Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ticho

30. 06. 2004
1
0
1617
Autor
Puntík

Jednou se mě zase zmocnila taková ta protivná nálada. Najednou jsem jen seděla v pokoji. Čtyři stěny kolem mě. Všichni jakoby se mě báli a přede mnou utíkali. Snad to bylo jen mé zdání. Byl klid, z venku jsem slyšela stromy, hluk aut, sem tam i nějaké psí zaštěkání, děcek křik, ale mě bylo smutno. Doma jsem slyšela jen ticho. Měla jsem nutkání promluvit. Otevřít ústa a vyslovit alespoň jedno jediné slovo, abych tu špatnou atmosféru, která pohltila místnost, odehnala. Mé rty se však nepohnuly. Chtěla jsem si povídat. Smát se, radovat. Nemohla jsem se pohnout. Jen jsem koukala a přála si ať někdo zazvoní na náš byt. Třeba jen pošťák, co spletl si dveře. Hlavně, že bych mohla popřát alespoň vlídné tváři hezký den. Nic se však nestalo. A já seděla na posteli až do té doby než ticho pohltilo celý svět.

Ticho.

Vytrvalé

protivné

            ticho.

 

Ticho?

Ticho.

Ticho!

 

Už nechci ticho.

Chci slyšet!

Chci křičet!

Chci umlčet to ticho!

 

Nic neslyším.

Jen srdce tlukot

a můj,

můj slabý dech.

 

Prý ticho léčí.

Není pravda.

Jen holá lež!

             

 

 

 


Kratas
02. 07. 2004
Dát tip
Neboj, i Tvůj problém se vyřeší. Jednou určitě a do té doby, máš tady přeci přátele, dobré přátele, nejlepší přátele a takoví Tě neopustí ani ve chvílich těžka. A to mi věř.

Puntík
30. 06. 2004
Dát tip
Až tak?

Puntík
30. 06. 2004
Dát tip
Téééda

Puntík
30. 06. 2004
Dát tip
:)

Puntík
30. 06. 2004
Dát tip
?

Kratas
29. 06. 2004
Dát tip
Někdy je ticho nejlepší. Sakra zas neumím psát a všechna písmenka se mi slévají. Proč? Škoda slov. Ticho je fajn, ticho je super. Věčné ticho, už aby tady bylo.

Puntík
29. 06. 2004
Dát tip
Každý to cítí jinak. Tvá situace je přeci jen trochu jiná než moje- vlastně měli jsme opačný problém. Ty ho máš alespoň částečně vyřešený, ale můj tady zůstává.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru