Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Katarzia

Výběr: sidonia
11. 07. 2004
16
2
6917

POZOR:prudký výskyt klišoidných situácii

Ležali sme spolu na posteli. Cez steny k nám plynula hudba. Black hole sun. Soundgarden. Šepot a vzdych. Ako ťa milujem. Ty si sa pozrela. Trochu sa zasmiala. Vážne?

 

Plynul čas. Minúty. Trochu vína na náladu. Nie veľa. Len dva deci. Odkladáme poháre a to zvyšné. Nič čo by mohlo šokovať.

Neviem či to bolo tým svetlom, alebo vínom, ale vyzerala si úžasne.

 

Na krku si nosila krížik. Symbol viery a podobných, tých vecí čo bežia mimo mňa. Pristal ti. Najmä keď si bola nahá.

 

Cítim tvoj dych. Tak ako naposledy a mnohokrát predtým. (mám dobrú predstavivosť)

 

Potom si tuším odišla. Neviem kam. Niekam. Asi domov. Nie je to dôležité.

 

V novinách písali, že zrazili mladú ženu. Vek a iniciály sedeli. Vedel som, že to nie si ty. Ale v prvý moment ma to vzalo. Veď vieš. Čo ak... . Večer potom som ťa stretol. Objal som ťa tak ako prvý raz. Ale aj tak som mal z toho celého blbý pocit a dosť som sa opil.

 

Často som ťa vodil do drahých kaviarní. Chcel som ukázať, že na to mám a že mi za to stojíš. Bola to taká hra. Myslím, že vcelku príjemná. Aj tak sme zvyčajne skončili v nejakej normálnej krčme v centre mesta. Pivo za 20. Maximálne za 30. Vôňa cigariet. Rozhovory o ničom. Miloval som to.

 

Prechádzali sme sa mestom. Len tak. Bezcieľne. Svetlá lámp. Tiene. Mlčanie. Smiech. Pohľady do očí. Prosto robili sme to čo každý iní.

 

Vtedy som nevnímal tých osamelých ľudí. Boli príliš vzdialení.

 

Na Korze hral Koro. Otrhaný Schöne Náci. Tak trochu blázon. S gitarou a hrebeňom. Karikatúra človeka. Raz o ňom budem hovoriť svojim deťom. ( tak sa to hovorí ) Dal som mu pár drobných. Bolo to tak trošku z vypočítavosti. Aby videla, že mám dobré srdce. To je jasné. Poďakoval. Prišlo mi ho strašne ľúto.

 

Potom si odišla. Preč. Definitívne. Keď som ťa videl naposledy už si nemala krížik. Na zápästí si mala strieborný náramok. Z lásky. Celé to vyprchalo ako chuť piva (to som chcel byť len strašne originálny).

 

Prší a mne sa už nechce ďalej spomínať. Občas mi proste šľahne. Blbá melanchólia. Koro už zomrel a ty tiež. Vlastne nie. Len si mi ľahostajná. A to je čo som potreboval. Katarzia.


2 názory

teky
07. 05. 2007
Dát tip
uhm... fajn klisoidne situacie...

Najmladšia
15. 01. 2007
Dát tip
A sakra co sa stalo s Lindou..marne hladam pokracovanie ..sakra ved ja som vo vyvine este,potrebujem stastne konce....

sidonia
17. 12. 2005
Dát tip
ano ano ano! *tv

kiksy
06. 09. 2005
Dát tip
t

Zann
31. 05. 2005
Dát tip

Uchiles
28. 01. 2005
Dát tip
píšeš otvorene to poteší

Nallien
02. 12. 2004
Dát tip
néééééé,neboj nepronásleduju tě já si vždycky řeknu tak teď už mu tam nebudu psat nějaké kecíky ať to nevypadá blbě že ho pořád chválím..... ale když mě to nedá..... píšeš strašně poutavě a s nadhledem...tak, že to čtenáře vcucne.... jojo

...nebojim sa ta... ....len pis...kludne dalej... ...to vies muzske ego... ...takze vdaka...za tipy...kritiky atd...

marcela
05. 08. 2004
Dát tip
klobuk dole.....btw aj moj vrcholny denny zazitok je precitat si email od kamarata... :-P tttt

Jo jo...to znám, tomu rozumím :)) Líbí. Zbyhoň - v jednom takovém koutě světa ( kde bydlím ) jsou slova debil a Pražák místy synonymem :))

Nicollette
19. 07. 2004
Dát tip
Jakože snad to neni tim, že tě chválim, to by nebylo správné:))) Jo tak, já právě myslela že se v grunge pohybuješ trošku víc, ale dobry.... hele, já sem se předevčírem taky snažila napsat povídku, ale zjistila sem, že mě naprosto opustil muj fabulační talent a že nedam dohromady blbou pointu, takže teď oceňuji ještě mnohem víc to, co si napsal.......... a jestli ses usmíval, pak je to správný a psaní ti něco dává...........vivat :)

Nicollette
19. 07. 2004
Dát tip
Jakože snad to neni tim, že tě chválim, to by nebylo správné:))) Jo tak, já právě myslela že se v grunge pohybuješ trošku víc, ale dobry.... hele, já sem se předevčírem taky snažila napsat povídku, ale zjistila sem, že mě naprosto opustil muj fabulační talent a že nedam dohromady blbou pointu, takže teď oceňuji ještě mnohem víc to, co si napsal.......... a jestli ses usmíval, pak je to správný a psaní ti něco dává...........vivat :)

Andulka
17. 07. 2004
Dát tip
- kdyz jsem se nad tim zamyslela....o cem to vlastne je.....tak no jo no, je toho tady plno......ale kloubouk dolu....tys to tak naserviroval.....ze se to velmi prijemne cetlo...byl si uprimnej? ja spis tu uprimnost videla nekde mezi radky....coz se mi libilo mnohem vic...nez kdybys mi to dal jak orisky v srsti....Kdyz ted nad tim tak premyslim...proc se mi to vlastne libilo.....ten tvuj styl psani? jak si ty obrazy poskladal dohromady? ta nalada, kterou to vyzaruje?.....mozna vsechno dohromady....:-)

maia...nuz co dodat...huraaa prazdniny... Zby...som rad ze som ta nakoniec presvedcil...inak...neviem ci je Bratislava prave velkomesto...ale je fakt ze u nas...to ako na Slovensku...pivo zdrazelo...dane ci co...a tak 30 Sk za pivo v centre mesta...je uz pomerne bezna cena swan...tusim nemas rada black hole sun... Elyn...tak co?... Minim...vazim s ...vsetkym vdaka...

Nic...som rad ze sa ti podarilo napisat tu ktitiku...pretoze tvoje kritiky zacinam mat rad... ...Mudhoney...to velmi nepoznam...vlastne vobec...ten soundgarden...mi hlavne evokuje jeden zazitok... ...a uprimny?...no neviem...ja si toho strasne vela povymyslam...to iba tak vyzera...som si spomenul...na jeden text...sarkasta a cynik romantik a blbec...to sa na mna viac hodi... ...katarzia...je pre mna bolo toto napisat...ked som napisal prve slovo...bol som dost dolu...ale ked som dopisal...usmieval som sa...sam som tomu nerozumel... ...inak vazne vdaka...aj za kompliment...asi sa zacervenam...

andulka...uprimne nebol som uplne uprimny...ale to tak byva...som skombinoval par zazitkov...par pocitov...a tak... ...mne skor islo vypisat prave tie pocity... ...vdaka

Nicollette
15. 07. 2004
Dát tip
enem.... zlusim potřetí napsat kritiku, a jestli mi to zase písne že nejsu přihlášená, tak se naseru......... soundgarden..... výborný..... co takhle Mudhoney?.. pohled do tvý hlavy.....výborný seš k sobě upřímnej (viz. závorky).... dělam to tajky, člověk se pak aspoň sarkasticky zasměje..sám sobě... katarze.... taky sem jednou prošla, nedavno..... myslim, že je to trochu hnusnější a bolestnější proces, než popisuješ ty, ale výsledek je nádherně osvobozující.....výborný..... sympatikos mladý muž..............***

Seregil
13. 07. 2004
Dát tip
Hergot... je to hustý...*

sicco
12. 07. 2004
Dát tip
katarzia, zkazonosné slovo, aspoň co se osobního života týče

Zbyhoň
12. 07. 2004
Dát tip
I když jsem se po prologu zařekl, že se mi to líbit nebude, nakonec líbilo. Tip Tady je vidět rozdíl mezi velkoměstem a maloměstem. Říct u nás, že pivo za 30 je normální, asi by na tebe všichni čuměli jak na debila…nebo na Pražáka :-)))

maia
11. 07. 2004
Dát tip
Poulicnik. * To klise som prezila v zdravi. :-) Tiez som v poslednej dobe akosi na makko. To bude tym letom. Slnko prazi na mozog. ;-)

fungus2
11. 07. 2004
Dát tip
Fajn, žiji.*

maii...je to tak...uz mi to lezie na mozog....vsetci su niekde po dovolenkach...v tahu...a moj vrcholny denny zazitok tak je precitat si email od kamaratky... ...vdaka...

maia
11. 07. 2004
Dát tip
Aj ja uz mam dovolenku za sebou a kopec prace pred sebou a nete je hnusne ticho a same blbe prazdninove temy az mi z toho sibe... ani posilovna nefunguje normalne, aby som sa vybila... ani po mailoch nikto nehaluzi....

super

Elyn
11. 07. 2004
Dát tip
tak..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru