Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krásný slunečný den.....

25. 08. 2004
1
0
680
Autor
James_Bond

Krásný slunečný den…..

 

Chtěl bych znát adresu Tvého srdce, abych mohl zaklepat na dveře a poprosit o ochranu před světem plným nenávisti a zloby. Tyto dveře, které se neotevírají každý den, bych našel rád. Nalézt se dají snad jen jednou za století a mnozí z toho krásného úžasu oněměli. Přesto najít je, vychutnal bych si to. Poté bych se opájel myšlenkou na okamžik kdy se tyto prostory otevřou a já nebudu příliš zbabělý a stár na to abych vstoupil. I pouhý fakt objevu těchto dveří má tu moc naplnit štěstím celý lidský život. Pokud dojde i k splynutí můžeme zcela bez bázně s posměchu hovořit o zázraku. Však kdo z nás může upřímně říct? Našel jsem je. Věřím na zázraky, protože se dějí. „Zázraky se dějí“, je pravda jako lidstvo samo. A proto hledejme zázraky ukryté za dveřmi, abychom došli ke splynutí a mohli prožívat krásné slunečné dny.    I ten poslední den před smrtí se počítá. Smrt je potom bezzubá a bojí se přijít.

 


James_Bond
07. 01. 2005
Dát tip
Tak nějak tak jsem to asi myslel. Dík za Tvá slova. Potěšilo mě to.

Clarie
23. 09. 2004
Dát tip
Ne každý dokáže mít otevřené oči a všimnout si těchto dveří, které znamenají oheň i vodu, smrt i zrození, jen se přiblížit k těmto dveřím , znamená mnoho a mít pak odvahu vstoupit znamená vše.

vesuvanka
26. 08. 2004
Dát tip
.

James_Bond
26. 08. 2004
Dát tip
Chtěla jsi snad něco dodat? :o)

papouch
26. 08. 2004
Dát tip
spíš úvaha, ale mně to neřeklo nic

vesuvanka
26. 08. 2004
Dát tip
Nevěděla jsem, jestli jsem Ti dala avi, aby sis přečetl moje hodnocení (tak jsem avi zopakovala) - chtěla jsem vědět, zda Ti moje zamyšlení, které Tvoje dílo u mě vyvolalo, něco řeklo.....

James_Bond
26. 08. 2004
Dát tip
Samozřejmě mě moc těší, když si to někdo přečte a vzbudí to vněm nějaké otázky. Já hledám otázky, protože odpovědi jsou v posloupnosti až to druhé. ( kde není žalobce není soudce) jak jednoduché :o)) Děkuji za Tvá slova, potěšilo mě to.

vesuvanka
25. 08. 2004
Dát tip
Dílko bych možná zařadila jako úvahu, ono je to k zamyšlení... Najít ty dveře... mám dojem, že ty dveře musíme hledat především v sobě... a otevírat je tomu krásnému, co nám dodá jiskřičku radosti... může to být cokoliv, co nám udělá radost, co nám vyloudí úsměv na tváři a naladí nás tak, abychom i my dokázali dovedli u druhých vzbudit radost.... píši to moc stručně, ale tak nějak to asi začíná... my otevřeme ty dveře . a ona ta jiskřička se pak rozhoří (metafora ohně je příhodná - on také potřebuje kyslík, aby hořel) a bude pěkně hřát, ale když ty dveře necháme zavřené, nebude mít možnost se rozhořet, bude jen slabě doutnat a čekat, až jí dáme příležitost.... A tak se musíme sami snažit, sluníčko nám k tomu bude určitě svítit a zázrak se stane..... Tak mě Tvoje dílko přimělo k zamyšlení.... díky a tip a ještě si, prosím, oprav v sedmém řádku odspoda... "zbabělí" v tomto případě má být "zbabělý" .... a já nebudu příliš zbabělý a stár na to, abych vstoupil....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru