Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Andílek

26. 09. 2000
0
0
2063
Autor
Barka

...ani nevím, jak mě to napadlo. :-).

Jednou večer, tma už byla, ke mě přišel chlapec malý, vlásky zlaté, kůže bílá, zvonky zněly když on pravil. “Jdu sem k tobě, stýská se mi, smutno je mi nahoře, je mi zima, dej mi teplo, pusť mě k sobě na lože.” Modrá očka zasvítila, když pokrývku jsem odtáhla, chlapec chtěl ke mě, vím to, smál se, ale něčí ruka zasáhla. Cizí hlas tu zlostně zahřměl: “Vrať se dítě, nehřeš zas!” Chlapec se pláčem prudce zachvěl a zbledl strachem jeho jas. Smutně a krásně se jen usmál a pak mi zmizel v nebesích, andělský zvuk rázem ustal a mě zněl v duši smutný smích.
REDH0T
12. 08. 2003
Dát tip
To je hravý a něžný a chvílemi mi to nabíhalo do Erbena :o) fajn věcička

Barka
12. 08. 2003
Dát tip
:-)

Prokletí
28. 11. 2000
Dát tip
*Andílek: viz papouch ... ale zas je to docela smutně vtipný ... myslím první blbůstka, se kterou se rád potkávám ... m.

clovrdik
30. 09. 2000
Dát tip
jo, taková blbůstka, hravý je to

papouch
27. 09. 2000
Dát tip
chudák.... Jinak .. je to takový ňáký .. no, nevím .. kapánek nedotažený??? Jsou tam hluchý fleky ...(např.: Chlapec se pláčem prudce zachvěl) Rytmus kulhá díky "předtaktí" (když, ale ), která nejsou z textu zřejmá. Je to asi psaný z čistý vody, chtělo by asi si stím pohrát. Počkám, až jak se vyjádří Merle a pak s ním budu souhlasit. :-)))

Barka
27. 09. 2000
Dát tip
:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru