Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Oheň

30. 08. 2004
1
0
2181
Autor
Lítaj_Pítt

Nechci abyste hodnotili literární zpracování jak se to kde rýmuje nebo nerýmuje. Je to můj styl tak jak mi to jde z hlavy. Spíš mě zajímá jaké pocity to ve vás vyvolává či o čem to podle vás je.Takže hodnoťte myšlenku a né zpracování dík.

Jak starobylé město ve víru dějin,
stejně tak šlehají mé plameny..

 

Ač na pohled krásný a jasný se zdám,
stejně tak v sobě magii tajemnou mám.

 

V mém náručí změní se vše k nepoznání,
stejně jak město dějinami času prošlé.

 

V dobrých rukách mohu stvořit nevídané,
však špatná mysl zahubí a ničí vše..
co v dosahu mých rukou jest.

 

Jsem pro jednoho modla co život probouzí,
Však pro druhé jsem pohroma a noční můra v jednom.

 

Sám o sobě jsem neškodný a dobrý,
avšak dle mysli toho kdo se mnou zachází
stávám se přítelem či mocnou zbraní.

 

Proto věz ty...kdo se mnou zacházíš..
střes se myšlenek nedobrých..
neboť vše se proti Tobě obrátí!


Piscies možná máš cit pro dobrý a blbý básničky ale nemáš cit pro vhodnou komunikaci s lidma. Slova děsný a trapný si myslim nejsou hodny někoho kdo o sobě tvrdí že má cit pro něco. Kdybys to takhle "blbě a trapně" nepodala tak bych to bral a neozval bych se. Možná kdybych Ti to mohl vysvětlit jak to je mnou myšleno (to dílko)tak bys pak viděla taky něco jiného.vžij se do toho že jsi oheň pak možná pochopíš víc.Např. Vesuvanka to pochopila bez nápovědy.

Pisces
05. 09. 2004
Dát tip
"trapný" patří k tomu prologu, protože pokud napíšeš pět básniček a ke každé zkopíruješ stejný prolog, vážně mi to připadá trochu trapné a jaksi velmi neoriginální to, že je dílko děsný, jsem možná přehnala...tak tedy jinak - neoslovilo mě..ani když jsem se vžila do ohně...lepší? :) a to, ať si nejdřív něco přečteš, myslím jen dobře...nejsi ztracený případ, talent v sobě máš, ale potřebuješ čas na vypracování se...já jsem taky ze začátku četla, četla, četla...a pak jsem začala psát.

Piscies to je už lepší. Takhle to beru. Ten prolog tam je kdyby přišel někdo a nečetl ty předtím víš...páč nechci kritiky jako "špatný slovosled" apod. A taky nechci být světobornej jen jsem zkusil něco co jsem nikdy nedělal jak si poznala.Ale rád bych si vytvořil svůj styl proto se nechci nechat ovlivňovat jinými básněmi abych byl lepší.Ale chci být takový Piccaso ten měl taky obrazy nekonvenční ale byly to své originály i když je každý neuznával....

Noe1
05. 09. 2004
Dát tip
Nejdřív sem se jen bavil vašimi "debatami" s Pisc, ale jedna tvá myšlenka mne zaujala na tolik, že sem se neudržel: "Ale rád bych si vytvořil svůj styl proto se nechci nechat ovlivňovat jinými básněmi abych byl lepší.Ale chci být takový Piccaso ten měl taky obrazy nekonvenční ale byly to své originály i když je každý neuznával...." Hmmm, opravdu si myslíš, že Piccaso by byl tím čím byl, kdyby předtím do sebe nevstřebal stovky a tisíce inspirací vzniklých za století evropského malířství???? Navíc, nezlob se, to jak píšeš se nijak nevyniká tradičnímu přístupu ... myslím, že aby sis vytvořil opravdu svůj (předpokládám že chceš originální/zajímavý/poutavý) styl, potřebuješ všemožné literární i neliterární inspirace jak prase drbání.

Noe1
05. 09. 2004
Dát tip
nevyniká = nevymiká / že by Freudovský překlep????

Ne ne já nepotřebuji mít poutavý, zajímavý apod styl ale prostě jen svůj. nechci se tím živit nebo být někde otiskován či podobně. dělám to jen tak. Chápeš??? A i když se nebudu koukat okolo tak se mohu vypracovat sám když budu chtít a jinak než ostatní. Maluji doma kameny a taky vidim jak jsem je maloval na začátku a jak mi to jde teď. Nepotřeboval jsem koukat okolo a vidim změnu. Prostě se to změnilo samo. Třeba už ani nic psát nebudu to je taky možné záleží na momentální náladě. Nehledám v tom kariéru jen takovej úlet. :) takže se mějte krásně moji kritikové. Aspoň můžem debatovat to je taky moc fajn. Kdybych tam četl jen chválu tak napíšu jen děkuji a nic víc ;-)

Pisces
05. 09. 2004
Dát tip
L_P: Konečně si rozumíme :) Ale stejně mám dojem, že i když chceš psát osobitě a jen tak pro sebe a zároveň tu tvorbu "jen tak pro sebe" uveřejňovat, tak zřejmě stojíš o nějaký názor...a stojíš-li o názor, měl by jsi si taky přečíst něco od těch druhých - ne třeba proto, aby jsi pak kopíroval jejich styl, nebo tak, ale aby jsi se mohl pokochat i cizí tvorbou a třeba v ní objevit chyby, kterých se rovněž dopouštíš. A vypracovat se sám od sebe, to dá práci. Dokonce bych řekla, že rychlejší a větší pokrok uděláš, když budeš číst jiné autory. Sám se vypracovat můžeš možná taky, ale jde o to kam a za jak dlouho.. Chci Ti jen poradit. Protože kdyby jsi si opravdu "psal jen sám pro sebe", tak by jsi svoje básničky pravděpodobně hromadil v šuplíku a nedával je na internet, kde si je může přečíst prakticky každý. Kapišto? ;) Noe1: ;))

Piscies zajímalo by mě kdo jsi ale asi bych to tipl na nějakého zamindrákovaného človíčka. No jo hold každej nemůže být v pohodě ale pro Tebe by bylo dobrý si to v hlavince vyřešit. Jinak se z toho zcvokneš do pišišvora. Tvoje osobnost by se hodila do pořadu Nejslabší máte padáka tam by ses vyřádila. Louknu na Tvoji tvorbu třeba se o Tobě dozvím víc. Pak Ti dám vědět

Pisces
04. 09. 2004
Dát tip
L_P: Nejsem ani zamindrákovaná, ani nic podobnýho. Ale mám cit pro dobrý a blbý básničky/íky....takže se zamysli Ty nad tím, jaká díla "tvoříš"...a nejdřív si přečti něco pořádného, než sám začneš psát.

Pisces
03. 09. 2004
Dát tip
prolog: my víme, furt to neopakuj, už je to trapný dílo: fakt děsný

Nevděčná
30. 08. 2004
Dát tip
připomíná mi to Bibli.... brrr..... jako nic pozitivního.... žijme tak, jak chceme...

vesuvanka
30. 08. 2004
Dát tip
Vystihuje povahu ohně velmi dobře a je tu i dobré srovnání s myšlenkami... moc se mi líbí celá - oheň je mi moc blízký, proto báseň ke mně tolik promlouvá a zařazuji si ji mezi oblíbené... díky a tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru