Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Štír v štíru

26. 09. 2000
2
0
1286
Autor
mulis

Jsme prudce jedovatí štíři co milují se na talíři ještě chvíli před svou vraždou kapku jedu tobě každou dám stejně jako ty s chutí milujem se, přec jsme krutí vůči sobě navzájem smrt budiž náš podnájem.
Dany
02. 04. 2001
Dát tip
Jsi bezpochyby básníkem ... o někom, kdo přemýšlí v metaforách se nedá říci, že básníkem není ... leč ... zvolil jsi tu ucelenou ( pevnou ) ... formu básně ... a "nesmíš" ji porušovat ... buď piš bez rytmu .. s libovolným rýmem .. v speciální formaci ... nebo se snaž o "libozvuk" ( sprostě řečeno ) ... při četbě tohoto díla čeká čtenář apriorně pregnantnost ... či alespoň zvučnost ... a proto jej ruší ( jak jsi slyšel ) nepřesnosti ... ... máš nápad ... a dobrý ... a zakončíš jej planě ... příliš nedbale ... jako by jsi to už chtěl mít za sebou ... se silnější ( a méně konvenční - Eco by řekl kýčovitou ) pointou by to bylo skvělé ... ... každopádně myslím ... že jsi projevil dávku talentu ...

Albireo
31. 10. 2000
Dát tip
Já to považuji za dobrou báseň. Váhal jsem nad tipem, nakonec jsem ho nedal, ale je to na hraně.

Miroslawek
04. 10. 2000
Dát tip
Jo jo, tohle zrovna teď vidím na jedné dvojici kolem sebe, hmmm... výstižné ...možná sis s tím mohl více pohrát, ale ta chvíle asi ještě nepřišla.

mulis
03. 10. 2000
Dát tip
Nesleduj tak prisne sloky, cti to jako jeden kus. Mulis

Javert
03. 10. 2000
Dát tip
No jo, vůbec mi to tehdy nedošlo, nesmím toho na Písmákovi číst tolik najednou. Dávám tip.

Siminka
03. 10. 2000
Dát tip
Já zapomněla otipovat??? Tak teď. (*)

Javert
02. 10. 2000
Dát tip
Zajímavé a poutavé. První řádek druhé sloky mi tam ale nějak nesedí.

Siminka
30. 09. 2000
Dát tip
zirafka: přesně tak, to je úděl nás štírů, ubližujem (i když třeba nevědomky)těm, co milujeme a dochází nám o co jsme přišli až je pozdě. Pamatujeme si víc zlých věcí, než ty krásné, které jsme prožili a zbytečně se trápíme a sužujeme i když už nám bylo dávno odpuštěno.

Merle
27. 09. 2000
Dát tip
forma je dobrá, ikdyž ne plně rytmická... obsah mi ale nic neříká

zirafka
27. 09. 2000
Dát tip
Mě se to líbí. Není to o tom, že láska je krutá? že nejvíc zraňuješ toho koho máš rád?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru