Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohádka

06. 07. 2004
4
0
681
Autor
geronimo

 

Byl jednou jeden král. Měl tři dcery, všechny krásné. Měly zlaté zuby a bílé vlasy. Chtěly se vdát, ale dosud se nenašli tací, kteří by se jich nebáli. Nápadníků sice bylo zpočátku nepřeberně, ale jen málokterý udatný rytíř v plné zbroji se k nim – třeba na chvíli – odvážil přiblížit. Král sice sliboval, že každému dá k dceři i půl království, jenže nápadníci nebyli padlí na hlavu, a když se ani ti chytřejší z nich nemohli dopočítat, postupně se z královského paláce vytráceli, až nezůstal ani jediný.

Král proto rozkázal sezvat z celého království vědmy, strigy, jasnovidky a vůbec všechny osoby ovládající magii i jiné tajné nauky, aby mu poradily, jak dostat princezny pod čepec. Než však povolané uživatelky temných sil ke královi dorazily, setkávaly se cestou s rozprchlými nápadníky princezen, kteří se s nimi vzápětí ženili, neboť podléhali jejich kouzelným svodům a magickým praktikám. Vdané ženštiny se pak, jak bývá obvyklé, staly svéhlavými, vzpurnými a hádavými, takže odmítaly uposlechnout i příkazy samotného krále a do jeho paláce se už nikdy nedostavily.

Tak se v onom království přihodilo, že spousta tamních mužů má doma nějakou tu čarodějnici, zatímco princezny zůstávají na ocet.


Toscana
03. 01. 2006
Dát tip
báječně jsem se pobavila - dík

Elanor
11. 09. 2004
Dát tip
opět jsem měla důvod se u monitoru usmát a to se cení, máš mé potěšení a bod:)

sk8ergirl
11. 07. 2004
Dát tip
Noo, takový, řekněme, zvláštně pojatý...

MKbaby
07. 07. 2004
Dát tip
hihihi :))) *tip

Barman
06. 07. 2004
Dát tip
Tak to je moje řeč. Kdyby to tak bylo jen v jednom království... teda nic proti ženám.típ

Elyn
06. 07. 2004
Dát tip
to písmo je jakési doničené... nojo, ale...nějak nemáš jasno v těch princeznách - krásné, ale přitom bílé vlasy a zlaté zuby a nikdo je nechce - hm, tak kde je asi chyba? :))

geronimo
06. 07. 2004
Dát tip
Nemám jasno ve víc věcech, než jen v princeznách, např.i v tom, kde se stala chyba... ... vše jaksi v rámci kategorie... A Barmane, dík za tip.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru