Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stínovlas

19. 09. 2000
0
0
2652
Autor
Stínovlas

Ten kdo četl Tolkiena zajisté tu bude doma. :o) r. 2000

Já jsem koník nezávislý,
mě zkrotil jen Gandalf Bílý.

Jsem tak sám, ach tak sám,
kde jen svého pána mám?

Můj stesk a žal
rychlý vítr vzal.

Zase hříva bujně vlaje,
a pryč doba zlá je.

Znovu Slunce teple sálá,
mě po Netu se dobře cválá.


Albireo
31. 10. 2000
Dát tip
Stínovlásko, je mi líto, ale bohužel musím souhlasit s Papouchem. To, že píšeš rovnou on-line to sice vysvětluje, ale neomlouvá. S básničkou je potřeba si pohrát. Já se snažím nikdy neposílat věc tentýž den, kdy ji napíšu (a přesto jsem si vědom, že moje tvorba je dost slabá; jinak by ale byla ještě horší.) Myslím, že není špatné si schovávat původní i konečnou verzi, s níž už je autor (jakž takž) spokojen. Je to poučné. Třeba zrovna včera jsem dělal kryptogram na Tvůj nick (to je opravdu náhoda). Od původního: Stíhá toho tady přečíst hodně nové básně zhodnotí vám brzy laskavými citlivými slovy. jsem zatím pokročil k trochu (snad) přijatelnějšímu: Stíhá napsat mnohou pěknou báseň; nová díla jiným ohodnotí laskavými citlivými slovy. Pořád však nejsem s výsledkem spokojen, a tak zatím ještě zůstane v "šuplíku".

Stínovlas
31. 10. 2000
Dát tip
Albireo: Jo máš pravdu a věz, že všechno nepublikuji hned tentýž den. Tuto básničku jsem uveřejnila hned mezi prvními, když jsem se teprve na Písmáku otrkávala a zjišťovala, jak to tady vlastně chodí. Pak už mi připadlo zbytečné stahovat ji, když už tady byly napsány kritiky a reakce. Jinak mě těší, že se zabýváš mým nickem. :o)

Albireo
31. 10. 2000
Dát tip
To víš, ten nick je opravdu božský. Strašně ponouká imaginaci.

papouch
20. 09. 2000
Dát tip
Hele, nápad je to sakra pěknej, ale ... hm, jak to říct a neublížit... ... :-) No, jako kdyby to psal žák čtvrté třídy obecné ... Rým nezávislý / Bílý je tzv. typ kytka / motyka sám / mám je snad jeden z nejprofláklejších rytmus kulhá (na více místech) v posledním řádku chyba: mně...

Stínovlas
20. 09. 2000
Dát tip
papouch: Jen podotýkám, že je to veršované on-line na Netu. :o)

papouch
20. 09. 2000
Dát tip
no vypadá to na to :-) Ale kdyby sis s pointou trochu pohrál... v klidu, u tužky, papíru a gumy, u dvoudecky vína .. .. :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru