Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Boj

23. 08. 2004
3
0
1261
Autor
Danilka

Tak to tedy zkusím poprvé....

Smrt mi slusi...vim to, ladi s moji cernou dusi...

Budoucnost na tenkem vlasku, dala jsem svuj zivot v sazku, kterou vyhrat nemuzu i kdyz vsechno premuzu.

 

Namocim stetec v cerne tusi...aniz to ve spanku tusis...zacinam ti sverovat, vypravet a malovat....

A na kolenou prosim....prijd si pro mne nekonecna ulevo, nemam z tebe strach...i bez tebe jednou budu jenom sedy prach.

 

Je to moc brzy...nechci uz se smat? Jit jinou cestou, umrit snad? Ne, chci se s tebou jen vyrovnat me drahe ja...a kdyz pochopim...co pak?

 

Nekonecne dlouhy cas bez krve...a prece jsi se ozvala pokusitelko, neumis cekat...A ja se neumim branit...tve sile. Sic nerada, musim jen tise smekat a plnit tve prani.

A vysmat se sama sobe....me mile cerne nitro, mne nenamluvis, ze chces skoncit v hrobe. Protoze ty touzis zit...stihnout mnohe napravit.

 

Chci vzyvat zivot a nemit z nej strach...at klidne projde pres muj prah....

Neznama sila hladi mi ramena...vnimam ty doteky...zoufalstvim zmamena...Jsi to ty zivote? Cosi me sevrelo...chtela jsem vic...smat se a radovat, nenechals nic.

 

Vzal jsi mi nadeji, vzal jsi i viru...do nitra vypalil straslivou diru....

Ne, nebyl jsi mym zivotem...a chci te ze sebe vypudit, pred celym svetem te straslive zostudit.

Ale to neudelam nejsem zla...i kdyz ty jsi prebornik v tehle discipline...ja ti to nevratim, zbytky sve povahy nadobro neztratim, neznicis me docela...chces snad, abych zemrela...je-li to tvym pranim....Pak budu bojovat to posledniho dechu...tvou tuzbu nesplnim, svou mozna naplnim...

 

Jednou nad tebou vyhraji...a v tom okamziku budes ty tim mrtvym...uz te nepustim do svych myslenek...Zatím se vsak vracis...rad se ve mne ztracis...Darujes mi pocity, doteky a slova...uz to nesmim zazit znova. Zmiz ty odporna minulosti, nenavidim te...topim se v cire zlosti...lapam po dechu...po chvilicce oddechu.

 

Nevracej se...prosim marne....jsi tak blizko, ze muzu spocitat zuby ve tve tlame...v kazdem drima kapka jedu... a když zakousnes se...ubranit se nedovedu.

 


vesuvanka
24. 08. 2004
Dát tip
Pravděpodobně nemáš seřízenou klávesnici na českou abecedu - písmenka s diakritikou (ale je zajímavé, že ne všechna) jsou nahrazena jinými, a to - alespoň mně - dost ruší při čtení, musím některá slova luštit.... například ve třetím řádku odspoda "spoéitat" (asi spočítat).... ve tvé tlami... to dokonce působí jihoslovansky... Je toho tam bohužel víc. Tvé dílko má jistě něco do sebe... nebylo by to možné přepsat bez diakritiky ?( předem díky). To se totiž daleko lépe čte... ráda se pak k dílku vrátím...

vesuvanka
24. 08. 2004
Dát tip
Děkuji za přepsání. Je to zajímavé dílko, pěkné vyjádření pocitů, těch bojů s bolestnými a zraňujícími vzpomínkami. Čas Ti určitě v tom boji pomůže.... a já Ti držím palce v tom boji a přeji Ti, aby přišlo něco hezkého,s čím nebudeš muset bojovat, ale bude to inspirací k dalším dílkům plným radosti a sluníčka..... A dávám tip A ještě - nepodívala jsem se zatím na Tvoji stránku, ale podle prologu soudím, že jsi tu nová a tak Tě na Písmákovi vítám a přeji hodně úspěchů....

vesuvanka
24. 08. 2004
Dát tip
Pardon, v prvním textu jsem udělala hrubku (mně - mě)

Kačík
24. 08. 2004
Dát tip
líbí... tip

elfka_Sea
24. 08. 2004
Dát tip
*t

sk8ergirl
24. 08. 2004
Dát tip
Víš tohle je hozně moc neotesaný...takovej slovní průjem...(znám to)...bude to chtít škrtat a pilovat :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru