Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak jsme jeli na školní výlet - část III.

Výběr:
17. 08. 2004
13
5
6310
Autor
Alojs

poslední část, která je, jak jinak, opět přitažená za vlasy :-)

 

18:21 - blíží se večer a konec poměrně zdařilého dne. Během předešlých hodin, které jsem do svého deníčku nezaznamenal, se nestalo nic výjimečného. Petře kluci nakecali, že ten prst, co si usekla, ji co nevidět doroste, takže ten uťatý vyhodila do rybníka, Marek se zbavil poslední pijavice, kterou měl zalezlou tzv. mezi půlkami, a dokonce se našla i ona zmíněná večerní róba, již si tajně oblíbil náš třídní. Finišují poslední přípravy na večerní táborák. 

18:35 - konečně dorazilo i dřevo. Ludvík nezklamal. Máme ho dost, dokonce je šikovně opracované. A taky nalakované. 

18:41 - do tábora přichází jeden z místních a stěžuje si, že mu někdo obnažil šopu vedle jeho chaty. Nemá však žádné důkazy, že to byl někdo z našich. Ludvík je pryč. 

18:55 - učitel svolává celou třídu k místu konání ohně. Tohle bude fantastické vyvrcholení celého dne. 

19:00 - je sedm hodin a náš třídní zapaluje noviny, z nichž se oheň přesouvá na dříví. Všichni usedáme na svá místa a za kytarového doprovodu našeho tělocvikáře spouštíme notoricky známé táborové písničky. 

19:02 - Právě jsme u songu "Hoří ruce, hoří tváře" a Jarda Okroužek je ochoten na základě našich přání předvést svůj tanec s vlky. Jelikož je však mírně připit, místo tance s vlky nám předvádí tanec s ohněm a coby člověk těžko držící balanc padá přímo do pyramidy. Třída na tuto situaci pohotově reaguje upravením textu písně a od táboráku se náhle ozývá: "Hoří ruce, hoří Jarda." 

19:06 - Jarda s popáleninami minimálně devátého stupně, ač se objemově zmenšuje, tedy rozpadá, při každém prudkém pohybu, neztrácí smysl pro humor a s uhelným úsměvem na tváři usedá zpět na lavičku. 

19:15 - nálada je skvělá. Učitel vytahuje párky a začíná je rozdávat. Všichni se už těší na jejich konzumaci. 

19:25 - právě jsme dojedli. Párky byly super. Hecujeme Libora, aby nám vyprávěl nějaký strašidelný příběh. Libor je dobrý vypravěč a byla by škoda, kdyby se do této táborové události nějak nezapojil. 

19:27 - Tak jsme Libora konečně překecali. Sice se bránil, ale později změnil názor. Kdo by taky chtěl propadnout z tělocviku, že ano? 

19:36 - Libor vypráví a všichni bedlivě naslouchají. Příběh o grizzlym, který zabíjí obyvatele jedné malé osady, není sice bůhvíjak strašidelný, ale je alespoň poutavý. 

19:41 - Libor skončil. Všichni se smějeme absurditě příběhu. Přesto Liborovi děkujeme a prosíme jej, jestli by nám nepovyprávěl něco strašidelnějšího. Libor se však omlouvá - že je mu blbě, že musí rychle do lesa. 

19:42 - Pokračujeme bez Libora. 

19:43 - S vyděšeným výrazem ve tváři a s podrápanými končetinami přibíhá Libor zpět - že prý v lese narazil na medvěda. Snaha Libora vyděsit nás za každou cenu je opravdu obdivuhodná. Celá třída se směje. 

19:51 - Tak ty párky byly asi opravdu špatné. Kromě třídního a tělocvikáře zvraceli už všichni. Teď už vím, proč naši kantoři večeřeli místo párků suchý krajíc chleba. 

20:01 - S podrážděnými žaludky se vracíme zpátky do chatek. 

20:02 - Je mi blbě. Musím na záchod. 

20:03 - Už je mi dobře. Musím na záchod. 

20:04 - Tak už vím, jaké to je, když člověk kosí a smolí zároveň. Kdybych zvládnul tři činnosti najednou, brečel bych. Zítra lidem z Jednoty asi nakopu prdel. 

20:05 - zvažuji, jestli nemám na záchodě přespat. Nakonec se však rozhoduji uvolnit místo ostatním. Přeci jen jsem tolerantní sráč (ať si mísu zahnědí i ostatní) 

20:24 - znova mi volá matka a ptá se mě, kde jsem se tak dlouho zdržel po škole. 

20:30 - Uleháme do svých postelí. 

20:31 - Mirek právě pozvracel Marka. Omlouvá se mu, ale že nechtěl. 

20:32 - Marek pozvracel Mirka. Omlouvá se mu, ale že taky nechtěl. Oba dva se začínají hádat, potažmo požďuchovat. Martin Strašan se snaží oba uklidnit. Když se mu jeho prvotní plán zdaří, neudrží se a oba pozvrací. 

20:33 - raději jdu ven z chatky. Když tak venku postávám a sleduji okolí, všímám si, jak u chatky číslo 3 oxiduje nějaký medvěd.

Ten Libor je vůl. Že si nedá pokoj...

20:36 - je mi zima, vyrážím tedy k chatce číslo 6 s úmyslem přespat právě v ní, nikoli v té naší, kde bude nejspíš pěkný smrad. 

20:37 - Libor z šestky mě právě postřelil vzduchovkou. Omlouvá se mi, ale že si prý myslel, že jsem medvěd. Dříve než stačím Libora taky postřelit, stihnu okolí obeznámit s několika dosti vulgárními výrazy. 

20:38 - zasraný výlet! Kulhavou chůzí se vracím do naší prohnilé chatky. 

20:39 - tak mám v hajzlu i druhou nohu. Přes tu tmu jsem si na zemi nevšimnul nastražené pasti. Mou levačku teď obepíná ozubené oko. 

20:40 - zbavuji se oka a sotva se uklidňuji, šlapu do druhého. (Zde si domyslete šest nejsprostších slov, jaké znáte) 

20:42 - Mí spolužáci mě nechtějí pustit do chatky. Prý mají strach, že by mohl dovnitř vklouznout grizzly. Debilové jedni! Seru na ně. Doslova. 

20:44 - musím na záchod. 

20:52 - Náš třídní s tělocvikářem někam odjíždí. Jdu za nimi a ptám se jich, kam mají namířeno. Říkají, že si jdou sednout do místní hospůdky. To je zvláštní. Proč si s sebou berou i ruksaky? 

20:53 - musím na záchod. I když už nevím, co bych kromě střev mohl ještě vyloučit. 

20:56 - potkávám správce. Sedí na verandě a váže si mašli. Je očividně na hadry. Říkám mu, že v životě se setká s daleko horšími věcmi než s naší třídou. Ihned na to se mi dostává odpovědi, že ta mašle není pro něj, ale pro jeho tchýni. 

21:00 - Přicházím k rybníku. Sedám si na břeh a kochám se pohledem na klidnou hladinu. Když tu spatřuji na souši zlatou pijavici. Prosí mě, abych ji hodil zpátky do vody. Tážu se ji, co z toho budu mít, a ona mi povídá, že mi splní jedno přání. Neváhám a ihned zlatou pijavici hážu do vody. Pak vyslovuji přání. Chci, aby se tenhle podělaný výlet vrátil do normálu. 

21:01 - to snad není pravda! Ta zatracená pijavice byla opravdu kouzelná! Cítím, že se mi už nechce na záchod, pryč jsou nastražené pasti, pryč jsou rány na mých nohách, zpátky jsou naši kantoři... zpátky je i dobrá nálada. Připojuji se ke spolužákům, kteří sedí u táboráku a zpívají písně. Je to zvláštní, ale vypadá to, jako by to všechno předtím byl jen sen. 

 

Jsem rád. Jsem rád, že jsem rád. Jsem rád, že konečně začíná výlet.

 

A jaké je ponaučení? No to je přece jasné. Nejezte zelené párky. Tím se totiž všechno posere.

 

KONEC


5 názorů

Celebrian
08. 03. 2007
Dát tip
to vůbec nevadí, že je to ujetý...kolik knih je v dnešní době ujetejch :)...

Alojs
08. 03. 2007
Dát tip
to nebyl ani tak nápad jako spíše nouzová brzda :) děkuji za tvůj spurt napříč dílky veskrze nulové myšlenky, ale maximálně ujetosti :)

Celebrian
08. 03. 2007
Dát tip
nápad se zlatou pijavicí mě rozesmál asi nejvíc:-)...asi si tady taky tipnu

a dokonce se našla i ona zmíněná večerní róba, již si tajně oblíbil náš třídní... Tak už vím, jaké to je, když člověk kosí a smolí zároveň. Kdybych zvládnul tři činnosti najednou, brečel bych... musím na záchod. I když už nevím, co bych kromě střev mohl ještě vyloučit... Lojzíku, díky moc! fakt jsem se bavila... a to povídky a delší věci moc nečtu!

megahit
09. 11. 2006
Dát tip
místy fakt dost vyhrocený, ale jinak se to čte dobře :o)

Extrémisto :o) Zajímavé ponaučení, asi si ho vezmu k srdci :o) *

Alojs
11. 06. 2005
Dát tip
díky wjetroni, já s těma návštěvama jen tak žertoval :-) každopádně dík, udělal jsi mi radost takhle k ránu. právě jsem se totiž vrátil z jedné akce a tam jsem se nudil tak, až to bolelo. však to někdy znáš. takže aspoň taková kritika potěší.

za celou tilogii.....tw(bez prdele.bez párků)

vojtěch
17. 04. 2005
Dát tip
to je dobrý,pobavils.-tip

Alojs
17. 04. 2005
Dát tip
to jsem rád, že to dopadlo dobře. i když se to v tu hovadinu zvrtlo :-)

Waawe
24. 11. 2004
Dát tip
asi máš starostlivou mamči, že ? :-))) t* m.

Alojs
24. 11. 2004
Dát tip
jeste jednou diky za ten tvuj maraton :-)

Waawe
24. 11. 2004
Dát tip
jasně, nemáš zač.... já se dobře bavil... :-) měj se fajn m.

ondrech
19. 11. 2004
Dát tip
nevim, ukončovat to jako sen... nevím. docela vtipná je ta matka:-)))) ale jinak asi nic. sory

Alojs
19. 11. 2004
Dát tip
ukoncit rozumne to ani nejde :-) Tohle je tak sileny, ze sen je jediny vychodisko - navic... heh... dyt to neni sen! zlata pijavice! neomlouvej se, dyt je to tvuj nazor

ondrech
19. 11. 2004
Dát tip
asi mas pravdu... zlata pijavice... ale prechod povidky na pohadku neni zrovna nejzajiamvejsi.

Vespa
02. 11. 2004
Dát tip
Megasmích... už tě nebudu číst, musela bych si obden kupovat novou bránici... tiponě pro veleváženého génia blbostí

Alojs
02. 11. 2004
Dát tip
Ale nepřeháněj :-) i když asi poběžím na balkón a uroním tam slzičku :-) díky za típky a za názory

Vespa
02. 11. 2004
Dát tip
mno, já si an tom balkónu ještě zapaluju cigárko, ale pššš, mokrý cigára nejsou zrovna nejlepší...

chicoria
17. 08. 2004
Dát tip
hahahahahahahaha*

Arienalia
17. 08. 2004
Dát tip
Ten konec je takový všeljaký.. zlatá pijavice... no ale zbytek úžas! :-DD T*I*P

Alojs
17. 08. 2004
Dát tip
Ono je to těžký ukončit něco tak "debilního" a něco, co je tak zahnáno do extrému, rozumným způsobem :-) Možná i proto si dávám od deníčků na nějakou dobu pokoj, protože kdybych psal další, bylo by to samé v bleděmodrém...

Arienalia
17. 08. 2004
Dát tip
Alojs: Chápu tě :-)

Alojs
17. 08. 2004
Dát tip
To jsem rád. jinak děkuji za všechny názory a taky za ty T*I*Py.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru