Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pracháči v prachu

15. 09. 2000
1
0
1282

Tak jsem si dnes přečetl jeden článek v právě vyjítivším magazínu Euro a zkusil jsem ho zlyričtit. Tož posuďte a zkritizujte sami. Jednalo se o článek o nové vlně emigrace.

Zdálo se poté, co padla železná opona, že zůstane jisté soté, jež nebude třeba jísti. Mýliti se však jste si mohli být jisti. Nikdo již nemusel ze země prchat, v šumavských hvozdech kulky v sobě nechat. Svoboda se stala jistou věcí, lidé mohou jet ven za prací i rekreací. Negativní emoce ale v některých z nás dnes přebývají, po deseti letech balí kufry a vycestovávají. Odcházejí ze strachu před vězením, ze strachu o svůj život, z nespokojensti před ekonomickým a politickým děním. Nejedná se o exodus, ale o pomalý vystěhovalců pokus, jak udělat z tohoto fenomén doby, co i u podvodníků a tunelářů se stává hobby.
To mě dost zaskočilo, politika a lyrika - to vidím poprvé, ale možná nějaká NextWave, snad kdybys to trochu rozváděl víc do detajlů. No a ty verše... s tím asi nic nadělat nepůjde:) ...za těžké thema dávám Tip

Miroslawek
15. 09. 2000
Dát tip
Mário, trošínku těžkopádné rýmy, nicméně zajímavé. Ty ses dal na politiku? Cákra.

Miroslawek
15. 09. 2000
Dát tip
Ufo, zkus si zkus s Kovotourem+. Už jsem si zkusil dost.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru