nějak zajímavěji, třeba aby to byla trošku ironie osudu. Ten jejich život musí vypadat tak, že se teprve rozjíždí, že mají před sebou obrovskou budoucnost a najednou, naprosti nečekaně KONEC, jsou mrtví, jejich životy jsou přervány. Plačme, křičme, protože nám je líto jejich životů, co všechno mohli dokázat, co všechno mohli zažít. Nažili jenom proto, aby umřeli. Tys je fakt napsala jenom proto, aby je ta šelma mohla zabít. Napsalas je pro šelmu. A to je plytké, kapišto?

Lishaak
01. 07. 2004
Dát tip
Musí mě to uchvátit, musí mě jich být líto, jenomže je neznám, takže není, nepředstavila jsi mně je. Jsou to vlastně takové poetičtější zprávy na nově: Dva mladí lidí tragicky zahynuli při útoku kočkovité šelmy uprchlé z místní zoo. A už je tedy Pavel Poulíček se sportovními novinami... To tě taky nijak nevytrhne že?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru