Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Trápí(š) mě...

21. 07. 2004
2
0
3828
Autor
Terra

Nechávám bez komentáře (mlčeti zlato ... ) - snad :o)

Trápí mě slzy,

jedna za druhou tečou.

Trápí mě vteřiny,

druhá za první se vlečou.

 

Trápí mě déšť,

smáčí mi vlasy.

Trápí mě vichr,

ničící hlasy.

 

Trápí mě slepota,

dusící  tmou.

Trápí mě život,

je tvrdou hrou.

 

Trápí mě tříska

v srdci zadřená

jsem už jen loutka

na infarkt zemřelá ...

 


Jeheheman
12. 10. 2004
Dát tip
jsem už jen loutka na infarkt zemřelá ... :o)))))))))))))))))))))))

Srny
30. 08. 2004
Dát tip
Tak tahle mi pro změnu přijde až moc kýčovitá a nejspíš i tak trošku nucená.

Terra
01. 08. 2004
Dát tip
Já bych vám k tomu řekla asi jediné. Každá kritika (ať už positivní nebo naopak) posouvá člověka o krok vpřed... Ať už je řečena (napsána) jakkoli :o) Nehodnotím svoje dílka (radši), ale když se na to nezaujatě podívám, tak si říkám, že je to naivní. Prostě jen tak vyplivnuté... Někdo to dokáže ocenit (neříkám že by se to cenit mělo) a pro někoho je to brak. Je to věc názoru a celkového postoje. ehm. dost bylo řečí. Každopádné díky za příspěvky a kritiky, ale zdá se mi to (nebo ne) že se to málem strhlo ve rvačku :o)) Mějte se :o) avi:Dero, Anima, Rowwnna, angel1, dismorphia

angel1
01. 08. 2004
Dát tip
rvačka? no toto ! Kdepak, jen diskuse. A ta je fajn.

dismorphia
26. 07. 2004
Dát tip
Dero tu napsal dobrou kritiku, které nechybělo nic. Protože neřekl jen nelíbí, ale také to podložil tím, PROČ se mu to nelíbí. To, že tomu někdo nerozumí je věc jiná, ostatně každý máme možnost doptat se, pokud nerozumíme. A není přece nutné hned zpočátku předpokládat, že je autor blbej, a tak mu to servírovat polopaticky. tak, prostě mi to nedalo no :) avi Anima, angel1

dismorphia
26. 07. 2004
Dát tip
proč se mu to nelíbí/ resp, proč je báseň špatná spíš tak

Vrtulka
23. 07. 2004
Dát tip
A proč ne,celkem pěkné :-)

angel1
22. 07. 2004
Dát tip
přikláním se k Animovi. I když je provedení a forma (a někdy i námět) kostrbatý a nedokonalý a třeba i naivní, většina tu píše o svých prožitcích a citech a ty jsou ryzí a pravdivé a upřímné a tak je třeba se na to dívat. A kritika by měla být konstruktivní a zbytečně neubližovat.že se někdo smál mě jako autora moc daleko neposune.

Dero
22. 07. 2004
Dát tip
angel1, díky za avízo. Mně je opravdu líto, že musím psát takové kritiky, ale tohle je jednou literární server a každé dílo tu musí být posuzováno i z literárního hlediska. Kdokoliv z trochu sečtělých autorů Ti řekne, že takových upřímných básní s ryzími city a nulovou literární hodnotou se tu na písmáku povalují tisíce. Proto píšu o tom, že by autorka měla trochu zapřemýšlet, zdali u těchto svých děl stojí o hlubší kritiku, která ve své podstatě zejména závisí na posouzení literárních kvalit díla. A ty jsou dle mého názoru v tomto případě nízké. Pakliže publikuji a žádám hlubší kritiku, pak musím být připraven na to, že jen s upřímným výlevem svých pocitů si nevystačím. Jinými slovy - kdyby autorka nestála o hlubší kritiku, tak neřeknu ani popel, nicméně takhle musím zohlednit i literární hledisko.

Dero
22. 07. 2004
Dát tip
Anima: A co je podle Tebe poznámka: "Gramatický rým"?

angel1
22. 07. 2004
Dát tip
Ano, já to taky cítím přesně tak. Ale chápu, že není možné každé dílo číst a podrobně rozebírat. Nicméně spousta lidí tu začíná a zkouší. Ale nic ve zlém. Ty máš zas tu svoji pravdu

Rowenna
22. 07. 2004
Dát tip
Špatné rýmy jsou tečou/vlečou vlasy/hlasy ... - copak nevnímáte banálnost? Copak nevnímáte banálnost textu? Jediné, v čem je text trochu invenční - je to, že se vteřiny vlečou druhá za první, každý jiný by to napsal naopak. Všechno ostatní tady už v nějaké podobě bylo. Možná bych vzala na milost ten vichr, který ničí hlasy, možná slepota, která dusí tmou, ale Dero má pravdu. na dobrou báseň je to málo. Nebo aspoň na průměrnou báseň. Co musím vyzdvihnout, to je rytmus, který skoro neškobrtá. Tohle se totiž u poezie hodnotí, žádá - li autor o hlubší kritiku. Ne pocity, které autorka má. Za to, co vnímá a cítí ji přece hodnotit nebudu. :-)

angel1
22. 07. 2004
Dát tip
skvělé-tohle je to, co autorka čekala a za co jsme zdvihli hlasy my dva. Nic víc a nic míň. Pokud se ukáže, že autor na tohle neslyší a nechápe, pak příště fakt nemusíte tupit brk.Ale každý se snad tady snaží. Roweno, díky.o tohle šlo.

Dero
22. 07. 2004
Dát tip
Ach jo, vždyť Rowenna řekla úplně to samé, co já, pouze použila více slov. Navíc autorka má vždycky právo zeptat se, pakliže nějaké výtce nerozumí. V takovém případě jí velmi rád vyhovím. Tímto diskuzi uzavírám, všem, kterých jsem se dotkl svou strohostí, se omlouvám a autorce přeji hodně literárních úspěchů. Díky.

Dero
22. 07. 2004
Dát tip
Anima, musím zareagovat, pouštíš se do nerovného boje proti 99,9% písmáckých "kritik". Proto tu máme samostatnou kategorii kritika, která by asi splňovala Tvé představy. Jak říkám, vytýkat něco není radno, ale napsat jen "líbí" nebo "super" je evidentně v pořádku, protože to autorovi neublíží. Ale sakraušš to pochopte, že mu to ani vůbec nic nedá a pokud nedokáže přijmout kritiku shrnutou do pár bodů, kterou svým přáním o hlubší zhodnocení připouští, tak tu nemá co dělat. Připouštím, že formulace, že mne poslední dva verše rozesmály, je velmi nešťastná (i když pravdivá a vystihuje špatnou volbu slov) a že jsem měl raději napsat, že se mi nelíbí některé použité obraty a následně je konkretizovat. To je mi líto, ale jinak si za svým tvrzením maximálně stojím.

dadik
21. 07. 2004
Dát tip
jo..líbí....

Terra
21. 07. 2004
Dát tip
Thank You :o)))

Dero
21. 07. 2004
Dát tip
Hlubší kritiku? Je to špatná báseň. Gramatický rým, klišé, poslední dva verše mne rozesmály, což asi nebyl účel. Mrzí mne, když toto musím psát, myslím, že trocha sebekritiky by neškodila.

Buddha
21. 07. 2004
Dát tip
Nápad, řek bych, není zase tak špatný, provedení poněkud zaostává.

Kimísek
21. 07. 2004
Dát tip
No jsem asi ta "holka", tak to prociťuju a líbí se mi to. *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru