Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tam, kde chrápou sloni

30. 08. 2004
0
0
1432
Autor
Afreasa

Tam, kde chrápou sloni, tam, kde ještěrky chodí zásadně po dvou a jenom pozadu, tam, kde vítr vaje tiše, tak tiše, že není slyšet vlastního slova, je ovocný sad. Sad plný hrušní, a v něm, ani na kraji a ani uprostřed roste jabloň. Ačkoli byl teprve konec července, jedno jablko už uzrálo a leželo pod jabloní. Bylo tam dlouho, svítilo na něj slunce, a tak to v něm začalo trochu kvasit. A taky bzučet. Z jablka vylezl jakýsi hmyz, tvářil se spokojeně, nažraně, a taky poněkud opile. Nicméně nastartoval - a vzlétl. Zaletěl do lesa. Sice né úplně přímočaře,  zato však plnou rychlostí. A jak tak letěl, hrozně rychle, narazil do létajícího trpaslíka. Vteřinu na sebe oba zírali, jenže to byla jedna z těch vteřin, co trvá celou věčnost, což bylo hmyzákovi hrozně nepříjemný. Pak si ale naštěstí uvědomil, že létající trpaslíci přece neexistujou a v klidu pokračoval v cestě. Trpaslík za ním sice pokřikoval hambaté nadávky, ale nebylo mu to nic platné, protože hmyzák už vylítl z lesa. Šinul si to nalevo od přerostlé vesnice, která si říkala město. Už z dálky působila velmi nepřátelsky. Nikdo, kromě jejích obyvatel by tam nevkročil dobrovolně, ale ten létající tvoreček, ještě pořád pod vlivem jabkovice narazil do stromu a změnil směr. V městečku vletěl do cukrárny, kde si u rùžovoučkých stolečkù dávaly do nosu dvě úplně "normální" dámy pudink s minimálním počtem kalorií. Hmyzák, omámen vùní umělých sladidel, párkrát zamrkal, zakmital nožičkama a spadl do pudinku. A tak, v cukrárně U Parohatého lososa bídně zahynul hmyzák na následky neschopnosti plavání v pudinku s karamelovou příchutí.
Afreasa
05. 09. 2004
Dát tip
Dám ti poučení: nepij jabkovici, jinak se utopíš v pudinku s karamelovou příchutí! Ne, máte pravdu oba dva. Je to narychlo napsané a pointu to nemá. Sem ale ráda, že tě to pobavilo :)

parallelka
30. 08. 2004
Dát tip
...docela špatmě se to čte,když jsou ty slova znetvořená...myslím,že kdybys to rozvedla víc,bylo by to ještě lepší...připadá mi to hrozně rychle utnuté...

Empty
30. 08. 2004
Dát tip
je to vtipné, ale ten konec se mi nějak nezdá. Dobře si to rozjela, ale závěr a pointa jsou naprosto nulové. Jinak jsem se docela bavil a byl jsem dost zvědavý, jak to skončí. Nemůžu však skrývat své zklamání:-(

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru