Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bylo nebylo

09. 08. 2004
4
0
2559
Autor
Barman

Snad příliš neurazím milovníky klasických pohádek

Bylo jednou jedno malé království. Říkejme mu třeba královstvíčko. Žili zde lidé veskrze dobří, soud byl relativně spravedlivý a král občas moudrý. On ten král měl občas takové záchvaty inteligence, až se z toho tři rádci zbláznili. Ale jinak to bylo pro život vcelku vhodné královstvíčko, kde byl dostatek jídla, nedostatek strašidel a kritický nedostatek draků.
  Ale co je to za království bez draka? Říkal si král, jenž měl pět dcer pro případ, že by se draci přemnožili. A teď draci nebyli a naopak dcer bylo moc. Hádaly se, která sedne na trůn, ochotny spustit se s prvním princem, který k nim zavítá. Král už delší dobu nedostal záchvat, ačkoliv moc chtěl, a tak chřadl a stával se z něho mrzout.
  Jednoho dne přišlo vysvobození. Do královstvíčka přijel mladý, krásný, chytrý, urostlý a bohatý princ. Po zdvořilostních scénách vypil s králem něco vína a král se mu svěřil se svým trápením. Nato slíbil princi ruku nejmladší princezny a kus královstvíčka k tomu, když přemluví nějakého draka, aby přiletěl a usadil se zde. Bylo to potřeba, neb hrdinné myšlenky místní šlechtu kvapem opouštěly a stávali se z nich lenoši.
  Princi se ten nápad zamlouval, neboť byl dobrodružné povahy a chtěl se nejdříve stát hrdinou a až poté manželem. Vyrazil tedy na cestu. Přejel devatero různých přírodních útvarů, jako jsou hory, lesy, řeky apod., až dojel do pohoří draků. Nebylo těžké naplánovat si schůzku s jedním čtyřhlavým. Bylo to dlouhé jednání, protože pokrokoví draci odmítali jíst maso a dali se na vegetariánství. Byla to celková mizérie pohádkové říše, protože kdo to kdy viděl, aby draci žrali keře a ne lidi.
  Princ nakonec vyjednal výměnu. Čtyři snědené princezny za několik plantáží s nejlepšími keři. Used pak za drakův krk a vzlétli směr královstvíčko.
  Pak už vše probíhalo hladce. Drak spálil pár polí a pan král musel vyslat nejstarší dceru do jeho chřtánu. Drakovi se moc nechtělo, ale nakonec princeznu hodil mezi dva keře a spolkl. Nebylo to tak zlé, a tak spálil pár chalup a chtěl další. Pan král, který na to celý život čekal, mu ji rád vydal, vždyť proto se v posteli tak lopotil, aby ta nejmladší byla zachráněna. Když přišla podle domluveného kalendáře na řadu pátá, nejmladší, tu se do královstvíčka vřítil princ a jel místo princezny do drakovy sluje. Předal drakovi soupis pozemků a potom pili. Princ a drak se opíjeli tři dny a tři noci a dělali v jeskyni takový rachot, že lid se křižoval a mluvil o neuvěřitelné výdrži statečného prince. To bylo jásotu, když čtvrtý den drak opustil jeskyni a vrávoravým letem zmizel v dálce.
  Princ se vymotal z jeskyně a zmožen padl k zemi. Byl oslavován jako hrdina, a když se s bolestí hlavy probral, ležela mu v náruči princezna. A byla svatba. Tři dny a noci slavili a princ si jen řekl: "Jó s drakem se pilo v lepším tempu!"
  Jednou za rok nový král jezdil do dračích hor a pil s drakem. Drak poté chránil královstvíčko a všichni byli šťastni až do smrti. Zkrátka je lepší se se silnými kamarádit než se prát.

Jilliah
22. 11. 2005
Dát tip
Tak co , starší sestry mladší sester? Je to happyend? A co tři sestry?

Markelka
19. 01. 2005
Dát tip
Pěkná pohádka, pěkný happyend:-) t

ondrech
19. 11. 2004
Dát tip
to má logiku, je to skvěle napsané.***TIP!!!:-)))))

aramis
10. 09. 2004
Dát tip
mne to pride skvele :)

Zbyhoň
16. 08. 2004
Dát tip
Pohádka nepohádka…na típek netípek…tak něco mezi…spíš ne, i když je tam pár pěkných momentů.

chicoria
09. 08. 2004
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru