Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

21. srpen - Den kamarádů

21. 08. 2004
3
0
1801
Autor
JiKo

http://www.totalita.cz/1968/19680821.php

Tak vše nejlepší k dnešnímu svátku!

 

21.8.68 k nám z pěti stran vstoupila vojska spřátelených armád.

 

Blaničtí rytíři nijak zvlášť nereagovali, podle Cimrmana prostě spali či hráli kuželky a tak se vojska okupantů mohla téměř nerušeně vydat na výlet do pražské zoo na hrad a za dalšími památkami Prahy.

Budiž nám tento datum a skutečnost, že komunistická vláda byla zlem srovnateným s fašismem, mementem a nikdu na něj nezapomeňme!


Dero
24. 08. 2004
Dát tip
Joo, a Dela? Mír? ;o) Promiň ...

Delahaye
24. 08. 2004
Dát tip
Dero : :-) jasně. Není nad průvan. Já se stejně dycky zlobím tak deset vteřin a po zbytek dne pak přemýšlím, co bylo vlastně příčinou.... :-) Jó, holt progresívní paralýza, to je prevít .. :-))

Dero
24. 08. 2004
Dát tip
A já zas neci dělat zlou krev. :o) Ale co jsem řekl, tak za tím si stojím (abys měl o čem přemýšlet :op) Dobrou noc ...

Delahaye
24. 08. 2004
Dát tip
:-)) tož to já si za tím i ležím...(ale stojí mi to taky !) :-) Zlé krve se neboj, někdy je potřeba si křiknout .. :-) Dobrou ...

jop
24. 08. 2004
Dát tip
Těch pět stran je pro mě záhada. Vždyť s Bulharskem nesousedíme. Rusáci zase šli přímo na Slovensko, ale i přes Polsko. Odkud všade létala letadla. Nevím????????????????? Nebo je to rusismus - strana=země?

JiKo
24. 08. 2004
Dát tip
to je metofóra pane :-))

Del: Víš co nechápu? Proč se snažíš mít pravdu i za cenu vlastního zesměšnění. Mozek používající člověk by si, než začně "vtipně" posílat ostatní do Asie, nejprve pokusil zjistit, JESTLI náhodou nebylo dílko původně krapek jiné, a JESTLI oni se nevyjadřovali k původní formě. Teď totiž pindáš o našich příspěvcích ke starší verzi v kontextu verze nové. Což je, nezlob se, mimo mísu. Tečka.

A to, že text prošel jistými úpravami, je z diskusních příspěvků patrné až dost. Jestli je tedy čteš všechny, a ne jen selektivně ty, co se ti hodí do krámu....

Delahaye
24. 08. 2004
Dát tip
:-) je toho víc, milý Pišto, co nechápeš. Myslím, že dítku základní školy by bylo jasné, co jsem napsal již výše. Třeba i to, že nejsem obdařen jasnovidnými schopnostmi a ověřovat si pokaždé všechna Tvá JESTLI je za A mimo lidské schopnosti a za B ptákovina. Tudíž si to zkus přečíst a nedopouštěj se chyb, ze kterých viníš mě. Tahle zbytečná hysterie nazývaná diskusí mě nepřestává udivovat nejen tady ... Pokud se jsem se Tě dotknul, omlouvám se. Ale udělej mi laskavost a zatahuj mě příště do smysluplnějších diskuzí. Děkuji. Hezký zbytek dne.

Přiznat, že ses seknul, je zjevně nad tvé síly... Měj se:)

Delahaye
24. 08. 2004
Dát tip
Pišto, Pišto ... :-)) Omluva Ti zjevně nestačí. Ty mě neznáš, já jsem ten první, kdo přizná omyl. Ale naivně totéž čekám od ostatních. Ty nepřipustíš ani stín pochybností, že jsem mohl (a udělal) ze mě dostupných informací chybný závěr. Přečti si, co jsi psal, a kde jsem reagoval já. Co přiznávám je, že občas přehnaně reaguju na tak časté bagatelizování a zlehčování tématu spojeného s 21.8.68. Tudíž někdy prstíky temní případná rudá barva ... :-) Takže : Seknul ? Dobrá - 50/50. OK ? Bereš ? :-) Zatím se měj ...

Tak jo. Víc z tebe asi stejně nevyrazím... :)))

Delahaye
24. 08. 2004
Dát tip
Dero : :-) Ty jsi se povedl, příteli. Takže : Do Události to patří. Bezesporu. Zě jsi prokomunista a úplný blbec jsi nadhodil jen a pouze Ty sám . Já jen apeloval na zdravý rozum a paměť národa. Že je Tvůj věk handicapem při posuzování minulosti, kterou jsi sám neprožil, je zřejmé i malému děcku. Třeba ten můj je mi zase překážkou k fundovanému vyjádření o životu např. v padesátých letech. A budeš se divit, nikterak mě to neirituje. A že reaguji jen na to, co vidím na vlastní oči ? Mám se každého ptát : Hele, promiň, jak jsi to vlastně myslel ? Tak na to fakt nemám čas ani trpělivost. Opakování matka moudrosti : Tvůj věk není pro mě měřítkem Tvého IQ a rozhledu. Jen limitním faktorem při posouzení určitých věcí. Tak to zkus příště bez urážek, třeba se domluvíme lépe ... :-)

Dero
24. 08. 2004
Dát tip
Podívej, chtěl jsem napsat něco vy stylu, že jsi skvělý demagog a skutečnost si upravíš ke své potřebě, ale už se mi dvakrát nechce ... je mi špatně z toho, jak proti mě obracíš fakta, která jsi sám nadhodil bez jakéhokoliv důvodu. Jestli jsem Tě urazil, tak promiň, apeluji na Tvůj útlocit, aby si dal dovolenou a nashle.

Delahaye
24. 08. 2004
Dát tip
Och ne, to já se omlouvám, že jsem Ti přivodil žaludeční nevolnost, která zabránila Tvým jasným a pádným argumentům popatřit světlo denní ... :-) Hezký pozdní večer Ti přeji ... :-)

Dero
24. 08. 2004
Dát tip
Mlaaack, Dela ... Tobě taky. :o))

JiKo
24. 08. 2004
Dát tip
bohajeho sem to měl smazat hned :-)))

Dero
24. 08. 2004
Dát tip
Jiko, jasně, za všechno můžeš Ty ... :o)) Nee, promiň, že Ti tu děláme průvan.

Delahaye
24. 08. 2004
Dát tip
:-)) milý Jiří....poď na panáka nebo Tě zabijeme kolektivně ! Srpem i kladivem, revanšisto prohnilej ! .-))))

JiKo
24. 08. 2004
Dát tip
Já nejsem revanšista napsal jsem 3 pokrokové básně !!!! průvanneva větrat se musí jinak je zatuchlo :-)

papouch
23. 08. 2004
Dát tip
já bych zavedl jednou ročně na tři tejdny komunismus sedumdesátejch a osumdesátejch let. Prázdný kšefty, nikams nesměl jet, řekls něco proti a vyhodili tě ze školy, kdyžs neměl práci, taks byl příživník, muzika se směla hrát jen ta povolená, jakmile se sešlo víc jak tři lidi, už to bylo nepovolené srocování, hospody musely ve 22:00 zavřít, policajt tě mohl bezdůvodně perzekvovat a odvést na 24hodin na gumárnu klidně jenom proto, žes měl dlouhý vlasy, atd atd atd.... Lidi strašně rychle zapomínaj ... :-(

Delahaye
23. 08. 2004
Dát tip
papouch : súhlas viac něž 100-percentný. Ono se tak rychle zapomíná a tolik věcí bere jako samozřejmost... Možná by Pišta s Derem měli vozkoušet Dva roky prázdnin v malebné Čínské republice.... :-)) Pak by nám podali hlášeníčko... Samo, že až pak. Po případném návratu... S netem je to u našich kamošů z Asie krapátek slabší ... :-)) Nic ve zlym, kucí ... .-) Tož s Juldou : Lidé, bděte !

Dero
23. 08. 2004
Dát tip
Dela: Kecáš nesmysly (nic proti :o) ... takhle událost byla předtím podána radikálně jinou formou a proto jsem požádal o přeřazení, _JiKo_ ji však upravil do přijatelné podoby, proti téhle formě už nikdo nic nemá.

Del: Těžko ti můžu teď ukázat, jak tahle věc vypadala, když jí sem JiKo dal, na druhou stranu, než začneš být přehnaně chytrým... nezabilo by tě nejdřív se zeptat.

JiKo
23. 08. 2004
Dát tip
Delay: jj je to tak teď kucí vypadaj jak debilové:-) já to změnil

JiKo: ...se nemůžu zbavit dojmu, žes to celé plánoval, byvše odhodlán debily z nás udělat, hade! :)))

Delahaye
23. 08. 2004
Dát tip
Ach, mistři Dero a Pišto, co upravit své přehnané reakce k okolnostem ? Jak mám, ksakru, vědět, co bylo předtím, než jsem si to přečetl ? Na co jsem se, asi tak, Pišto Velkomožný, měl ptát ?? A pan Dero, který má vzhledem k věku o socialismu asi tak stejný pojem,jako já o dvoulampovce mě hned urazí, že kecám nesmysly... Takže bez úsměvu, pánové ...

Dero
23. 08. 2004
Dát tip
Dela ... :o) Vidím to tak, že můj věk je mocná zbraň. Mohl jsem vlastně odpovědět cokoliv a stejně bych na něj dojel .. inu, chápu a rozumím. Možná ses mohl zeptat, proč to do události podle nás Vševědů nepatří, než nás pošleš na osvětový výlet k Asijským přátelům, jakožto úplné blbce a prokomunisty. :o) Nezlob se, ale na to se nedalo říct nic jiného, než že plácáš nesmysly. Neinformován a ještě má blbý poznámky.

Dero
21. 08. 2004
Dát tip
Myslíš, že je ten názor touto formou nutné prezentovat na titulní stránce? Prosím Tě o zařazení do ostatních.

JiKo
21. 08. 2004
Dát tip
Inu kamaráde je ti tak málo když nechápeš významnost tohodle data... :-)

To sem vážně nepatří...

JiKo
21. 08. 2004
Dát tip
na nátlak redaktorů původní básňokomentář dávám do krtitik Má milá dnes významný je den seber děcka a svíčky pudem ven Tenkrát večer po kávě a smetaně napsal jsem dopis pro zvané "Přijďte sem!" Kamarádi k nám přijeli na líbánky vzali nohy na ramena i tanky líbání jim šlo skvěle To bylo furt samé máme vás rádi ale nebyli to moc dobří kamarádi neraděj bych kop je - do prdele Dneska jsem už starší taky mám vyšší šarži a tak vím že to bylo špatné Studený dech Dědy Mráze vál člověk by skoro lyže obouval jenže bez sněhu - houby platné ( závěr ) Tak si příště laskavě zůstaňte ve svých domečcích jo?

Noe1
21. 08. 2004
Dát tip
Tak jo, dám si láhev vodky v krčmě za rohem ... to bude stylové.

synáček
21. 08. 2004
Dát tip
Noe1: Du s Tebou... když je to ve stylu K.K. ATobě, JiKo... děkuji... T*

Noe1
21. 08. 2004
Dát tip
Nebo, že by přece jen láhev rumu, aby to bylo opravdu KK? Ale ta vodka je dnes přece jen lepší atribut, a le mi po ní víc zle :-)

synáček
21. 08. 2004
Dát tip
Máš pravdu... musíme(!) si dát rum... Víš… já mám K.K. tak nějak dokonale propojenýho s tímhle datumem, že mi stačí asi jen náznak... o zbytek se rozjede jako stereotyp... Karel by se na mne zlobil... já vím...

Noe1
21. 08. 2004
Dát tip
jj, mám to podobně ... ta vodka byla podvědomá ... tož já tady a ty tam, ať zapomenem (?)

Mabi
21. 08. 2004
Dát tip
Hm, problém je, že lidi zapomínaj, radši zapomínaj, ono je to pak všechno jednodušší...a taky se tvářit, že se to nikdy nestalo...

Na druhou stranu je nesmysl se pořád plácat v minulosti. Jaký to má smysl?

JiKo
21. 08. 2004
Dát tip
Třeba aby se taková věc nemohla opakovat?

Se opakovat nemůže. UŽ nejsou braterské státy - leda tak na západě.

JiKo
21. 08. 2004
Dát tip
pokud budou lidi myslet moc jednoduše jako např ty tak ano. Nikdo neříká že to budou tanky varšavské smlouvy anebo vůbec tanky, jsou i jiná nebezpečí

Tak to jóóóóóóóóóóó - v tom případě bych si ale stejně tak chtěla připomínat vyvraždění Slavníkovců, bitvu u Domažlic, a možná i podlé germány, kteří zaútočili na chudáky kelty u Stradonic. Vidíš, dokážu přemýšlet v souvislostech :-)

JiKo
21. 08. 2004
Dát tip
Super :) No proto se to taky učí v dějepisu nejen jako položka historije ale i jako odkaz budoucím

:-))) nic ve zlým, ju?

JiKo
21. 08. 2004
Dát tip
kamarádi :-)

Arien
10. 08. 2004
Dát tip
též úsměv, nic hlubšího ani za ten hluboký závěr

dadik
06. 08. 2004
Dát tip
úsměv--T

cmukina
06. 08. 2004
Dát tip
hmm

JiKo
06. 08. 2004
Dát tip
Eště není 21. ho sakra!!! :-)

Craerassy
06. 08. 2004
Dát tip
s předstihem:-)

dadik
06. 08. 2004
Dát tip
tak co se tu s tím porducíruješ???????tak brzo hehe

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru