Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

zapískej

17. 07. 2004
5
0
2285
Autor
buublinka

 

vtlač

všechny jižní

země

do vnitrozemí

od úzkých uliček

s amplióny

od mořské vody

co šplouchá si ledabyle


zapískej na pomoc

když archa nemá

dno

před slzami utíkej

potopa s chutí soli

zasáhla

 

už nechci být

 námořníkem


zapískej

a uvidíš jak kolem je pusto

jak slaná voda

vdechujemně

 

bez příkras tropických úsměvů



katugiro
28. 09. 2004
Dát tip
tady toho zrovna moc k řečení není jen si tak trochu písknout...

buublinka
21. 09. 2004
Dát tip
Každou návštěvu vítám s přichystanou konvicí teplé vody a šálkem na stole, aby si mohli čtenáři relaxovat s určitým komfortem, ale ... každá básnička je jiná, jak obsahově, formou, tak i samotným vnímáním čtenáře a o to jsem chudší, víš? O ten názor, že třeba teď jsem ujela a ani čaj při ní nechutnal nebo naopak. Každá čtenost mě potěší, a ještě víc, když vím, že tu byl ten a ten a líbil se mu pomatlaný název a dál nic. Nechci své čtenáře vychovávat, vážím si jich, jen pro mě čtenost neznamená číst a hltat, protože jinak budu psát pořád stejně s jistotou, že mě nikdo neupozorní. Pokud má být vztah mezi autorem a čtenářem, pak se nebojím slova, kritiky, názoru. Beru ho v potaz. (a nebo si můžu i nadále nechávat věci v šuplíku a neukazovat je a myslet si, že jsem největší umělkyně v tomto už tak přeplněném světě) Doufám, že se nezlobíš. Nic ti nevytýkám a jde jen o tebe, jak sám chceš, jak uznáváš za vhodné. Třeba jen vidíš něco, co nejsem s to někdy pochopit. Uznávám, že někdy, i kdyby člověk sebevíc chtěl, nejde nic napsat a reagovat. Prostě se cítí. Děkuju za čtení, těší mě. Hezký dny.

buublinka
21. 09. 2004
Dát tip
avi

buublinka
20. 09. 2004
Dát tip
i když jsem nesmírně ráda za čtení (a ještě když se jedná u dávno prošlé básničky), přesto bych byla ráda za slovní hodnocení možná je to protivné, ale hvězdička a vykřičník mi říká velice málo ke konkrétní věci díky ti

Print
20. 09. 2004
Dát tip
Ta moje hvězdička znamená: byl jsem tebe na návštěvě, moc se mi u tebe líbilo, vypil jsem šálek mého (tvého) čaje a děkuju moc... Tedy nic plitkého, ale pokud ti má hvězdička vadí, klidně mi to napiš a příště si dám pozor. *!

Print
14. 09. 2004
Dát tip
*!

Dash_707
18. 07. 2004
Dát tip
Líbí !! :o))

srha
17. 07. 2004
Dát tip
bože... ta první strofa!!!* pak už se mi to trochu nějak zadrhlo... ale přesto! *

Natasha_
17. 07. 2004
Dát tip
Nemuselo by být dnes ani takové vedro, a tady bych to slunečné exotično ucítila na kůži. Líbí se mi hříčka "vdechujemně". Dobré.

gabio
16. 07. 2004
Dát tip
je vážně moc pěkná... t

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru