Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohádka

19. 09. 2000
4
0
1829
Autor
pauper

26. 11. - 19. 11. 1996 Jednou ráno v jednom království vstal pan král ráno z postele špatnou nohou. Byl tuze mručivě naladěn. Inu, není divu. Zdál se mu totiž sen o žábě, která už několik dní sužovala jeho království. Každý den ta odporná ropucha dávala složité otázky lidem na hranicích země a každý den o kousek popolezla k hlavnímu městu. Co, až se dobatolí až sem? Co, až položí otázku samotnému králi? Celá zem bude sledovat, jak on odpoví! Král si zavolal svého blázna, zaplakal nad bláznem, usmál se sobě a na odpornou ropuchu se snažil zapomenout. A jeden den se to stalo. Pan král zrovna přijímal velvyslance Severního království, když v tom si ropucha udělala cestu mezi dvořany (Každý se jí raději vyhnul) a stanula přímo před králem. Upřeně se na něj podívala a zaskřehotala: ”Jaká kladiva přemýšlejí ve čtvrtek v lipové aleji osvětlené modrým kocourem?“ Všichni ztuhli. Jak pan král odpoví? Teď upřel král svůj pohled na ropuchu a s úsměvem pomalu povídá: ”Nevim.“ Všichni ztuhli ještě více. Jen ropucha pukla vzteky.
Mimi
06. 11. 2005
Dát tip
pointa je úžasná

Danny
24. 05. 2001
Dát tip
to si zaslouží oTIPovat :-))))))))))

zirafka
21. 09. 2000
Dát tip
mě se pohádka docela líbí :-)

Nefertiti
19. 09. 2000
Dát tip
Tak úplně mi není jasný konec, asi měli v království žáby-choleriky. Co tahle hádanka...Pan mrázek má tři zuby-zub moudrosti, zub času, o třetím zubu nikdo nikdy nic neslyšel. Otázka: Od kolika let je pan Mrázek mravenečník?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru